Skocz do zawartości
naxt

Jaki Procesor Kupic

Rekomendowane odpowiedzi

I tu mam dylemat czy maksymalnie budżetowo

Procesor Intel Celeron 420 1,6GHz BOX -108zł

a moze cos pośrodku

Procesor Intel Celeron E1200 DualCore 1,6GHz 512k BOX -160zł

a moze pokusic sie na

Procesor Intel Pentium Dual Core E2160 1.8GH 1MB - 202zł

Czekam na jakies sugestie z waszej strony :)

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

porównujesz pentiuma z celeronami? oczywiście ze e2160.

nie porównuje ,chodzi mi o to ze to bedzie procesor na 2-3 miesiace na przeczekanie,chodzi o to zeby jak najmniej stracil na wartosci w tym okresie zeby pózniej mozna było z małą strata sprzedac,dołozyc ze sprzedajacego sie wlasnie E4300 troche kasy i kupic E7XXX Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak kupisz Celerona to nie wiadomo czy ze sprzedażą nie będzie takiego problemu, bo ludzie będą woleli dołożyć kilka złotych i mieć E2160...

wiesz co ci powiem jak widze na allegro bartony latajace po 400zł bez gwarancji http://www.allegro.pl/item304478555_amd_xp...r_mhz_w_wa.html :lol: to mysle ze takiego calerona za 70-80zl chyba sprzedam :lol: zreszta E2160 ponizej 150zł raczej nie zejda,wczesniej wycofają je z produkcji Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli nie jestes jakims maniakalnym graczem to wez celerona, ktory do podstawowych zastosowan styknie... W ten sposob szybciej uzbierasz na tego e7000 ;)

Nowe celki to juz nie jest (az)takie padło jak kiedyś :) a podkrecic tez mozna ^^

A co do tych bartonow to niezłe naiwniaki :lol2:

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak trafisz fajną sztukę e2160 to mozesz drozej opchnąć chwaląc jej gigaherzy ::D

wiem ,nawet to stosuje http://www.allegro.pl/item306217828_e4300_...zapraszam_.html :wink: ładnie opisac aukcje + niezłe OC = dobra cena,choć tu niewatpliwie strace ale to głównie przez to ze weszły procki z seri E2XXX <_< i ceny E4300 poleciały w dół,no i juz sie ich nie produkuje <_< Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wlasnie stałem sie posiadaczem calerona 430,bardzo martwią mnie temperatury,przy 3.0Ghz dev core siegaja 73 stopni w orthosieto chyba za duzo choc te boksowe chłodzenie wyglada mizernie ale takie tempy to i tak przesada,chyba krzywa czapa jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jakie jest to def V - a coolerek od celerona to chyba jeszcze mniejszy niz od e21**jest.

Goracy jest przy tych 70 czy tak jak pentium dual - nie za bardzo ? Jakie fsb trawi ?

Ja do swojego (który nadal nie przyszedł co mnie martwi :? ) mam już przygotowany box z pentium 4.

Dołączona grafika

ps. chyba lepiej kontynuować ten wątek tu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi