Jacek-Placek Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Postanowiłem rozpocząć nowy temat, mam nadzieje że się przyda. FOXCONN BLACKOPS x48 Ośmiofazowe cyfrowe zasilanie procesora Blok do chłodzenia chipsetu i sekcji zasilania Sugerowana cena : 1000 zł Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Jacek-Placek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Ta płytka wygląda jakby miała wannę na chipsecie :wink: ale sądząc po gabarytach chłodzenia będzie nie wąskie. Ciekawe tylko jak będzie sprawa z biosem bo obecnie Foxconn się nie popisuje :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Płytka jest zacna - szczególnie biorąc pod uwagę bundlowane akcesoria Jednak martwie się, gdyż foxconn do tej pory miał dość słaby support dla end usera Edytowane 6 Lutego 2008 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 Plytka bedzie dostepna raczej pod koniec kwartalu, a nie teraz. Prawdopodobnie wkrotce pojawi sie wiecej opinii na roznych forach o tej plytce i bedzie mogli zobaczyc czy warto na nia czekac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Foxconn ma problem z dopracowaniem BIOSów. P35A jest dobrą płytą, ale sprawia trochę problemów właśnie przez niedorobiony BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) No i stało sie. Płyta powinna być już dostępna. Cena 1000 zł Moim zdaniem to trochę za dużo. Liczyłem na przedział 600 - 800 zł Trochę czasu minęło od założenia tematu. Najpierw napaliłem sie na tę płytę :). Teraz spokojnie poczekam na testy. Jak sie pojawią powrzucam linki do pierwszego posta. Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez Jacek-Placek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 No i stało sie. Płyta powinna być już dostępna. Cena 1000 zł Moim zdaniem to trochę za dużo. Liczyłem na przedział 600 - 800 zł Trochę czasu minęło od założenia tematu. Najpierw napaliłem sie na tę płytę :). Teraz spokojnie poczekam na testy. Jak sie pojawią powrzucam linki do pierwszego posta. Plyty na najnowszych chipsetach raczej ponizej 1000 w dniu premiery nie ma co liczyc. Czekam na wlasny egzemplarz na dluzej, to cos tam napisze o niej. Narazie jest imho ok, szczegolnie jezeli chodzi o prowadzenie procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 to milo z niecierpliwością czekam na opinie o tej płycie tak doświadczonego użytkownika jak Ty:)...nie wiesz kiedy można będzie ja dostać w Polsce?? i jeszcze jedno czy płyta z komputera f1 ta z targów obsługująca 4radki czy jest szansa ze wejdzie do sprzedaży?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 to milo z niecierpliwością czekam na opinie o tej płycie tak doświadczonego użytkownika jak Ty:)...nie wiesz kiedy można będzie ja dostać w Polsce?? i jeszcze jedno czy płyta z komputera f1 ta z targów obsługująca 4radki czy jest szansa ze wejdzie do sprzedaży?? BlackOPS to ok tygodnia jeszcze, a co do F1... niestety nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) dzięki:) hm f1 to marzenie...ale cena całości pewnie zaporowa...hm zapytam jeszcze tylko czy może nie wiesz bo zdaje sie ze BlackOPS jest na ddr 3 czy hm nie wiadomo czy będzie bliźniacza wersja na ddr2??... Edytowane 13 Maja 2008 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 dzięki:) hm f1 to marzenie...ale cena całości pewnie zaporowa...hm zapytam jeszcze tylko czy może nie wiesz bo zdaje sie ze BlackOPS jest na ddr 3 czy hm nie wiadomo czy będzie bliźniacza wersja na ddr2??... Tylko DDR3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 i jeszcze jedno czy płyta z komputera f1 ta z targów obsługująca 4radki czy jest szansa ze wejdzie do sprzedaży??Nie wejdzie, to tylko egzemplarz testowy. Ta plyta jest w formacie Ultra ATX, nie weszlaby do zadnej obudowy. W sprzedazy bedzie wersja z Tri-way Crossfire w normalnym formacie ATX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 cóż mimo wszystko szkoda...pozostaje czekać na BlackOPS-a... ciekaw również jestem kolejnych informacji na temat tej płyty i rozkręcenia sie tematu jej poświęconego:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showth...102#post2975102 http://www.xtremesystems.org/forums/showth...xconn+black+ops o płycie i biosie co nie co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 A kiedy płytka bedzie dostępna w Polsce ?? Z chęcią bym ją sobie sprawił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Płyta będzie dostępna prawdopodobnie od jutra w UK. U nas nie wiadomo. Kusi mnie żeby już ją sobie zamówić. Ale chyba poczekam na pierwsze testy wersji sklepowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 to w komplecie kup od razu jakiegoś qx9xxx,lub kup w aptece tony melasy na uspokojenie,przy rozgryzaniu mobo ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Nie wiem dlaczego ale wg mnie i mojego pojęcia ad termodynamiki technicznej to po zalaniu wanienki azotem działanie hp może ulec drastycznej zmianie. Gaz może zacząć się skraplać tuż nad mostkiem z racji przewodnictwa cieplnego rurki miedzianej. Przemyśle jeszcze ten fakt i skonsultuje z moim prof ad termodynamiki i dam znać ale wydaje się to nie najlepszym pomysłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Nie wiem dlaczego ale wg mnie i mojego pojęcia ad termodynamiki technicznej to po zalaniu wanienki azotem działanie hp może ulec drastycznej zmianie. Gaz może zacząć się skraplać tuż nad mostkiem z racji przewodnictwa cieplnego rurki miedzianej. Przemyśle jeszcze ten fakt i skonsultuje z moim prof ad termodynamiki i dam znać ale wydaje się to nie najlepszym pomysłem... A nad tym tutaj sie tutaj chcesz zastanawiac? Rozwiazanie jest proste jak budowa cepa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Nie wiem dlaczego ale wg mnie i mojego pojęcia ad termodynamiki technicznej to po zalaniu wanienki azotem działanie hp może ulec drastycznej zmianie. Gaz może zacząć się skraplać tuż nad mostkiem z racji przewodnictwa cieplnego rurki miedzianej. Przemyśle jeszcze ten fakt i skonsultuje z moim prof ad termodynamiki i dam znać ale wydaje się to nie najlepszym pomysłem...A w czym to ma niby przeszkadzac? Chlodziles kiedykolwiek cos cieklym azotem czy tylko tak sobie zgadujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Do laserów używamy LN :) Co do chłodzenia mostka i HP, jeśli przyjmiemy, że temperatura LN będzie w 70% przenoszona do HP, to może to spowodować zamarznięcie cieczy znajdującej się w HP (np. dla Acetonu temperatura krzepnięcia to -94,9*C), a przez to powstaną naprężenia wewnątrz rurki. Może dojść do występowania wszystkich trzech stanów skupienia co spowoduje również znaczne naprężenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Dalej nie odpowiedziales na pytanie w czym to ma przeszkadzac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Do laserów używamy LN :) Co do chłodzenia mostka i HP, jeśli przyjmiemy, że temperatura LN będzie w 70% przenoszona do HP, to może to spowodować zamarznięcie cieczy znajdującej się w HP (np. dla Acetonu temperatura krzepnięcia to -94,9*C), a przez to powstaną naprężenia wewnątrz rurki. Może dojść do występowania wszystkich trzech stanów skupienia co spowoduje również znaczne naprężenia. I HP zrobi lubudu? MaSell moze wyjasni czemu nie ma problemu, ktory widzisz, bo ja obiecalem byc grzecznym :rolleyes: Jak narazie to moge potwierdzic dwie rzeczy: - Tak, sekcja zasilania cpu na tej plycie rzadzi, lepszej nie widzialem - Tak, plyta ma problemy z wysokim fsb = pozycja tylko dla QX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Że może rozsadzić Ci HP jeśli dojdzie do zamarznięcia cieczy w nim... Chyba że sam kontener ma na tyle grubą podstawę, że pełni ona swego rodzaju izolację przed przemarznięciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Heatpipy to mozna spokojnie DI zamrozić, TeamTorun lubi tą metodę chłodzenia (kładzenie DI na Andrzeja Samuraja) :rolleyes: do procków z CB tuż poniżej zera jak Brisbany. Inna sprawa że im to nie szkodzi (oczywiscie po rozmrożeniu), bo jak sie zamrożą to ciepła nie przenoszą i było tak dużo DI na Andrzeju a proc sie wyłączał z przegrzania. Daj sobie wiec spokój. Edytowane 2 Czerwca 2008 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Że może rozsadzić Ci HP jeśli dojdzie do zamarznięcia cieczy w nim...Jak z 30bar by bylo to moze i go rozsadzi ;) . Ucz sie czegos wiecej niz tylko tego co jest na studiach, a zycie stanie sie prostsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) IMHO DI ma chyba wyższą temp od LN :wink: EOT EDIT: MaSell a bardzo chętnie pouczę się czegoś innego jednak mój techniczny łeb analizuje wszystko pod względem działania i tak wychodzi że zawsze są niejasności ^^ Edytowane 2 Czerwca 2008 przez Ram1rez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 i o plycie ni widu ni slychu jak narazie w polsce...czy macie jakies wiesci kiedy plytka pojawi sie w sprzedazy w polsce?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) recka foxa na egiełdzie. "Foxconn BlackOps (Intel X48 + ICH9R)" http://egielda.com.pl/?str=art&id=2521-37 "Pierwszą rzeczą jaka rzuca się w oczy jest miedziana wanna umieszczona na mostku północnym chipsetu, mogąca chłodzić mostek północny na 4 sposoby: (...) 4. za pomocą ciekłego azotu lub suchego lodu (z pomocą któregoś z dołączonych do zestawu kominów)." :lol: Edytowane 4 Lipca 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) Szkoda ze nie napisali o prowadzeniu pamieci przez te plyte. Powiedzmy sobie szczerze, ale poprostu daje [gluteus maximus] pod tym wzgledem. Zeby plyta osiagala wysokie FSB bez katowania wysokimi napieciami przychodzi bardzo szybko. I tak po prawdzie, gdyby nie sekcja zasilania BlackOpsa, to plyta przy DFI bylaby mizerna. Edytowane 4 Lipca 2008 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...