MicJes Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Wlasnie skonczylem robic moja bude, i mam pare fotek, ale nie mam jak ich zamiescic tutaj. Moze jest ktos, kto by sie podjał tego zadania.??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Dawaj mi na maila to je zamieszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Dobra, ja wychodze na wioske.Jak chcesz to wrzucaj fotki na mojego maila i wieczorem je zamieszcze.Pasi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 rzuc mi tez to zrobi mirrora ;) update : grucela@o2.pl bym zapomnial :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Malutki opis modyfikacji: Zaczalem od pozyczenia wyzynarki(wiekszosc ludzi ktorych sie pytalem nie wiedziala co to Dremel :lol: ). W planach mialem jeszcze dziure na dachu obudowy, ale niemialem jak jej wyciac wyzynarka. Wszystko pomalowalem na czarno i srebrno. Plexi przymocowalem do boku za pomoca srubek uprzednio pomalowanych na srebrno ofkozz :D . Z przody wycialem na goraco dziurke na wentylator, ktory wieje na dysk(temp max 28C). I dalej nie mam pomysłu co zrobic z kieszenia na HDD, bo brzydko wyglada. A niemoge wsadzic czarnej zaslepki, bo moja starsza uzywa kieszeni do pracy. Czeka mnie jeszcze zamontowanie oswietlenia(bedzie czerwone albo niebieskie). Bedzie to mala swietlowka podlaczana do 220V(niedlugo 230V ;)) oklejona folia reklamowa. No i wymienie diody z obudowy na niebieskie(zamiast czerwonej i zielonej). ufff, to chyba wszystko. Jak macie jakies uwagi itp. to prosze bardzo o komentarz, moze kiedys poprawie pare szczegolow. Ps. Obudowa to Codegen z zasilka 300W, ktora trzyma napiecia 3V-3,20V 5V-4,92V, wiec chyba niezle jak na firme. Moja stara buda: Update: W mojej "nowej" budzie urwalem(doslownie :D) klapke, ktora sie zamykalo(widac na zdjeciu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 a oto fotki : http://www.pcmaniak.pl/_grucela/MicJes/1.jpg http://www.pcmaniak.pl/_grucela/MicJes/2.jpg http://www.pcmaniak.pl/_grucela/MicJes/3.jpg http://www.pcmaniak.pl/_grucela/MicJes/4.jpg http://www.pcmaniak.pl/_grucela/MicJes/5.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Oj beda sie "troche: ladowaly.... Ale warto poczekac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Calkiem fajnie... ale moim zdaniem, ten znaczek radioactive trochę ci nie wyszedł (te promienie powinne być trochę grubsze!) No i bez górnych drzwiczek, trochę nie ciekawie wygląda... a może byś szybkę wstawił do tych drzwiczek? Gdzieś już widziałem takiego moda z ta szybka w drzwiczkach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Calkiem fajnie... ale moim zdaniem, ten znaczek radioactive trochę ci nie wyszedł (te promienie powinne być trochę grubsze!) No i bez górnych drzwiczek, trochę nie ciekawie wygląda... a może byś szybkę wstawił do tych drzwiczek? Gdzieś już widziałem takiego moda z ta szybka w drzwiczkach... Fajny pomysł. mam jeszcze troche plexi, to pokombinuje cos w weekend. Ciekawe jak to bedzie. Dziex za pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Malutki opis modyfikacji: Zaczalem od pozyczenia wyzynarki(wiekszosc ludzi ktorych sie pytalem nie wiedziala co to Dremel :lol: ). W planach mialem jeszcze dziure na dachu obudowy, ale niemialem jak jej wyciac wyzynarka. Wszystko pomalowalem na czarno i srebrno. Plexi przymocowalem do boku za pomoca srubek uprzednio pomalowanych na srebrno ofkozz :D . Z przody wycialem na goraco dziurke na wentylator, ktory wieje na dysk(temp max 28C). I dalej nie mam pomysłu co zrobic z kieszenia na HDD, bo brzydko wyglada. A niemoge wsadzic czarnej zaslepki, bo moja starsza uzywa kieszeni do pracy. Czeka mnie jeszcze zamontowanie oswietlenia(bedzie czerwone albo niebieskie). Bedzie to mala swietlowka podlaczana do 220V(niedlugo 230V ;)) oklejona folia reklamowa. No i wymienie diody z obudowy na niebieskie(zamiast czerwonej i zielonej). ufff, to chyba wszystko. Jak macie jakies uwagi itp. to prosze bardzo o komentarz, moze kiedys poprawie pare szczegolow. (...) Czyli mam rozumiec, ze malowales ten znaczek [radioactive] z przodu? Jesli tak to Szacuken :lol: -fajnie ci wyszlo. Co do zaslepki na dysk: wytnij z plexi taki kawalek, zeby pasowal, pomaluj na czarno, dodaj uchwyt(srebrny lub chromowany), i juz wilk syty i owca cala. Mozesz to jeszcze podswietlic wszystko :D GL & HF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Szczerze ????? nie podoba mi sie.... :? sorry ze to mowie ..... pomysl w sumie bardzo dobry ale wykonanie.... a szczegolnie ten nuke :? widac jak niedokladnie przylegal szablon czy co tam...... ja bym to na twoim miejscu poprawil... i pomalowalbym panel od floppa... bo jednak widac ze w srodku jest bialy... a na wiatrak zalozylbym jakiegos grilla..... no jak napisalem pomysl dobry ale wykonanie nie za bardzo..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 i o to chodzi. Chcialem znac opinie, a ze sie komus niepodoba to spox. Dlatego to tu umiescilem, zeby wiedziec co jest nie tak. Z tym fdd to juz wczesniej myslalem, ale mi sie niechcialo.(teraz to zrobie w weekend). RadioActive tez poprawie(jak bedzie czas) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Elo :) mam identyczną bude... i tez klapke ujebałem ;p też planuje jej moda ale szyba nie nbezie napewno na żrubkach i nie bedzie to plexa, nie jestemn zwolennikiem malowania plastiku... więc u mnei bedzie cały panel d wymiany... btw widać linie gdzie boczny panel z tyka sie z dache pomaluj to odśrodka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Mod całkiem fajny ale troche wykonanie nie takie :? Troche nie wyszedł ci ten znak radioaktuwny(krzywy) ;) ALe człowiek uczy się na błędach... Pozdrówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Mnie sie podoba choc na poczatku myslalem ze znaczek bedzie na oknie ... jezeli jest na przodzie to ,oze pomyslisz o pomalowaniu go na jakis kolor bo widac ze to od szablonu jest robione... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 mod ok, widac z sie starales ale chyba i spieszyles. ale spox. tylko faktycznie na wentyl zapodaj grilla i wykombinuj cos z ta szyba jako drzwiczki - na tej szybie naklej znak radiacji, a ten z szablonu zlikwiduj. bedzie chyba wtedy lepiej. no i podswietlenie zrob I klasa to bedzie dopiero wtedy mialo wyglad jak trza. powodzenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 A co sadzicie o moim nuke'u (znaku radiacji :) ) ? http://lawinah.republika.pl/nuke.jpg czekam na hajs na podklad pod farbe... i tez bede malowal... zobaczymy jak mi wyjdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 kazdy popelnia bledy - wlasnie popelnilem blad i skaszanilem swojego moda :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: bo chcialem usilnie wpakowac WC do midi - jak na razie fiasko - nie wiem ggdzie zasilke dac :( pozatym problemy bede mial z nagrzewnica (stabilnym i mocnym zamontowaniem jej pozatym dziury na wiatraki (w miejscu na zasilacz) robilem wiertara (a sami wiecie jak to wyglada jak sie wierci otwory na wentyle wiertara - nawiercanie , pozniej lamanie i szlifowanie ) - syfiasta robota i zaluje ze nie pomyslalem zeby wzisc kupic za te 30 zl wyzynarke TOYA na 1 raz :( faktycznie - kazdy uczy sie na bledach - az wstyd zdjecia pokazac jak to wszylo :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Fajnie Ci to wyszło, tylko popraw to logo z przodu... Gdzieś juz widziałem tak pomalowanego eldżika... :mrgreen: i okienko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Faajnie, tylko to logo Ci nie wyszło :( I jeszcze ten wiatraczek w bayu jakoś mi nie leży... Ale ogólnie to fajnie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 :lol: - ta szyba z boku pewnie sprawia, ze ta buda staje sie sztywna jak nigdy. Mam identyczna - i w pierwszej chwili mialem wrazenie, ze jest zrobiona z tektury (niezbyt grubej). Pewnie okno by mozna wyciac nozyczkami :lol: Do tematu: Pomysl z wielkim symbolem z przodu niezbyt mi sie podoba, ale wiatraczek to i ja chyba sobie w koncu dla Barakow wstawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Ta, zlikwiduje ten symbol. I moze dam go na prawej stronie budy, ale wiekszy i poprawiony(czyt. rowny). No i bede kombinowal z klapka z okienkiem z plexi. Adrian:- ta szyba wcale nie jest taka gietka(byla bez szyby, teraz jest sztywna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Wiesz, na Moded-kompz widziałem ostanio fajny opis modyfikacji - wycięcie znaku "nuke" i walnięcie z tyłu siatki. Wypas. Link: http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Wiesz, na Moded-kompz widziałem ostanio fajny opis modyfikacji - wycięcie znaku "nuke" i walnięcie z tyłu siatki. Wypas. Link:http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=39 ale szczerze mowiac mi sie nie podoba to co zrobili..... krzywo im to wyszlo i wogole :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Wiesz, na Moded-kompz widziałem ostanio fajny opis modyfikacji - wycięcie znaku "nuke" i walnięcie z tyłu siatki. Wypas. Link:http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=39 ale szczerze mowiac mi sie nie podoba to co zrobili..... krzywo im to wyszlo i wogole :? . To jest krzywo ? 8O Masz niezle wyczucie :lol: Wzor to kwestia gustu, ale wykonanie jest nienaganne. Nie qmam o co ci biega 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Wiesz, na Moded-kompz widziałem ostanio fajny opis modyfikacji - wycięcie znaku "nuke" i walnięcie z tyłu siatki. Wypas. Link:http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=39 ale szczerze mowiac mi sie nie podoba to co zrobili..... krzywo im to wyszlo i wogole :? . Dla mnie MOD z M-K.NET jest najlepszym przykladem profesjonalizmu i dokladnosci. Jest po prostu super. Tez bede cos wycinal jeszcze, ale nie logo - zastosuje siatke na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Taaaa, siatka jest po prostu WYPAS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Na moded-kompz większość modów jest wypasiona ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Tak ten znaczek radiation na MoDeD-KOMPz jest wynonany bardzo profesjonalnie, i nie ma nic do zarzucenia jego autorowi. Powinniście brać z tego przykład :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Ach szkoda mikuś ze moje forum cos pierdzi.. :) Bo byś je rozkrecał .. ach.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...