snp Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) Mam tu zasilacz z końcówką ATX 24pin i płytę głowną z gniazdem ATX 20pin. Wtykam koncówkę w gniazdo tak, ze 4piny wystają poza krawędź gniazdka. Płyta pokazuje, że jest prąd (zielona diodka sobie świeci), naciskam wlącznik i... nic. Zasilacz sprawny (testowany na sucho i na innej płycie), płyta sprawna (wystarczy podpiąć spowrotem Feela 300W, którego używam na codzień). Robiłem podobny myk na starszej płycie i działało. Polazłem, kupiłem przejściówkę 24->20 i też nic. Jakieś pomysły? Zasilacz: Thermaltake PurePower 680W, płyta: Abit IS7-E. Edytowane 7 Lutego 2008 przez snp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 uwalona plyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 uwalona plytaOczywiście, żadna szanująca się i sprawna płyta nie będzie działać na feel'u :mur: Jeśłi działa na takim zasilaczu to musi być uwalona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...