komo Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 (edytowane) Mam zamiar kupić płyte głowną ale nie wiem zbytnio co wybrać. Poszukuje czegoś z dobrymi możliwościami OC, firewire, musi się zmieścić Scythe Ninja, no i powinna działać dobrze z pamięciami Patriota LLK 800MHz CL4. Cena to max. 600-650zł. Co doradzacie ? Edytowane 7 Lutego 2008 przez komo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Asus P5K-E Asus P5K premium Asus P5E - na to bym stawiał z racji tego że ma chipset X38. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Ale pod s775? Będzie SLI czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komo Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Ale pod s775? Będzie SLI czy nie ? Sory zapomniałem napisać, pod 775, bez SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Masz do wyboru 2 chpisety p35 alb x38.Ten drugi droższy jest no i ma pcie 2.0.Ja bym sie skłaniał ku p35 jakiegos asusa p5k-e wifi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 Ja bym się skłaniał ku P5K PRO. Jak zmieniasz płytkę to P5E ma lepsze OC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komo Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 P5K PRO ma wtyczke zasilania na środku więc odpada, a P5E troche za droga. Najbardziej mi odpowiada Asus P5K-E/ WIFI-AP, powinna wyciągnąć FSB ok. 450, co o niej sądzicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Płyta bardzo fajna i warta kupna:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komo Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 a jak z Wi-fi na tej płycie ?? bo słyszałem, że o du... rozbić i do niczego się nie nadaje. W jakich granicach ona FSB wyciąga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) ja osobiście mam możliwość pracować tą płyte i ostatnio troche podkrecałem i lekką ręką fsb 410 tylko tyle bo czasu nie miałem i niebawem muszę dokończyć to pokręcanie.Z wifi mi nie wyszukuje sieci niestety będę sie jeszcze z Tym bawił.Ale fsb 450 napewno sie osiągnie Edytowane 8 Lutego 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komo Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Dzięki za pomoc, po weekendzie powinienem zamawiać płytkę i sam sprawdze jak śmiga to wi-fi i ogólnie cała płytka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Nie ma za co wiem że z wifi nie jest wszystko wporządku a z fsb jutro mam zamiar załączyć na 450 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komo Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Eh poczytałem troche na różnych stronkach i martwi mnie jeden problem, dużo ludzi narzeka że płyta nie wstaje za pierwszym razem, jak rano odpalają to wiatraczki się kręcą ale monitor czarny i nic się nie dzieje. Nie wiem co teraz robić jednym działa jednym nie :/ tym co nie działa to w większości mają pamięci OCZ, ale zdarzają się przypadki że na tych OCZ również chodzi i nie ma na ten problem jakiejś reguły :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Własnie mam możliwość pracować na tej płycie razem z pamięciami OCZ i nie ma żadnych problemów. Czasami jest coś takiego że po ustawieniach w biosie na sekundke komp sie wyłacza (chwila ciszy) i włacza od nowa ale to żaden problem bo zdarza sie raz na jakiś czas:) A z tym że wiatraki sie kręcą a monitor czarny nie zdarzyło mi sie i osobiscie nie spotkałem sie z takimi problemami. EDIT Własnie znalazłem ten wątek gdzie są te problemy, poprostu taka płyta pewnie starsza wersja i jeśli takowe problemy sie zdarzają to od czego jest gwarancja. Ale takich płyt z problemami jest mało więc nie obawiaj się:) Edytowane 8 Lutego 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komo Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 No może dramatyzuje ale ogólnie to mam szczęście takie do sprzętu że szkoda gadać. Najwyżej na gwarancje oddam albo wymienie na coś innego. Już się nie moge doczekać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Płyta jest naprawdę fajna tylko na dniach musze <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> sie za to wifi. Warta swoich pieniędzy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...