Skocz do zawartości
komo

Zakup Płyty Głównej

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić płyte głowną ale nie wiem zbytnio co wybrać. Poszukuje czegoś z dobrymi możliwościami OC, firewire, musi się zmieścić Scythe Ninja, no i powinna działać dobrze z pamięciami Patriota LLK 800MHz CL4. Cena to max. 600-650zł. Co doradzacie ?

Edytowane przez komo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja osobiście mam możliwość pracować tą płyte i ostatnio troche podkrecałem i lekką ręką fsb 410 tylko tyle bo czasu nie miałem i niebawem muszę dokończyć to pokręcanie.Z wifi mi nie wyszukuje sieci niestety będę sie jeszcze z Tym bawił.Ale fsb 450 napewno sie osiągnie

Edytowane przez mattis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh poczytałem troche na różnych stronkach i martwi mnie jeden problem, dużo ludzi narzeka że płyta nie wstaje za pierwszym razem, jak rano odpalają to wiatraczki się kręcą ale monitor czarny i nic się nie dzieje. Nie wiem co teraz robić jednym działa jednym nie :/ tym co nie działa to w większości mają pamięci OCZ, ale zdarzają się przypadki że na tych OCZ również chodzi i nie ma na ten problem jakiejś reguły :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie mam możliwość pracować na tej płycie razem z pamięciami OCZ i nie ma żadnych problemów. Czasami jest coś takiego że po ustawieniach w biosie na sekundke komp sie wyłacza (chwila ciszy) i włacza od nowa ale to żaden problem bo zdarza sie raz na jakiś czas:) A z tym że wiatraki sie kręcą a monitor czarny nie zdarzyło mi sie i osobiscie nie spotkałem sie z takimi problemami.

EDIT

Własnie znalazłem ten wątek gdzie są te problemy, poprostu taka płyta pewnie starsza wersja i jeśli takowe problemy sie zdarzają to od czego jest gwarancja. Ale takich płyt z problemami jest mało więc nie obawiaj się:)

Edytowane przez mattis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi