Skocz do zawartości
mrbobster

Mb S.775 Do 800zł Z Sli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Składam kuzynowi kompa i jest problem co wybrać pod E8400 i 2x8800GT do ok.800zł

Co wybrać:

Asus Striker Extreme s.775 NF680I?

Asus P5N32-E SLI nForce680i SLI?

EVGA nForce 680i SLI?

Edytowane przez mrbobster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie ma tak łatko, komp będzie kupowany na firmę i musi być kupiony w 1 sklepie żeby było na fakturze że to komputer. Prawdopodobnie sklepem będzie apollo bo posiada praktycznie wszystkie części... jak na razie nie ma płyt z nforce7... mam nadzieje że w najbliższym czasie się to zmieni :)

Szczerze mówiąc nie znalazłem żadnych testów o płycie Asus P5N-D :( a na forum też strasznie mało informacji :(

Jak w apollo nic nowego się nie pokarze, weźmie się P5N32-E SLI.

Edytowane przez mrbobster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w apollo nic nowego się nie pokarze, weźmie się P5N32-E SLI.

Nigdy tej płyty !! ta płyta jest najbardziej wybredna co do pamięci :/ miałem z nią problemy tylko mushkiny jakoś chodziły :/

Nie bierz nic na nforcie, strasznie problemowe ...

P5E i świat i ludzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ani striker extreme ani p5n32-e sli nie bedzie prawidlowo obslugiwac 45nm cpu. yorkfield sie nie uruchomi, wolfdale uruchomi sie z mnoznikiem x6.

jak juz uparles sie na sli, to pozostaje tylko "nowe" 780i - striker 2 formula albo p5n-t deluxe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi