bekala Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Ja jednak wezme chyba rebel 12 i na front idzie kanapka sztuki bip 2x120. poprzekladane 6 wentylami hehe nawet miesci sie to w rebel 9, mysle ze pomysl przedni i lepiej niz 3x12 Edytowane 3 Marca 2008 przez bekala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Czym się różni CoolerMaster Stacker Tower STC-T01-UWK Rev. 2 od tej budy w rev. 1 Rozumiem, że STC-T01 ma tacke na mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Ja jednak wezme chyba rebel 12 i na front idzie kanapka sztuki bip 2x120. poprzekladane 6 wentylami hehe nawet miesci sie to w rebel 9, mysle ze pomysl przedni i lepiej niz 3x12 niezbyt ... Racuch robił ciekawej bo zbiorniku w którym gromadzi sie powietrze nie miał do góry :P http://galeria.shackit.pl/Racuch/Rev2/slides/0%20(4).jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Czym się różni CoolerMaster Stacker Tower STC-T01-UWK Rev. 2 od tej budy w rev. 1 Rozumiem, że STC-T01 ma tacke na mobo ? nie wiem czym sie rozni ale w piatek powinien dojsc STC-T01 rev 2, takze napisze jak wrazenia po przesiadce z chiefa :) jak 3x120 nie wejdzie bez jakiegos ciecia itp na przod to sie pochlastam... grzebieniem xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 nie wiem czym sie rozni ale w piatek powinien dojsc STC-T01 rev 2, takze napisze jak wrazenia po przesiadce z chiefa :) jak 3x120 nie wejdzie bez jakiegos ciecia itp na przod to sie pochlastam... grzebieniem xD Mam do Ciebie małą prośbę. Sprawdz mi jak możesz jak będziesz chłodnice 3x120 do budy pasował czy wejdzie taka chłodnica na top obudowy. Bo może przeszkadzać to coś plastikowe znajdujące się na górze budy. Chciałbym w niej wywiercić otwory pod grill 3x120 i pod sufit podczepić termochila 3x120. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 nic nie chce mówić ale do stackera Thermo wchodzi na front... a kupować bude za ~500 i ją ciąć ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 nic nie chce mówić ale do stackera Thermo wchodzi na front... a kupować bude za ~500 i ją ciąć ;/Jeden na front, drugi na podłogę - aż szkoda ciąć, co innego gdyby w środku było ciasno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Ja zamowilem rebel 12 jak pomotuje wszystko to wrzuce na galerie wc, przynajmniej potestuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Witam O ludzie ile sie tego narobiło... Proszę doradzcie mi co nie co... Szukam obudowy do której upcham WC.. ale... Teraz mam Chieftec Bravo BA-01B-B-SL. I nie chce już tak wielkiego grzmota. Szukam czegoś małego i ładnego... Ale dalej: - cena do około 400zika - firmowe okno /nic nie będę ciął - chłodnica 2x120 również bez cięcia - brak drzwiczek chowających napędy - aluminiowy front Stacker jest wypasiony ale 600zika za obudowe to lekka przesada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 A CM 690 z okienkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 A wejdzie gdzieś tam 2x120? Bo chyba nie bałdzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Stacker jest wypasiony ale 600zika za obudowe to lekka przesada...Może Lancool Metal Boned K7? W standardzie brak okna, ale można dokupić panel Lian Li. 2x 120 powinna wejść na front po roznitowaniu koszyka na FDD. Reszta się zgadza, no i cena w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Ja bym kupił: http://www.komputronik.pl/Obudowy/Lian_Li/...pelny,id,42035/ Z tym, że też okna w standardzie nie ma i chłodnicy 2x120 bez cięcia nie da się do środka włożyć... ...ale wyglądem nadrabia :P Edytowane 7 Marca 2008 przez baols Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Całkiem niegłupia. Prosta i uniwersalna. Kurcze mam mieszane uczucia. Komputer ma stać w dużym pokoju na jakimś małym stoliku i po prostu sie prezentować. Z jednej strony idealnie wyglądają właśnie ANTECi i LianLi w swojej prostocie i pięknie... A z drugiej strony ułańska fantazja... i NZXT LEXA SILVERLINE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 w Lancool z tego co mi wiadomo koszyk jest przykręcony tzn wnioskuje to z k10 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 ... Stacker jest wypasiony ale 600zika za obudowe to lekka przesada... CoolerMaster Stacker Tower STC-T01-UWK Rev. kosztuje 450PLN http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=19854 (w Irlandi nawet 95 Euro ...) Przy takiej cenie ciężko mu znaleźć konkurenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Faktycznie patrzałem na 810... Czy 2x120 wejdzie bez rozwalania koszyka? Idzie to tam jakoś wcisnąć? A jak nie to czy idzie go jakoś kulturalnie skrócić? Mogę prosić o jakieś foty jak sobie z tym poradziliście? Tak wiem... leniwy jestem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Faktycznie patrzałem na 810... Czy 2x120 wejdzie bez rozwalania koszyka? Idzie to tam jakoś wcisnąć? A jak nie to czy idzie go jakoś kulturalnie skrócić? Mogę prosić o jakieś foty jak sobie z tym poradziliście? Tak wiem... leniwy jestem.... 2x 120? Tam się mieści 3x 120 na froncie + 2x 120 na podłodze bez przeróbek. Oczywiście wszystko zależy od tego, ile masz napędów. Malik, Dimek i Lagier mają / mieli takie budy z wodą w środku, poszukaj w galerii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 CM690 i na gore nowe chlodznice HW Labs (2x140mm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 też fajna buda... Ale nie widze sensu kupować 2x140 plus 2 wentyle skoro mam 2x120.... Pytanie czy bez problemu zamontuje to co mam? Są jakieś redukcje ze 140 na 120? Stacker niestety odpadł... żonie sie nie podoba ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Na zywo stacker wyglada lepiej niz na takich slabych zdjeciach na lampie :) Mozna poszukac jakichs recenzji z dobrymi zdjeciami to tez poprawia efekt. Wg mnie w tej cenie ciezko o konkurencje na bude do wc bez ciecia. Inna sprawa czy potrzeba ci az tylu chlodnic. W wiekszosci zastosowan do c2d i grafy pokroju 8800gt starcza 2x120 - a to wchodzi juz prawie wszedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 To moze Alphacool Zero Degree, tyle ze ma drzwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 też fajna buda... Ale nie widze sensu kupować 2x140 plus 2 wentyle skoro mam 2x120.... Pytanie czy bez problemu zamontuje to co mam? Są jakieś redukcje ze 140 na 120? Stacker niestety odpadł... żonie sie nie podoba ;P Zajrzyj do tematu o miom WC. Tam masz CM690 w chlodnica na/w topie. Mailem kilka budek juz Chieftec, TT Matrix, CM690 i w koncu czas przyszedl na Stackera. Mge tak napisac ze Stacker sie nadaja do Wc bez zbednych przerobek. Co do CM690 to moga byc problemy ktore zaleza od mobo i rozlozenie jej elementow: -odleglosc socketu/gniazd pamieci od krawedzi mobo, -wysokosc radiatorow na zasilaniu procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 :wub: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Arni ta emotka chyba niezbyt bo zaraz od "lizod*pa" Cię zaczną wyzywać. Co do tematu to jedynym, najsłuszniejszym wyborem konkretnie pod WC jest Stacker 810 i basta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Arni ta emotka chyba niezbyt bo zaraz od "lizod*pa" Cię zaczną wyzywać.jeden spróbował i widziałeś jak skończył ;) btw jaka jest różnica między st01 a 810 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Żadna ? Jakieś drobne różnice we wnętrzu lecz nie wpływają one mocno na budowanie WC w oparciu o tą obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Na tej fotce widze zbyt wyraźnie.. obudowa jest dla mnie za wielka. Chiefa wywalam bo jest ogromny. A stacker jest dla mnie za wielki... Coraz bardziej przekonuje się do LanCool-a. Tyle ze nie wiem czy wejdzie na front 2x120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 jeden spróbował i widziałeś jak skończył ;) btw jaka jest różnica między st01 a 810 :> miejsce na zasilacz - w 01 jest na gorze, w 810 na dole ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 w STC01 miejsce na zasilacz jest i na dole i na górze: http://www.coolermaster.com/products/produ...detail&id=4 w 810 tylko na dole http://www.coolermaster.com/products/produ...etail&id=13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...