skinek Posted February 8, 2008 Report post Posted February 8, 2008 Witam, kupiłem TV LCD i chciałbym podpiąć pod niego laptopa. Na kompie mam dwa wyjścia s-video i (nie wiem jak to gniazdo się nazywa ale jest to gniazdo do podłączenia drugiego monitora) na TV mam rówież wejście s-video i to komputerowe. Moje pytanie jest takie jaki kabel kupić, z którym kablem będzie lepej funkcjonowało, dodam że chcem przedewszystkim oglądć filmy na TV z góry dzięki za odpowiedzi robert Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kalbar Posted February 8, 2008 Report post Posted February 8, 2008 potrzebujesz kabel s-video - s-video, i najlepiej taki który od razu będzie miał jeszcze 2x cinch... do przesyłu audio.... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szczepano Posted February 8, 2008 Report post Posted February 8, 2008 Może być też oczywiście kabel VGA i oddzielnie audio - minijack + cinch. Jednak kable takie, a raczej wejścia w TV, często mają ograniczenia na wejściu. Mój np. ma tylko XGA. Nie wiem na pewno czy to akurat jest powodem ale wyświetlany obraz jest strasznie spłaszczony. I tu pytanie do innych: Dlaczego po podłączeniu lapa do LCD (Panas 32LX70P ; rozdzielczość sygnałów PC: XGA) wyświetlany na nim obraz jest strasznie spłaszczony tzn. zajmuje tylko pasek na środku ekranu, jakieś 3/5 jego powierzchni ?? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
masterdomin Posted February 8, 2008 Report post Posted February 8, 2008 zwiększ rozdziałke w kompie... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szczepano Posted February 8, 2008 Report post Posted February 8, 2008 zwiększ rozdziałke w kompie... Mam na maksa - 1280 / 800 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
masterdomin Posted February 9, 2008 Report post Posted February 9, 2008 Mam na maksa - 1280 / 800 to jest rozdzielczośc monitora w laptopie ty musisz ustawić większą rozdzielczość na 2 monitorze (zew) kumasz ?? w zakładce ustawienia/ekran wybierasz 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...