_Łoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Witam szanowne grono forumowiczów. Mój problem polega na tym, że mam płytę i procesor(jak w temacie) niewiadomego pochodzenia. Gdy próbuje odpalić tą konfigurację sprzętową + CD-ROM + 256 MB ramu + zasilacz:P + GForce 2 MX 440 64MB, dochodzi mi do momentu ładowania się okna windowsa, przeleci może niecały raz pasek postępu i się resetuje komputer. Problem jest także, jak próbuje mu wrzucić liveCD z Ubuntu. Ustawiam bootawnie z CD, i wyskakuje mi okno bootowania Linuxa Ubuntu. Klikam enter żeby załadować ubuntu, niemijają 3 sekundy i znów reset. Bardzo Proszę o pomoc. Z góry dzięki. Pozdrawiam Łoś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 sprawdz ramy czy chodza na 133 i paste na procku i czy radiator dobrze dolega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Ja raczej spojrzalbym na kondzoly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 powiedz jaki zasilacz , pozatym grafa moze nie wyrabiac takich taktów, no i oczywiście to co napisał jonathankondziory na tej płycie to tragedia przynajmiej te orginalne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Łoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Dziekuje panowie za pomoc. Faktycznie nie zwrocilem uwagi wczesniej- wina kondensatorow najprawdopodobniej. Nie wylaly sie one coprawda na plyte glowna, ale jako uczen elektroniki stwierdzam ze sa do wymiany. Pozdrawiam. Łoś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Wymien je a plyta posluzy Ci jeszcze dlugo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Łoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Wymien je a plyta posluzy Ci jeszcze dlugoKurcze, z wymiana ich bedzie chyba troche klopotu- to jest podwojny druk, etc. Moze sie schlebie na cos nowego, bo to nie sa w sumie niewiadomo jakie pieniadze. Pozdrawiam. Łoś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Zaden problem Mmozesz zrobic to na dwa sposoby 1. Wylutowac kondzioly i najnormalniej w swiecie wlutowac nowe 2. Wyrwac je. Pozstana nozki do ktorych bedziesz mogl dolutowac nowe kondziolki Oba sposoby sprawdzone i skuteczne ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 lutuj i się nie przejmuj - będzie OK a jeżeli już na prawdę będziesz chciał ową płytę spisać na straty, to ja ją chętnie przygarnę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 rosolini - zapomnij. Sprezentuje mi ja za dobre i praktyczne rady oraz szybka odpowiedz co jej zaszkodzilo :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 rosolini - zapomnij. Sprezentuje mi ja za dobre i praktyczne rady oraz szybka odpowiedz co jej zaszkodzilo :lol:mój czarnuch jest już w drodze do Ciebie ;) ehh... ta płyta ma w sobie to "COŚ" - jest po prostu śliczna - aż ślinka cieknie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 No ma cos I to od lat :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...