Skocz do zawartości
_Łoś

Pentium Iii 800mhz I Abit Bx-133 Raid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono forumowiczów.

Mój problem polega na tym, że mam płytę i procesor(jak w temacie) niewiadomego pochodzenia. Gdy próbuje odpalić tą konfigurację sprzętową + CD-ROM + 256 MB ramu + zasilacz:P + GForce 2 MX 440 64MB, dochodzi mi do momentu ładowania się okna windowsa, przeleci może niecały raz pasek postępu i się resetuje komputer. Problem jest także, jak próbuje mu wrzucić liveCD z Ubuntu. Ustawiam bootawnie z CD, i wyskakuje mi okno bootowania Linuxa Ubuntu. Klikam enter żeby załadować ubuntu, niemijają 3 sekundy i znów reset.

Bardzo Proszę o pomoc.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam Łoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje panowie za pomoc. Faktycznie nie zwrocilem uwagi wczesniej- wina kondensatorow najprawdopodobniej. Nie wylaly sie one coprawda na plyte glowna, ale jako uczen elektroniki stwierdzam ze sa do wymiany.

Pozdrawiam.

Łoś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymien je a plyta posluzy Ci jeszcze dlugo

Kurcze, z wymiana ich bedzie chyba troche klopotu- to jest podwojny druk, etc. Moze sie schlebie na cos nowego, bo to nie sa w sumie niewiadomo jakie pieniadze.

Pozdrawiam.

Łoś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaden problem

Mmozesz zrobic to na dwa sposoby

1. Wylutowac kondzioly i najnormalniej w swiecie wlutowac nowe

2. Wyrwac je. Pozstana nozki do ktorych bedziesz mogl dolutowac nowe kondziolki

Oba sposoby sprawdzone i skuteczne ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rosolini - zapomnij. Sprezentuje mi ja za dobre i praktyczne rady oraz szybka odpowiedz co jej zaszkodzilo :lol:

mój czarnuch jest już w drodze do Ciebie ;)

ehh... ta płyta ma w sobie to "COŚ" - jest po prostu śliczna - aż ślinka cieknie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...