Dev-o Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Wiem że pewnie były już takie tematy Głownym kandydatem jest Corsair CMPSU-520HXEU - 520W czy możecie polecić coś jeszcze oprócz "Korsarza"? Aha zasilka musi miec odpinane kable, mile widziana także manualna regulacja wentyla Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Tak, możemy. Chieftec CFT-560-12C BeQuiet! P7 PRO 450W Enermax Liberty 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Cichy: szf 560 12c... Nie bardzo Odpianne kable: BQ SP... Nie bardzo Liberty... To już lepiej Corsaira. Jakie jest Twoje pojęcie "Cicha"? Twój 88gts i q6600 w strees to cicho? Czym to chłodzisz? Jak niczym specjalnym, to faktycznie tym Chiefteciem 560 12C mozna się zainteresować, albo MC Volcano na spokojnie. Ale jeśli masz tam jakiś zmyslne ukaldy, Corsair HX i BQ DP P7 pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 gtek ma oryginalne chlodzenie ale nonstop chodzi na 35% takze w ogole go nie slychac na quadzie mam TR Ultra 120 z acutake'm jesli chodzi po pojecie cicho... np Acutake 120mm na 12V moze definiowac "cichosc" w moim mniemaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 (edytowane) Jaki SP? ;> Podałem P7 pro :) Liberty... To już lepiej Corsaira. Liberty tyle że słabszy mocowo od Corsaira... Edytowane 8 Lutego 2008 przez omgwtf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 Faktycznie nie wiem, co mi się z tym Straigh Power'em rzucilo, mój błąd. Tak się zastanawiam, tzn ja przy takich wymaganiach bym się w Chiefteca nie bawił. Ale napewno nie będziesz jakiś rozdrażniony pracą tego Chiefteca 560. Jak wybierzesz Corsaira, to nie ma o czym mowić, BQ DP, tym bardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 o czym mowic... to znaczy o... ciszy czy jakichs problemach;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 No o ciszy. Wszystkie te zasilacze pociągną Twoj sprzęt spokojnie. Chieftec to bardzo mocna konstrukcja i solidna. Ale za to głosnijsza w pewnym stopniu od w/w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 8 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2008 czy pociagnely by to nie mam watpliwosci;) ale wlasnie na ciszy mi tez zalezy czyli w razie co corsaira moge smialo brac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 A może nowy Seasonic M12II http://www.silentpcreview.com/article802-page1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imbus Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) ja bym corsar wolal ; D Edytowane 14 Lutego 2008 przez imbus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 aj. po co kombinować. Corsair HX520W to świetny produkt. do dostania obecnie w super cenach. kiedyś był po 390 nawet. opiszę tak: buda CM-690 więc Corsair na dole w ustawieniu zasysanie z zewnątrz obudowy, karta graficzna pasywna oraz: -wcześniej: 2 standardowe wentyle + standard Scythe Mugen wszystko na 12V + 4xHDD = nie ma opcji by zasiłka to 'przebiła' w hałasie -obecnie: 3 standardowe + mugenowy wszystko przez panel ust na 5V = słychać teraz dyski na pierwszym planie, a zasiłki ciągle 'brak' w odsłuchu. tyle w temacie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 No a co Ty chcialeś? :-P Miałbys tylko jeden taki dysk i nadal on by byl głosniejszy :wink: Dopiero po kombinacjach z HDD są szanse. I nie mowie o pozbywaniu się jakiś rezonasów itp, tylko o talerzach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 (edytowane) 1. chciałem tylko autorowi wątku opisać/odpowiedzieć na rozterki o cichym zasilaczu na przykładzie tego który mu wpadł w oko;) mam taki i polecam. 2. nie tyle zdziwiło mnie ze HDD są najgłośniejsze, co miałem nadzieję że są jednak trochę cichsze i trochę bardziej zbliżę się do poziomu jaki generuje sam zasilacz. w okresie gdy były zagłuszane (głównie przez 'suszarkę' na scythe mugen przy 12V) nie było możliwości zbytnio ocenić ich głośności. 3. też raczej nie mówię o jakiś wielkich rezonansach, choć jednak 'namacalnie' czuć, że na obudowę przenosi się jednak swoje. HDD siedzą w tych szynach z CM-690 z jakimś tam lekkim quasi-gumowym mocowaniu które spisuje się nawet nawet. hałas ten to szum talerzy i jakieś tam zgrzyty głowic co chwila (idle hdd) oraz oczywiście zgrzyty głowic gdy hdd w stresie. dyski tak jak w sig'u czyli 1talerzowe seagate 250GB *410AS, a przecież to są całkiem ciche dyski. a teraz meritum: bez obawy @Dev-o może brać korsarza i niech się martwi najpierw o wyciszanie HDD quiet-box'em. dopiero wtedy może zbliżyć się do poziomu samej zasiłki HX520. ps.ogólnie najpierw słyszę HDD, po zbliżeniu ucha do boku obudowy słyszę hałas/rezonans mugena (na 5V), a przy obniżeniu głowy na bok-spód słyszy się dopiero szum zasilacza. bez zbliżania głowy nie ma takiej opcji. ps2. @Jarek_135 najbardziej to mnie boli, że nie mam jak wyciszyć tych hdd gdyż nie zmieszczę 4 scythe quiet boxów (już pomijając koszty;) ) w zatokach 5.25 gdyż z 5 po 1 zabiera dvd i panel edit: podkreślę jeszcze raz, że u mnie zasiłka ssie z zewnątrz dlatego jest również wyraźniej chłodniejsza a czy to może mieć wpływ na kontrolę prędkości chłodzenia - zapewne tak. 100% nie dam. Edytowane 15 Lutego 2008 przez sorest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...