stamad7411 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 mam poważny problem z kompem AMD sempron 2800+ płyta KT600A grafika WinFast A 6200 TD Ram 512 DDR Kingston Karta dźwiękowa Creative Sound Blaster Audigy 2 Karta tv Kworld Mpeg TV Station karta sieciowa do internetu z kablówki system Win XP + SP2 Problem polega na tym,że bardzo często wyskakuje blue screen podczas wszelkiego rodzaju gier oraz gdy np chcę przerobić film z avi na mp4 programem Amv Converter zaczyna przerabiać a za chwile wyskakuje jakiś błąd z zapytaniem czy wysłać raport do Microsoft. Gdy jestem tylko na internecie to jest wszystko ok. Sprawdzałem pamięci memtestem i są ok. Zainstalowałem na innej partycji 2 czysty system i jest to samo. Włączyłem program CPU Stability test i po minucie komp zawisł. Sprawdzałem też programem Debugging Tools for windows,ale nie wiem o co chodzi pisze mi coś takiego BugCheck 1000008E,{c0000005,7ffffb7d, bacd1ad0, 0} Map win32k.sys Image region 380:18a280 doed not fit in mapping Probably caused by: wdmaud.sys (wdmaud!WdmaReleaseNutex+13) już nie mam na niego siły. Jeszcze jedno dzieciaki zauważyły,że jak jest świeżo włączony komp to idzie pograć trochę dłużej miż gdy komp już chodzi od jakiegoś czasu i zaczynamy grać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 To wygląda na przegrzewanie sie procka albo płyty glównej. Może być też zasilacz - jaki on jest ? Należy sprawdzić temperatury radiatora na procu i mostku północnym płyty. Czy komputer jest regularnie czyszczony z kurzu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi82 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Jak Dla mnie to Zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mansonfan Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Ja stawiam na procek, jesli slaby zasilacz to czemu moze chodzic przez jakis czas? Pewnie poprostu zanim sie przegrzeje mija chwila czasu i chodzi ok =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi82 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Chodzic to on pewnie może i 24/7 bez obciążenia jeśli byłby to grzejący się proc to prwadopodobnie windows by się nawet nie zainstalował zresztą łatwo to sprawdzic. Otworzyc kompa zobaczyc czy wentyl smiga, czy radiator cieply. Jesli to bedzie w porzadku to przy okazji sprawdzic marke zasilacza i oczyscic obudow z "syfu". Jesli ram nie wywala błędów to mostek północny jest ok, klawiatura, dysk, myszka chodzą znaczy mostek polodniowy ok= płyta główna sprawna, metodą eliminacji zostaje ZASILACZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 BugCheck 1000008E,{c0000005,7ffffb7d, bacd1ad0, 0} Map win32k.sys Image region 380:18a280 doed not fit in mapping Probably caused by: wdmaud.sys (wdmaud!WdmaReleaseNutex+13) ściągnij z netu najnowsze sterowniki do dźwięku, odinstaluj te co masz, przeczyść system driver cleanerem, zainstaluj sterowniki dźwięku (te nowe) i miłej zabawy. hmmmm ... swoją drogą to ciekawe czy ten sempron używa NB do komunikowania się z pamiątkami? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...