Lifeman Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Siema Kupilem GF Galaxy 8800GT , Core 2 Duo 2,6GHZ na plycie Abita IP-35, 2GB ram i zasilacz NeoTEC Maximus 440W. Na poczatku bylo w porzadku, ale po 2 dniach podczas gry zawiesza mi sie komp i musze resetowac. Jakies propozycje czemu tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Sterowniki, wadliwe: karta, dysk, ram lub zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 podkrecales cos? Jezeli nie to tak jak kolega pisze wyzej moze któryś element budy być wadliwy... Natomiast jezeli rozumieć że grasz od 2 dni już no to może temperaturki cie blokują ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lifeman Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Nie nie ;] nic nie podkrecalem Zastanawialem sie czy to nie jest wina zasilania. Mam na karcie 2 wejscia do podlaczenia zasilania, kazdy z nich rozgelezia sie na jeszcze 2. I zastanawiam sie czy mam wszystkie 4 podlaczyc do zasilacza?? Edytowane 9 Lutego 2008 przez Lifeman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 jest to karta z gatunku prądożernych wiec musi miec dodatkowe zasilanie podłączone pod 6pin. Markowy zasilacz 350W powinien sobie poradzić z tą kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lifeman Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 jest to karta z gatunku prądożernych wiec musi miec dodatkowe zasilanie podłączone pod 6pin. Markowy zasilacz 350W powinien sobie poradzić z tą kartą. Chodzi mi o to ze mam w karcie 2 wejscia na taki kabel Wiec nie wiem czy mam podlaczyc oba kable czy tylko jeden? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Skoro 2 to chyba 2 trzeba podłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lifeman Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Troche dziwnie bo to wychodzi ze musze podlaczyc az 4 koncowki do zasilacza. Niezla pajeczyna sie zrobila ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mansonfan Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Jesli masz na karcie 2 wejscia 6pin i nie podlaczyles zadnego to ja sie dziwie ze wogle sie system bootuje, radze podlaczyc =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Ja mam podobny problem z Gigabytem i u mnie na pewno nie jest to problem z zasilaniem. Próbuję dojść o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Skoro kolega wyżej ma podobne problemy to stawiam na jakiś syf w systemie i problem ze sterownikami bądź sama karta jest nie do końca sprawna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lifeman Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Skoro kolega wyżej ma podobne problemy to stawiam na jakiś syf w systemie i problem ze sterownikami bądź sama karta jest nie do końca sprawna ;] Teraz mam podlaczone 2 wejscia i dalej jest to samo. Sterowniki bralem z cd i ze strony nvidii i tez nic nie pomoglo. System mialem stawiany po zakupie sprzetu czyli tydzien temu :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Skoro to nie system to przechodzimy do następnej fazy czyli...eliminacji konfliktu sprzętowego. Na początek dorwij jakąś inną grafe na PCI-E i zobacz jak komp będzie sie zachowywał podczas grania, jeśli będzie stabilny to znaczy że 8800GT jest winowajcą. Jeśli nie...to trzeba zamieniać ram, proc, mobo po kolei :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lifeman Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 W sumie nie chce mi sie babrac w tym. Ile moze kosztowac diagnoza jak oddam kompa do serwisu :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 W serwisie w 90% procentach takich przypadkow wymienia Ci zasilacz i beda sie jarzyc ze 'naprawili' ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 podaj w jakich grach Ci sie zawiesza i jakie stery masz zainstalowane... wiele nowych gier sie potrafi wieszac, resetowac a winowajca glownie sa stery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 To jest ten Galaxy z Coolermasterem? Jeśli tak, to sprawdź temperatury rdzenia karty :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...