Skocz do zawartości
Lifeman

Gf 8800 Gt - Zawiesza W Grach

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Kupilem GF Galaxy 8800GT , Core 2 Duo 2,6GHZ na plycie Abita IP-35, 2GB ram i zasilacz NeoTEC Maximus 440W.

Na poczatku bylo w porzadku, ale po 2 dniach podczas gry zawiesza mi sie komp i musze resetowac. Jakies propozycje czemu tak jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie ;] nic nie podkrecalem

Zastanawialem sie czy to nie jest wina zasilania. Mam na karcie 2 wejscia do podlaczenia zasilania, kazdy z nich rozgelezia sie na jeszcze 2. I zastanawiam sie czy mam wszystkie 4 podlaczyc do zasilacza??

Edytowane przez Lifeman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to karta z gatunku prądożernych wiec musi miec dodatkowe zasilanie podłączone pod 6pin. Markowy zasilacz 350W powinien sobie poradzić z tą kartą.

Chodzi mi o to ze mam w karcie 2 wejscia na taki kabel

Dołączona grafika

Wiec nie wiem czy mam podlaczyc oba kable czy tylko jeden?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro kolega wyżej ma podobne problemy to stawiam na jakiś syf w systemie i problem ze sterownikami bądź sama karta jest nie do końca sprawna ;]

Teraz mam podlaczone 2 wejscia i dalej jest to samo. Sterowniki bralem z cd i ze strony nvidii i tez nic nie pomoglo. System mialem stawiany po zakupie sprzetu czyli tydzien temu :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro to nie system to przechodzimy do następnej fazy czyli...eliminacji konfliktu sprzętowego. Na początek dorwij jakąś inną grafe na PCI-E i zobacz jak komp będzie sie zachowywał podczas grania, jeśli będzie stabilny to znaczy że 8800GT jest winowajcą. Jeśli nie...to trzeba zamieniać ram, proc, mobo po kolei :wink:

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi