maziboss Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Mam pytanko mianowicie dziwi mnie jedna sprawa Mam athlona xp 1700+ palomino podkrecilem go magistralka na 144 i jest ok daje magistrale 145 i zwicha od razu w 3d marku Patrze na MotherBoard Monitor i co widze napiecie na procku 1,74 V :( Wiec soboie mowie ze plyta podnosi mi napiece wraz z podniesieniem magistrali Czy mam napiecie obnizyc do 1,7 V (Mam taka mozliwosc) A moze dac inne napiecie ?? Acha i naj jakiej magistrali nie grozi mojemu Maxtorowi 60GB zadna awaria tj. bad sektory itp ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 heh- wprost przeciwnie- w miarę podnoszenia częstotliwości procesora trzeba ZWIĘKSZAĆ jego napięcie- wiąże się to niestety z wydzielaniem większych mocy, temperatur, koniecznością stosowania chłodzenia wydajniejszego niż standardowe itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Hmmm a moze to pamieci ?? Tylko poddalyby sie juz na magistrali 145 ?? A jakie powinno byc napiecie waszym zadaniem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Palomino powinien mieć napięcie 1.75(nie wiem skąd wytrzasnąłeś 1.7) i myśle że spokojnie do 150 możesz kręcić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Hmmm a moze to pamieci ?? Tylko poddalyby sie juz na magistrali 145 ?? A jakie powinno byc napiecie waszym zadaniem ?? Moj Palomino przy FSB 151 (max :? ) potrzebuje 1,85V do stabilnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 A wiec dalem magistrale na 145 i napiecie 1,75 dziala ,podnioslem magistrale na 146 i zwiecha no to podnioslem napiecie na 1,775 i znowu zwiecha I teraz nie wiem czy spokojnie moge dac napiecie na 1,8 volta Zeby sie proc nie zjaral hehehe Czekam na odpowiedzi i rady :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Napisz jaką masz temp. procka i będziemy mogli coś więcej doradzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Zapomniałem dopisać mój stary palomino 1700+ przy napięciu 1.775 chodził z magistralą 155MHz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 a wiec temp na standardowym wiatraku 43 stopnie a w stresie to jakies 46-47 Niestety nie stac mnie na volcano 7+ :lol: Tylko komp stoi przy kaloryferze jak go zakrece to temp procka 40 i w stresie 45-46 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Tak do 50*C to jeszcze możesz przeboleć. Ja mam Vcore 1.85 FSB 164 i luz, ale na WC. Ale 50*C jest :( a czasem i więcej. /Palomino/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...