bociczek Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Witam. Dostałem się do okręgowego konkursu z Infy - okręg Rzeszwski. Wiem, że będzie Logo, Office, a algorytmy? jeśli tak, to co jest w nich najważniejsze, żeby dobrze napisać konkurs? ;). W szkolnym miałem 53/60pkt - 12 msc. w okręgu. Chciałbym się nie "splamić" na okręgówce - dlatego piszę tutaj ;). Pozdo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 powiedzialbys cos wiecej, niewiem czy to licealny czy jaki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 gimnazjalny ;). Zapomniałem dodać :P. Liczę na wypowiedzi ludzi, którzy brali udział w takich konkursach itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 pewnie dostaniesz jakies przeliczanie z hexa na bina, moze algorytm bubblesorta w pascalu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 raczej nawet bym na bublesorta nie liczyl, jakeis [ciach!]ly pewnie w stylu co moze sie komunikowac ird'a , tak przynajmniej ja mialem na olimpiadzie , hexy i binarki to tez, taka w miare ogolna znajomosc kompa. Rasowych algorytmow to tam miec nie bedziesz ;] takze nei spodziewaj sie liczenia zlozonosci asymptotycznej danego algorytmu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Sprecyzujcie dokładnie czego mogę się spodziewać ;). Chciałbym dobrze wiedzieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Poziom gimnazjum, etap powiatowy (niestety dalej nic nie było): - b.dobra znajomość HTMLa - podstawy z programowania i algorytmów - działania w Pascalu - ogólnie cały pakiet office w dość zaawansowanym stopniu - trochę o sprzęcie - do czego służy cache np. Mam gdzieś jakieś zestawy pytań (chyba), więc mogę Ci jakoś pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Heh, konkurs mam we Wtorek, to raczej już nie dacie rady :P. Chciałem się upewnić... Gdzie znajdę jakiś wystarczający kurs do tych algorytmów, które będą na konkursie - nie chce mi się więcej narazie uczyć :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Gdzie znajdę jakiś wystarczający kurs do tych algorytmów, które będą na konkursie - nie chce mi się więcej narazie uczyć :D.Które będą na konkursie, to Ci nikt nie powie. A kursów chyba wiesz, gdzie szukać, prawda? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 wiem, wiem google, ale chcę wiedzieć z jakiego zakresu te algorytmy, bo nie mam za wiele czasu i szkoda mi go na niepotrzebne rzeczy, których nie będzie na konkursie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 wiem, wiem google, ale chcę wiedzieć z jakiego zakresu te algorytmy, bo nie mam za wiele czasu i szkoda mi go na niepotrzebne rzeczy, których nie będzie na konkursie ;)Poszukaj na jakiejś stronce tego konkursu albo zapytaj w szkole nauczyciela, jaki zakres obejmuje Twój konkurs. Ale na poziomie gimnazjum nie spodziewaj się nie wiadomo czego - algorytm Euklidesa, jakieś zwykłe zgadule - coś w ten deseń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Mój "nauczyciel" jeśli można go tak nazwać, miał problemy z rozwiązaniem szkolnego na 40+pkt, więc nie mamy o czym rozmawiać... Gdyby nie to, raczej nie pisałbym tutaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...