Skocz do zawartości
bociczek

Konkurs Informatyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dostałem się do okręgowego konkursu z Infy - okręg Rzeszwski. Wiem, że będzie Logo, Office, a algorytmy? jeśli tak, to co jest w nich najważniejsze, żeby dobrze napisać konkurs? ;). W szkolnym miałem 53/60pkt - 12 msc. w okręgu. Chciałbym się nie "splamić" na okręgówce - dlatego piszę tutaj ;).

Pozdo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nawet bym na bublesorta nie liczyl, jakeis [ciach!]ly pewnie w stylu co moze sie komunikowac ird'a , tak przynajmniej ja mialem na olimpiadzie , hexy i binarki to tez, taka w miare ogolna znajomosc kompa. Rasowych algorytmow to tam miec nie bedziesz ;] takze nei spodziewaj sie liczenia zlozonosci asymptotycznej danego algorytmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poziom gimnazjum, etap powiatowy (niestety dalej nic nie było):

- b.dobra znajomość HTMLa

- podstawy z programowania i algorytmów - działania w Pascalu

- ogólnie cały pakiet office w dość zaawansowanym stopniu

- trochę o sprzęcie - do czego służy cache np.

Mam gdzieś jakieś zestawy pytań (chyba), więc mogę Ci jakoś pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, konkurs mam we Wtorek, to raczej już nie dacie rady :P. Chciałem się upewnić... Gdzie znajdę jakiś wystarczający kurs do tych algorytmów, które będą na konkursie - nie chce mi się więcej narazie uczyć :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie znajdę jakiś wystarczający kurs do tych algorytmów, które będą na konkursie - nie chce mi się więcej narazie uczyć :D.

Które będą na konkursie, to Ci nikt nie powie. A kursów chyba wiesz, gdzie szukać, prawda? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, wiem google, ale chcę wiedzieć z jakiego zakresu te algorytmy, bo nie mam za wiele czasu i szkoda mi go na niepotrzebne rzeczy, których nie będzie na konkursie ;)

Poszukaj na jakiejś stronce tego konkursu albo zapytaj w szkole nauczyciela, jaki zakres obejmuje Twój konkurs. Ale na poziomie gimnazjum nie spodziewaj się nie wiadomo czego - algorytm Euklidesa, jakieś zwykłe zgadule - coś w ten deseń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi