Skocz do zawartości
looqee

Procek Się Grzeje Komp Się Wiesza

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie mam problem kupiłem sobie kompa i od samego początku procek grzeje się i zawiesza kiedy gram w bardziej wymagające gry. Temperatura procka dochodzi do 50 stopni C kiedy nic nie robie a podczas grania grzeje się o wiele bardziej na początku myślałem że zle zamontowałem radiator albo że pasta nie przwodzi ciepła tak jak powinna więc zamontowałem wszystko od nowa ale nie pomogło nie wiem co to może byc z góry dzięki za pomoc mój sprzęt: amd athlon 64 x2 4400 radeon x1950 pro 1 gb ramu abit an 52 seagate barracuda 7200.10 8mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Niekoniecznie temperatura musi być przyczyną zawieszek. Jakie masz chłodzenie? Standardowe? Dotknij je palcem i powiedz czy jest ciepłe czy bardzo ciepłe. Zobacz czy ono aby na pewno dobrze przylega. Jeżeli wszystko jest dobrze radze sprawdzić ramy memtestem albo goldememory i/lub napięcia miernikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłodzenie procka mam standardowe jak dotykam radiator podczas pracy komputera to jest tylko ciepły ale wszystko wydaje się byc dobrze zamontowane radiator ani nie drgnie a wiatrak jet dobrze przykręcony co do tych ramów to właśnie ściągam memtes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi