Skocz do zawartości
Mark18

Jaki Coler?

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie, ale Mugen jest duzy i nie wiem czy sie do budy zmiesci i ciezszy jest od Ninja.A jeśli chodzi o Ninja to slyszalem ze w rev.B sa problemy z montazem i wykonaniem mocowan colerka??

Moja buda to: http://www.komputronik.pl/Obudowy/Modecom/...pelny,id,13380/ (Prosze o nie komentowanie jej:P)

mattis: co jest nie tak z tematem:P

Edytowane przez Mark18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to od najtańszego:

Scythe Kama Cross

Tacens Gelus Pro

Pentagram HP-120 AlCu

Thermalright Ultima 90

Scythe Andy Samurai Master

Thermaltake BigTyphoon

Jeśli używki wchodzą w grę to na pewno upolujesz coś ciekawego w dobrej cenie, ostatnio na allegro chodzą Tacens Gelus extreme w cenach ok.80zł, TT BigTyphoon i MaxOrb też ok.80zł więc warto się rozejrzeć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym osobiście żadnego nie wziął...

Zdecydowanie wolałbym ThermalRight Ultima 90i + Fander 120. Za troche wiecej, bo ok. 170zł (ultima 135zł+fander 35zł), ale jakość znacznie lepsza, wydajność porównywalna no i nie waży prawie kilograma jak scythe (ninja-800g, mugen-900g, ultima-500g). Zgrabny, mały coolerek dorównujący a czasem przewyższający wydajnością dwa razy większe kloce. Imho najlepszy wybór :)

Ale jeśli absolutne max to 150zł, to mugen...

Edytowane przez QRVICH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym osobiście żadnego nie wziął...

Zdecydowanie wolałbym ThermalRight Ultima 90i + Fander 120. Za troche wiecej, bo ok. 170zł (ultima 135zł+fander 35zł), ale jakość znacznie lepsza, wydajność porównywalna no i nie waży prawie kilograma jak scythe (ninja-800g, mugen-900g, ultima-500g). Zgrabny, mały coolerek dorównujący a czasem przewyższający wydajnością dwa razy większe kloce. Imho najlepszy wybór :)

znajomy ma ultimę załatwianą przeze mnie i faktycznie małe to i zgrabne a całkiem wydajne B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a bym osobiście żadnego nie wziął...

Zdecydowanie wolałbym ThermalRight Ultima 90i + Fander 120. Za troche wiecej, bo ok. 170zł (ultima 135zł+fander 35zł), ale jakość znacznie lepsza, wydajność porównywalna no i nie waży prawie kilograma jak scythe (ninja-800g, mugen-900g, ultima-500g). Zgrabny, mały coolerek dorównujący a czasem przewyższający wydajnością dwa razy większe kloce. Imho najlepszy wybór icon_smile3.gif

A mozna podac stronke do testu tego coolerka na procesorach C2d podkreconych do 3 -3,5 Ghz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.silenthardware.de/reviews/cpu/o...s_oc/index.html

Ja tu czegos nie rozumiem, wprawdzie po niemiecku nie kumam ale tabelki czytac potrafie. Dlaczego w trybie fanless mamy nizsze temperatury na procku - 48*C niz w trybie Standard Silent (S-Flex na 800RPM) - 51*C. Moze mi ktos to wyjasnic?

Edit: juz widze nizsze napiecie i mniejsze takty (2133MHz, 1,05V - 35Watt WVL)

Zastanawiajaca jest pozycja chlodzenia Thermaltake V1, scisla czolowka a kosztuje ono okolo 150 PLN. Szkoda ze nie ma w tym zestawieniu Noctua to bym juz wiedzial co kupic.

BTW: co lepsze wg Was w kategorii cicho i wydajnie: Noctua NH-U12P czy Thermalright HR01 Plus + Scythe S-Flex - cena ta sama wychodzi

Edytowane przez marioz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi