_JaHu_ Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Panowie , mianowicie mam taki problem , otóż mam radiówke podłaczoną pod PC chciałbym ją podzielić pomiędzy jednego PC (chce żeby to był serwer) i dwa laptopy i chce żeby te laptopy łaczyły sie poprzez router podłaczony do PC(serwer) tzn WiFi , kupiłem router netgear wireless-G 54 model wgr614 , podczas ustawiania wyskakuje mi błąd , Pan w media markcie powiedział że to będzie działać ja za to nie moge sobie z tym poradzić czy możecie coś poradzić może ktoś spotkał sie z podobnym problemem ?? pozdrawiam , o tak ma to wyglądać da rade ?? : takie coś mi pokazuje : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brk' Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 A próbowałeś instalować sieć przez kreator sieci bezprzewodowej w panelu sterowania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JaHu_ Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 u mnie na kompie internet normalnie działa (na tym pc) a własnie co próbuje skonfigurować ten router to cały czas to samo błąd ip i błąd ip , będe próbował jeszcze laptopa podłączyć i na nim cokolwiek działać ,ale jeśli macie jakiekolwiek pomysły to piszcie z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 (edytowane) Podaj jakie ip masz od strony radiówki i jakie ustawiasz na karcie sieciowej podłączonej do routera, na routerze oraz na laptopach "Pan w media markcie" wprowadził Cię w błąd, wystarczyłby zwykły ap - router jest tu zbędny Edytowane 10 Lutego 2008 przez Qrak69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JaHu_ Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 (edytowane) od strony radiówki mam 192.168.2.34 a jak mam podłaczony router do stacjonarnego przez rj-45 to mam ograniczenie lub brak łącznośći a jak podłaczyłem laptop kablem do 4 gniazda na routerze , router normalnie przypisał mu IP : 192.168.0.1 i tak to sie przedstawia ;/ a wogole to będzie śmigać ?? Edytowane 10 Lutego 2008 przez _JaHu_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 po kolei: 1. przydziel ip karcie sieciowej na PC podłączonej kablem do routera, powiedzmy 192.168.1.1 2. przełącz router w tryb ap i przydziel mu adres 192.168.1.2 3. na laptopach ustaw ip 192.168.1.3 i 192.168.1.4 powinno śmigać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JaHu_ Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 (edytowane) 2. przełącz router w tryb ap i przydziel mu adres 192.168.1.2 jak ?? wogóle nie moge skonfigurować routera Kupiłem nowy AP Linksys WRT54G będzie na tym śmigać ?? Edytowane 10 Lutego 2008 przez _JaHu_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 jak ??w instrukcji powinno być opisane Kupiłem nowy AP Linksys WRT54G będzie na tym śmigać ??to jest router a nie ap, ale też posiada tryb ap ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JaHu_ Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 no ale podczas konfiguracji samego routera netgear wyskakuje mi ten błąd IP (screen w pierwszym poście) przez ten błąd nie moge nic zrobić z routerem (tzn moge go wyrzucić bo jest bezużyteczny w tym momencie) grrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JaHu_ Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Dzięki kuebk który zkonfigurował mi sieć i nowy router , teraz bez problemu wszystko śmiga no i tata zadowolony :) linksys wrt54gc v.2 za 159 zł w vobisie pomogło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...