Skocz do zawartości
_JaHu_

Zobacz To !pomóż!

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie , mianowicie mam taki problem , otóż mam radiówke podłaczoną pod PC chciałbym ją podzielić pomiędzy jednego PC (chce żeby to był serwer) i dwa laptopy i chce żeby te laptopy łaczyły sie poprzez router podłaczony do PC(serwer) tzn WiFi , kupiłem router netgear wireless-G 54 model wgr614 , podczas ustawiania wyskakuje mi błąd , Pan w media markcie powiedział że to będzie działać ja za to nie moge sobie z tym poradzić czy możecie coś poradzić może ktoś spotkał sie z podobnym problemem ??

pozdrawiam ,

o tak ma to wyglądać da rade ?? :

Dołączona grafika

takie coś mi pokazuje :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie na kompie internet normalnie działa (na tym pc) a własnie co próbuje skonfigurować ten router to cały czas to samo błąd ip i błąd ip , będe próbował jeszcze laptopa podłączyć i na nim cokolwiek działać ,ale jeśli macie jakiekolwiek pomysły to piszcie

z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj jakie ip masz od strony radiówki i jakie ustawiasz na karcie sieciowej podłączonej do routera, na routerze oraz na laptopach

"Pan w media markcie" wprowadził Cię w błąd, wystarczyłby zwykły ap - router jest tu zbędny

Edytowane przez Qrak69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od strony radiówki mam 192.168.2.34 a jak mam podłaczony router do stacjonarnego przez rj-45 to mam ograniczenie lub brak łącznośći a jak podłaczyłem laptop kablem do 4 gniazda na routerze , router normalnie przypisał mu IP : 192.168.0.1

i tak to sie przedstawia ;/

a wogole to będzie śmigać ??

Edytowane przez _JaHu_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po kolei:

1. przydziel ip karcie sieciowej na PC podłączonej kablem do routera, powiedzmy 192.168.1.1

2. przełącz router w tryb ap i przydziel mu adres 192.168.1.2

3. na laptopach ustaw ip 192.168.1.3 i 192.168.1.4

powinno śmigać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. przełącz router w tryb ap i przydziel mu adres 192.168.1.2

jak ??

wogóle nie moge skonfigurować routera

Kupiłem nowy AP Linksys WRT54G będzie na tym śmigać ??

Edytowane przez _JaHu_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi