adas01 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 http://www.thermaltake.com/products/heatsi.../ductingMod.htm -oto zabawka. jestem ciekaw: a)ile wspomoże chłodzenie proca B) gdzie to dostać c)czy może coś podobnego da rady sobie zrobić ? przy okazji pytanko : czy jeśli wsadziłbym sobie wentyl na pustą podstawkę od wentyla i to dopiero w radiator - czy to spowodowałoby lepszy nawiew powietrza prosto na proca? (wiadomo, że przy tradycyjnym ustawieniu czyli wentyl prosto na radiator część powietrza 'rozłazi się' na boki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 mozna to zrobic i z butelki po mountain dew ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 mozna to zrobic i z butelki po mountain dew ;]LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 ja swój ducting wyciałem z takiej koszulki na kartki a4 (taka sztywna) i zajęło mi to 15 minut... i prowadziło ma zewnatrz budy anie tak jak to nei wiadomo gdzie... ale mi nic nie dało.. moze za słabe wentyle... albo i tak miałem dobre wentylowanie budy nie wiem ale wywaliłem to :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Mod ten może i ma jakiś sens, ale jak już wolał bym wykonać to tak jak Berkut mówił samemu, a nie płacić zapewene cieżkie pieniądze tylko dlatego że wykonała to firma thermaltake. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Mod ten może i ma jakiś sens, ale jak już wolał bym wykonać to tak jak Berkut mówił samemu, a nie płacić zapewene cieżkie pieniądze tylko dlatego że wykonała to firma thermaltake.no zgadzam się w 100%. też bym wolał DIY :) a jak zamontować 1/2 butli po MD na radiatorze i jeszcze na 2. końcu wentyla dokręcić :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 UfoK napisał: Mod ten może i ma jakiś sens, ale jak już wolał bym wykonać to tak jak Berkut mówił samemu, a nie płacić zapewene cieżkie pieniądze tylko dlatego że wykonała to firma thermaltake. no zgadzam się w 100%. też bym wolał DIY a jak zamontować 1/2 butli po MD na radiatorze i jeszcze na 2. końcu wentyla dokręcić ? A jak montuje swój DuctingMod firma thermaltake? Ja tam niewidze większych problemów. Troche się człowiek wysili i to zamontuje. Np. wentylator przyklejamy do butelki. Butelke natomiast przykręcamy w miejsce gdzie wcześniej był wentylator. I po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 eeee tam :!: mam cos takiego "made by me" x4 tylko ze nie pod katem ale proste - robilem z butelek PET-costam, wycinalem pasek z obwodu o odpowiedniej wysokosci (20 lub 25 mm) i dlugosci (obwod kola o r=40mm + 5mm zakladka na sklejenie), na dole i na gorze byly po 4 trojkaty (odpowiednio od siebie oddalone), po zwinieciu paska i odgieciu trojkatow na zewnatrz wychodzil tunel z 4 uszami do przyczepienia wentylatora (po 1 stronie) i z 4 uszami do przyczepienia calosci do budy (po 2 stronie), dziurki w uszach robilem dziurkaczem... zreszta kiedys to juz opisywalem cel = wytlumienie wibracji wentylatora, koszt = 0 zl, czas na zrobienie 1 szt ~ 5 min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Masz na tej stronie nawet, ale zapodam Ci linka http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19934 Moj ducting :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Masz na tej stronie nawet, ale zapodam Ci linka http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19934 Moj ducting :) dzięki! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Tak, najlepiej zrobic dukt powietrzny z butelek po wodzie minreralnej, wywalic te zimne katody - wystarczy cienka neonowka znad zlewu w kuchni, diody laserowe zastapic zaroweczkami z radzieckich latarek a na wiatrakach obudowy zastosowac filtry z (koniecznie szarego) papieru toaletoweg - efekt wizualny powalajacy! :| Panowie, to wszystko ma jeszcze jakos wygladac! Z takim podejsciem nadajecie sie pomyslodawcow na afrotechmods.com :roll:. Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...