Skocz do zawartości
adas01

thermaltake DuctingMod

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.thermaltake.com/products/heatsi.../ductingMod.htm -oto zabawka. jestem ciekaw: a)ile wspomoże chłodzenie proca B) gdzie to dostać c)czy może coś podobnego da rady sobie zrobić ?

przy okazji pytanko : czy jeśli wsadziłbym sobie wentyl na pustą podstawkę od wentyla i to dopiero w radiator - czy to spowodowałoby lepszy nawiew powietrza prosto na proca? (wiadomo, że przy tradycyjnym ustawieniu czyli wentyl prosto na radiator część powietrza 'rozłazi się' na boki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swój ducting wyciałem z takiej koszulki na kartki a4 (taka sztywna) i zajęło mi to 15 minut... i prowadziło ma zewnatrz budy anie tak jak to nei wiadomo gdzie... ale mi nic nie dało.. moze za słabe wentyle... albo i tak miałem dobre wentylowanie budy nie wiem ale wywaliłem to :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mod ten może i ma jakiś sens, ale jak już wolał bym wykonać to tak jak Berkut mówił samemu, a nie płacić zapewene cieżkie pieniądze tylko dlatego że wykonała to firma thermaltake.

no zgadzam się w 100%. też bym wolał DIY :)

a jak zamontować 1/2 butli po MD na radiatorze i jeszcze na 2. końcu wentyla dokręcić :D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UfoK napisał: 

Mod ten może i ma jakiś sens, ale jak już wolał bym wykonać to tak jak Berkut mówił samemu, a nie płacić zapewene cieżkie pieniądze tylko dlatego że wykonała to firma thermaltake. 

no zgadzam się w 100%. też bym wolał DIY

a jak zamontować 1/2 butli po MD na radiatorze i jeszcze na 2. końcu wentyla dokręcić  ?

A jak montuje swój DuctingMod firma thermaltake?

Ja tam niewidze większych problemów. Troche się człowiek wysili i to zamontuje. Np. wentylator przyklejamy do butelki. Butelke natomiast przykręcamy w miejsce gdzie wcześniej był wentylator. I po problemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee tam :!:

mam cos takiego "made by me" x4 tylko ze nie pod katem ale proste - robilem z butelek PET-costam, wycinalem pasek z obwodu o odpowiedniej wysokosci (20 lub 25 mm) i dlugosci (obwod kola o r=40mm + 5mm zakladka na sklejenie), na dole i na gorze byly po 4 trojkaty (odpowiednio od siebie oddalone), po zwinieciu paska i odgieciu trojkatow na zewnatrz wychodzil tunel z 4 uszami do przyczepienia wentylatora (po 1 stronie) i z 4 uszami do przyczepienia calosci do budy (po 2 stronie), dziurki w uszach robilem dziurkaczem... zreszta kiedys to juz opisywalem

cel = wytlumienie wibracji wentylatora, koszt = 0 zl, czas na zrobienie 1 szt ~ 5 min

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, najlepiej zrobic dukt powietrzny z butelek po wodzie minreralnej, wywalic te zimne katody - wystarczy cienka neonowka znad zlewu w kuchni, diody laserowe zastapic zaroweczkami z radzieckich latarek a na wiatrakach obudowy zastosowac filtry z (koniecznie szarego) papieru toaletoweg - efekt wizualny powalajacy! :| Panowie, to wszystko ma jeszcze jakos wygladac! Z takim podejsciem nadajecie sie pomyslodawcow na afrotechmods.com :roll:.

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi