Igorkalin Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Mam problem która karte wybrac 3870 X2 chce wsadzic w Asus Maximum Formula X38 8800 GTS 512 w cos w sli chipset 780i prosze o pomoc ewentualne zmiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-tomek Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Dobre pytanko ... ja się nastawiłem na 8800GTS, ale nie wiem, czy dobrze. Zatem też uważnie będę sledził wątek, tylko czasu mało na podjęcie decyzji :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 (edytowane) Byłem pewien że mówisz o Crossfire Edytowane 10 Lutego 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 GTS. Artykul na E-Gieldzie o HD3870 X2 dobija ten produkt. Chociaz jesli nie potrzebujesz na gwalt wydajnej karty to poczekaj chwile na serie 9.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuey Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 czyli ile trzeba poczekac jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Premera podobniez zapowiadana jest na luty tego roku czyli... Juz. Pytaniem pozostaje jak bedzie wygladac dostepnosc nowego hardware. I jak bardzo wplynie na obnizke cen odswiezonych 88oo :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Cóź, znajac specyfike naszego rodzimego rynku na zmiany cen 8800 po premierze serii 9xxx trzeba będzie poczekac do lutego, ale 2009. Teraz to chyba będzie premiera karty 9600, a na 9800 przyjdzie nam jeszcze poczekać nie iwdziałem info o premierze 9800. Wracając do tematu, X2 czy 8800GTS. Mimo, że bardzo lubie ATI to brał bym 8800GTS. Po pierwsze CrossFire nie zawsze działa, po drugie ATI od dłuższego czasu ma kłopoty z driverami, po trzecie NVidia ma większą listę płac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Ja bym tam bral 3870x2 z dobrym procem minimum 3.2GHz C2D i 3-4GB Ramy spoko styknie do konca roku ;) moze i na dluzej , sterowniki dla x2 z tygodnia na tydzien beda tylko coraz lepsze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 sterowniki dla x2 z tygodnia na tydzien beda tylko coraz lepsze .Dla innych kart też miały być lepsze i raczej nic z tego nie wyszło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Ja bym tam bral 3870x2 z dobrym procem minimum 3.2GHz C2D i 3-4GB Ramy spoko styknie do konca roku ;) moze i na dluzej , sterowniki dla x2 z tygodnia na tydzien beda tylko coraz lepsze . Tak jak dla X2900 i 3870 ? ATI obiecuje ale coś nic z tego nie wychodzi. Chipy graficzne ATI są technologicznie bardziej zaawansowane niz chipy nvidii, teoretycznie posiadają też większą moc obliczeniową i jakos tego w rzeczywistości nie widać. No i cena X2.... za tą samą cene można kupić 8800GTX 768MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorkalin Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 a wy mówicie o 2x hd 3870 czy o nowym 3870 na 2 rdzeniach :P nie napisalem dokladnie o ktorego mi chodzi, bo chce kupic tego nowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Generalnie nam chodzi o nowsze karty ATI i związane z nimi sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Mówimy o nowym dwurdzeniowym 3870 X2, a przy okazji dyskusji o sterownikach wspomniałem o innych dzieciach ati. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 To nie jest dwurdzeniowa karta... Jak takie wyjda dajcie mi znac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Teoretycznie nie jest to karta dwurdzeniowa, a dwie karty na jednej płytce. Ale patrząc na to od strony karty, mamy jedna karte a dwa GPU, więc jest dwurdzeniowa :D Niestety ale prawdziwe dwurdzeniowe GPU to jeszcze przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Ano jakos takos [; A na przyklad podwojna bedzie kojazona szybciej z kanapka niz pojedyncze PCB ^_^ Przyszlosc czy zbedny bajer? Bedziemy na 1 karcie wyswietlac 3 rozne obrazy na 4 obrazach? Czy generowac i buforowac do pamieci dane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal199 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Bierz radkax2 jak dla mnie to najlepszy wybór w tej cenie. A o sterowniki się nie martw na pewno wyjdą nowsze a poza tym karta na tych sterownikach nokautuje rywali. Karta wystarczy ci na parę ładnych lat, jeszcze trochę a będzie można ją kręcić i 8800 zostaną tak w tyle że nie warto będzie na nie nawet kasy wydawać. Pozdro nie słuchaj tych co twierdzą że ATI nie potrafi robić dobrych kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Bierz radkax2 jak dla mnie to najlepszy wybór w tej cenie. A o sterowniki się nie martw na pewno wyjdą nowsze a poza tym karta na tych sterownikach nokautuje rywali. Karta wystarczy ci na parę ładnych lat, jeszcze trochę a będzie można ją kręcić i 8800 zostaną tak w tyle że nie warto będzie na nie nawet kasy wydawać. Pozdro nie słuchaj tych co twierdzą że ATI nie potrafi robić dobrych kart. Hmmm. A w innych dziedzinach zycia tez potrafisz tak swietnie wrozyc? Jesli tak to chetnie skorzystam :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Kto twierdzi że Ati nie umie robić dobrych kart? UMIE tylko słabsze od nvidii ;p Same sterowniki strasznie dużo nie poprawią w karcie! A tak na marginesie to Rafal199 ty jakiś maniak Radków jesteś. Autorowi nie potrzeba twoich przepowiedni tylko faktów. Więc następnym razem konkretnie na temat pisz ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 :dontfeedtrolls: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) Bierz radkax2 jak dla mnie to najlepszy wybór w tej cenie. A o sterowniki się nie martw na pewno wyjdą nowsze a poza tym karta na tych sterownikach nokautuje rywali. Karta wystarczy ci na parę ładnych lat, jeszcze trochę a będzie można ją kręcić i 8800 zostaną tak w tyle że nie warto będzie na nie nawet kasy wydawać. Pozdro nie słuchaj tych co twierdzą że ATI nie potrafi robić dobrych kart. Autor - ten radek ma duze framedropy i jest nieprzewidywalny , poczytaj test na Egieldzie. Imho nie warto. Co z tego , ze dostaniesz w jakiejs grze wiecej FPS niz na 8800 , skoro dostaniesz przy okazji wieksze spadki ilosci FPS niz analogiczne na nV...[rzez co de facto gorzej bedzie Ci sie gralo. Nadto obciazenie samego proca jest wieksze. Edytowane 11 Lutego 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Gdzie to widać z obciążeniem proca? Na pojedyńczej karcie odniosłem odwrotne wrażenie (przesiadka z 2900xt na GTS na podstawce 939). Co do X2, to za wcześnie na decyzję. Nierówno się sprawuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 ... i generalnie co to za porownanie? GTS (G92) moze juz miec >1000 PLN a za Radoslawa musisz wybecelowac ok 1400 PLN (jak nie wiecej). Wiec jesli w niektorych grach bedzie troche szybszy (a jest tego naprawde nie wiele) to na pewno nie jest to warte tych przeplaconych 400 paczek. w dyskusje odnosnie sterow nie bede sie wdawal i powielal tego co juz koledzy wyzej napisali. Bierz GTS'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...