paweł.s Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Potrzebuję zakupić mobo pod konfiga z sygnaturki. Max 400zł choć wolałbym nie przekraczać 350zł specjalnie. Im więcej możliwości OC - tym lepiej :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 foxconn p35a-s / dfi blood iron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 (edytowane) czyli blood Edytowane 10 Lutego 2008 przez Piwor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Asus P5K PRO - jeśli Ci nie przeszkadza umiejscowienie 24pin DFI Blood Iron - jeśli Ci nie przeszkadza plomba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Foxconn P35A-S, Abit IP35, MSI P35 NEO FR/FIR. Takie są moje typy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 W grę wchodzi jeszcze ABIT IP35 chociaż osobiście brałbym foxconna p35a-s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Foxconn P35A-S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Panowie podepnę się pod temat bo nie ma sensu zakładać n-tego o tym samym. Chodzi mi głównie o to, czy jest jakaś płyta na P35 gdzie nie ma dual bootów lub występują one sporadycznie? Miałem kiedyś na swoim Asusie na s939 dual/triple booty i nie chciałbym tego przeżywać ponownie (nie wiem czemu ale strasznie mnie to irytowało) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 no więc tak - dlaczego foxconn i 2: jaka plomba na blood iron? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Foxconn bardzo fajna płyta Polecam poczytanie o niej http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2521-30 A plomba na tej DFI jest na radiatorze północnego mostka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Foxconn P35A-S POLECAM !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 DFI Blood Iron - jeśli Ci nie przeszkadza plomba To juz nie problem, w temacie o tej mobo jest opisane jak zmienic paste/chlodzenie bez zniszczenia plomby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freerider Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 W zeszłym tygodniu kupiłem Foxconn P35A-S i polecam ;) Dobra do o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 tylko czy ten foxconn ma naprawdę dobre możliwości oc? w sumie blood iron mi pasuje ze względu na ułożenie komponentów i jakąś jednolitość barw, a ten fox to tak... dziwny jest :) ale poczytam recenzje i wciąż czekam na sugestie. ASUS odpada z wiadomego powodu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Dobra ale mój brat (paweł.s) nie powiedział że ma 12 cm wiatrak od Ninja skierowany na pamięci który też owiewa NB tak więc temperatury na NB nie sądzę że będą wysokie.Po drugie jak już wspomniano jest już poradnik jak zmienić pastę a jak ja szukałem płyty to znalazłem poradnik jak ją odkleić i jej nie zniszczyć.Poza tym jestem za Foxem albo DFI DK p35 T2 z racji że już posiada chłodzenie zasilania co się może przydać.Ewentualnie zostaje Asus P5K Pro albo Abit P35.Chyba nic więcej sie nie da sie doradzić do tej kwoty.Polecam ewentualnie a co wiem poczekaj miesiąc dołóż trochę kup ASUS'a P5K-E lub tegoo DFI ale wersje RS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Asus P5K-E wifi to naprawdę płyta godna polecenia.Sam ją bardzo chwale i jeżeli masz możliwość dołożenia paru zł to zrób to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob.ek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Panowie podepnę się pod temat bo nie ma sensu zakładać n-tego o tym samym. Chodzi mi głównie o to, czy jest jakaś płyta na P35 gdzie nie ma dual bootów lub występują one sporadycznie? Miałem kiedyś na swoim Asusie na s939 dual/triple booty i nie chciałbym tego przeżywać ponownie (nie wiem czemu ale strasznie mnie to irytowało) :lol: Abit IP35, po wgraniu nowego BIOS'u - v.14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 za duża cena, poza tym to wifi mi jest tak potrzebne :P zresztą wolę unikać asusa - mam go teraz i nie będę go specjalnie miło wspominał. W grę wchodzi bloodiron i foxconn p35. Nad nimi muszę się poważnie zastanowić i coś wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob.ek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Im więcej możliwości OC - tym lepiej :). DFI Blood Iron - ogrom możliwości O/C. Fox się chowa... do lasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) Ja bym brał foxa naprawdę dobra płyta .DFI jeżeli naprawde jestes osobą która wyciska ostatnie poty z procka to ją weż.Ale jeżeli podkrecasz na normalnym poziomie to na foxa sie zdecyduj. DFI ma więcej mozliwości podkrecania niż foxconn Edytowane 11 Lutego 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Po co się spieszyć poczekaj miesiąc i dorzucenie tej 100 nie będzie problemem a ten Asus to inna półka niż ten Twój jaki posiadasz.Sam go chciałem wziąć trochę żałuje że tego nie zrobiłem bo 40 zł to nie wiele było.Ale to już Twój wybór a jak masz brać DFI to lepiej tego DK bo jest to nowsza płyta.I lepsze chłodzenie jej samej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Asus p5k-e super płyta wiem bo można powiedzieć sam ją mam ale jeżeli autor ma jakiś wstręt do asusów to przeciez go sie nie zmusi do kupna jej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor ma wstręt bo jego P5B-E nie pozwala uzyskać na E8200 więcej niż 4 Ghz tak więc to jest jego wstręt.Poza tym płyta nie ma najlepszego chłodzenia a sekcja zasilania to te stare lipne cewki Asusa które nigdy nie wyglądały obiecująco.A wiem to bo to mój brat jak napisałem wcześniej już.Wiem że nikogo zmuszać na siłę nie ma co ale dla mnie tylko te trzy jakie wymieniłem są płytami dobrymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 kurde mam adwokata :P ale poprawka - e8400 i racja, na tym asusie podkręcanie to złoooooo. Chcę się pobawić w porządne OC, które pozwoli mi zacząć walczyć o ciekawsze czasy spi :) No i liczę, że na p35 nie będzie takich problemów z prockiem jak teraz ;). No cóż zdecyduję się na bloodiron. Widziałem brata lanparty i mnie nawet zaskoczył z ustawieniami w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) No to sprawa rozawiązana Edytowane 11 Lutego 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 nie do końca - jak się okaże, że nie ma wake on pci devices to z niego zrezygnuję :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...