bozar Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 witam zlozylem sobie kompa i od razu mam z nim problemy. otoz komp non toper sie zawiesza..nie zdazylem nawet zainstalowac wszystkich sterow ani SP2, bo przy praktycznie kazdej wiekszej instalacji komp sie od razu zawiesza... dodam ze bios nie wykrywa proca jak powinien i ten pracuje na 1400Mhz(zamiast 1750) a cpuz wykrywa go jako athlona 1600xp nie mam pojecia co zrobic, juz mi rece opadaja.. caly dzien siedze nad tym shitem i nic sie nie zmienia. konfiguracja: sempron 2500 Asus A7V600-X goodram 512 hdd 20 radeon 9200 zasilacz delta 300 pomoz mi bo mnie krew zaleje;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Ustaw w biosie fsb na 166/166, napięcie 1.7 (chyba takie jest na sempku). Ustaw odpowiednie timingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozar Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 magistrala ustawiona, timmingi sa, napiecie na sempku jest 1.6, ale dla pewnosci sprobowalem tkze 1.65 'kurka wodna, ja pierdykam' - nic nie pomaga! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Z strony asusa ściągnij bios ver. 1009 --> LINK Nie zapomnij najpierw przywrócić ustawień fabrycznych biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozar Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 dzieki;) zanim to przeczytalem sciagnalem wlasnie ten bios:) zrobilem flasha i teraz wszystko wykrywa jak powinien, ale.... ...ale nic sie nie zmienilo jesli chodzi o zwisy... zawiesza sie po kilku minutach pracy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 1. Zainstaluj najnowsze stery do mobo ( VIA_HyperionPro_V514A ) 2. Sprawdź z inna grafiką, pamięcią. 3. Sprawdź HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Jak wygląda sprawa chłodzenia cpu? Nie przegrzewa się? Jest założone prosto, dobrze przylega, i prawidłowo przesmarowane pastą termoprzewodzącą? Pamięci pracują na 166MHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Wczoraj u mojej dziewczyny miałem podobny problem i była to wina pamięci.Do już siedzącej kości 256 DDR 400 Mhz dołożyłem jedna 256 i drugą 128 pracujące na 266 Mhz i zaczeły się restarty takie jak mówisz.Problemem okazały się pamięci wyjąłem 128 w biosie ustawiłem na 333 Mhz i wszystko działa.Płyta też ASUS ale wersja 700 a widzę że Ty masz 600 .Procesor chyba nawet ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...