Blue Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 witam szukam recenzji, nie umie znalezc, jakie max fsb zrobi ta plyta? 680i robilo okolice 470, czy tutaj jest podobnie? bo mostki sa te same, moze ma ktos juz ja na forum? szukam jakies plyty ze sli i nie chce kupic dziadostwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Striker 2 Formula z QX9650 robił u mnie stabilne fsb 450. EVGA - moze tu http://www.ocxtreme.org/forumenus/showthre...;highlight=780i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 witam szukam recenzji, nie umie znalezc, jakie max fsb zrobi ta plyta? 680i robilo okolice 470, czy tutaj jest podobnie? bo mostki sa te same, moze ma ktos juz ja na forum? szukam jakies plyty ze sli i nie chce kupic dziadostwa... Masz plyte z SLI. Po co Ci 780i jak to jest to samo + PCIEx 2.0. Mozesz mi wplacic kase na konto a nie wydawac na ta sama plyte. Na priva podam Ci nr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 moze jedynie obsluga peryna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 a co to Peryn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) a co to Peryn?... 45nm? Z tego co mi wiadomo evga 680i nie obsługuje 4 rdzeniowych procesorów Intel C2Q Yorkfield. http://evga.com/forums/tm.asp?m=167016 Wiec zapewne po to wymiana plyty. Edytowane 11 Lutego 2008 przez acrobat13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 puki co sie wstrzymuje. Wlozylem e8400 i plyta lata z fsb 520 bez problemu.... :-P wiecej nawet nie probowalem dawac. jedyne co mnie denerwuje to w stresie cewki lekko piszcza...moze im minie, na poprzedniej 680i AR nic nie piszczalo, a mobo ma niecaly miesiac (kupiony do krecenia quada....ale jak sie okazalo wiecej problemow z quadem bylo niz pożytku a mialem dobra sztuke co latala 3.6 z 1.4v) ale za nic nie umialem zmusic go aby na takiej czestotliwosci chodzil na tej mobo. Dopiero na 3.8ghz sie budzil i chodzil, ale byl strap pamieci slabe wyniki mialy, a i temperatura u mnie przy 3.8ghz i 1.5v wynosila 80C i orthos sie wywalal. Do 3.3 nie bylo strapu i do tylu potrzebowal 1.3v. Narazie mobo sobie daruje poczekam jaka roznica bedzie miedzy pcx 1.0 a 2.0 (z nowymi dżiforsami) i chyba jak juz zmienie to cos z ddr3.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4 FUN Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 puki co sie wstrzymuje. Wlozylem e8400 i plyta lata z fsb 520 bez problemu.... :-P wiecej nawet nie probowalem dawac. jedyne co mnie denerwuje to w stresie cewki lekko piszcza...moze im minie, na poprzedniej 680i AR nic nie piszczalo, a mobo ma niecaly miesiac (kupiony do krecenia quada....ale jak sie okazalo wiecej problemow z quadem bylo niz pożytku a mialem dobra sztuke co latala 3.6 z 1.4v) ale za nic nie umialem zmusic go aby na takiej czestotliwosci chodzil na tej mobo. Dopiero na 3.8ghz sie budzil i chodzil, ale byl strap pamieci slabe wyniki mialy, a i temperatura u mnie przy 3.8ghz i 1.5v wynosila 80C i orthos sie wywalal. Do 3.3 nie bylo strapu i do tylu potrzebowal 1.3v. Narazie mobo sobie daruje poczekam jaka roznica bedzie miedzy pcx 1.0 a 2.0 (z nowymi dżiforsami) i chyba jak juz zmienie to cos z ddr3.... Płyta zrobiła u mnie evga 780i nie zrobiła 500 :( więc sobie ją daruj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandysz Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Kumpel zakupił takie mobo firmy EVGA i wykręca na FSB 482 Mhz na E6850 na 1,525 V dalej siada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 przeciez 780i to prawie to samo co 680i, wiec 470-480 bym nie wybrzydzał co innego nf790i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Mam na chacie tansza wersje a mianowicie Asusa P5N-D,jakby kogos interesowalo 490-500x9 @ E8500 nie jest dla niej straszne ;),mysle ze spoko opcja jak sie chce wydac troszke wiecej niz 330pln,nie robie OT-moze komus to info sie przydac,bo moze lepiej takie mobo niz dwa razy drozsze,ktore nie robi nawet 500 ;) szczerze przyznam,ze nie sprawdzalem max fsb-hehe Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 p5n-d to chyba nf 750i ? wiec juz nieco inny chip? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Tak tak,dltego wrzucilem jedno zdanie,bo nie bede robil OT. To ten sam tani odpowiednik co 650i dla 680i ;),napisalem to ,bo uwazam,ze fsb 500 dla plytki z full 2x16 pci-e za ok 350pln jest dobra alternatywa,ale nie rozwijajmy tego,bo jet odpowiedni temat ;) sorki za ot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 odswiezam temat, mam pytanie czy istnieje podobny sposob aby zlikwidowac vdroopa na evga780i. na 680i szło za pomoca ołówka, a czy na 780i jesli ma ktos jakies info prosze napisac... http://www.evga.com/forums/tm.asp?m=275257 znalezlem takie cos na 2stronie jest obrazek , moj angielski jest kiepski i niewiem za bardzo czy przyniosło to jakis efekt... a co do max fsb, to udało mi sie osiagnac okolice 560 na tej płycie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Kolejny który chce popsuć CPU ;-) Owszem, analogicznie do 680i można zlikwidowac go tylko pytanie po co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Kolejny który chce popsuć CPU ;-) Owszem, analogicznie do 680i można zlikwidowac go tylko pytanie po co... na codzien mam 8*500 ale, jak po co , zeby go nie bylo:) w 680i wystarczylo jeden rezystorek pokreslic a tu trzeba aż trzy? PMP napisz cos wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 z racji, ze tez mam to mobo zarzucam LINK, ktory znalazlem kiedys w sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...