kwiacynty Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam. Dzisiaj postanowiłem sobie posprawdzać dyski HD Tune 2,54 i to co zobaczyłem troszkę mnie wkurzyło :/ Mianowicie jeden czerwony kwadracik... Pisze, że niby 0,0% uszkodzonych, ale jakoś mnie to nie pociesza. Za każdym razem trzeci kwadracik jest czerwony. Czy z takim czymś mogę iść na gwarancję? Jakby nie było jest to uszkodzenie mechaniczne prawda? Z góry dzięki za odpowiedzi Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 A co smart na ten temat mowi, najlepiej wklej skrina ze smarta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiacynty Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Yyyy chodzi o program SMART czy o co? Bo dość nie w temacie jestem... jeśli to program to mógłbyś zapodać jakiegoś linka...bo w google milion stron wyskoczyło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Pokazał ci ten HD Tune jakiś komunikat z tym błędem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Wez np. w everescie w zakladce magazyn kliknij smart, zrob screenshota i zamiesc tutaj. Po parametrach odczytu smarta bedzie mozna wstepnie stwierdzic, czy dyskowi rzeczywiscie cos dolega czy to w programie nastapil jakis bug. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiacynty Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) Ok tak więc daje tego Smarta z everesta... W HD Tune też jest potem zauważyłem tylko się health nazywa ta zakładka :P też daje: Żaden komunikat nie pokazał się, że jakieś błędy czy coś. Po prostu jest ten czerwony kwadracik za każdym razem. A ten HD Tune wyrzuca jakiś komunikat po zrobieniu jak jest coś źle? Kurcze widzę, że masz taki sam dysk. Mógłbyś zapuścić do 3 kratki tego HD Tune? Może to program ma jakiś błąd... Acha i co mam teraz robić? Dawać na gwarancję czy to jest za mało i np jest tak jak z LCD (że 10 pikseli wypalonych tu 10 tam i 30 na rogu :D i w tedy dopiero obejmuje gwarancja) EDIT: Jeszcze jedno teraz zrobiłem Quick Skan tym HD Tune i wszystkie zielone, ale zrobił to w 30 sekund cały dysk więc chyba lepiej wierzyć temu pierwszemu gdzie jest jedno czerwone. Zna ktoś może pokrewne programy, żebym mógł sprawdzić jeszcze jakimś ?? Pozdro Edytowane 11 Lutego 2008 przez kwiacynty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Current Pending Sectors - 1- to jest niepokojace, to oznacza ze jest 1 podejrzany sektor, najlepiej przeskanowac dysk programem producenta, jak on zglosi problemy to mozna slach na gware z drugiej strony na niestabilne sektory czasem pomaga Low Level Format - ja na swoim WDC mialem problemy z tym co Ty - mialem 19 CPS - i 17 Off-line uncorectable sectors - dysk robil zwieszke przy probie odczytania przy 17GB na dysku - LLF pomogl, wszystkie niestabilne sektory sa ok i dysk od 2 miechow chodzi elegancko... - wprawdzie liczba uncorectable sectors stanela na 17 - ale Current Pending Sectors - 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiacynty Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) A byłbyś tak miły i podał linka do tego programu albo chociaż jego nazwę? Tego WD...bo jestem na ich stronce i za cholerę nic takiego nie widzę ani w downloadzie ani w supporcie... Ok to mi się za bardzo nie podoba i raczej zaniosę go na gwarancję? Jak myślicie czy jest sens? Czy takie coś mogą uznać? Acha co do tego bada...to jak patrze jak HD Tune test robi to spada prędkość z ~70MB/s na ~25MB/s...;/ przy tym badzie... Edytowane 11 Lutego 2008 przez kwiacynty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Wiesz...gdybys mial mozliwosc oddania bezposrednio do producenta (jak Segate) , ale probuj....moze sie uda i sklep nie bedzie robil problemow , w koncu w jednym serwisiku sklepowym widzialem , ze testuja dyski wlasnie tymi programami wiec sa dla nich rzeczowe , a skoro tak - to masz podstawe , tylko jak oni zinterpretuja 1 bada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 A byłbyś tak miły i podał linka do tego programu albo chociaż jego nazwę? Tego WD...bo jestem na ich stronce i za cholerę nic takiego nie widzę ani w downloadzie ani w supporcie... Ok to mi się za bardzo nie podoba i raczej zaniosę go na gwarancję? Jak myślicie czy jest sens? Czy takie coś mogą uznać? sciagnij hiren'sa - nagraj cd i odpal z plytki kompa, i tam w narzedziach dyskowych masz program WD do skanowania i do LowLevelFormat... ->Western Digital Diagnostics (DLGDIAG) lub Western Digital Data Lifeguard Tools - nie pamietam dokladnie... a jak myslisz co serwis robi na dzien dobry z takim dyskiem? Low Level Format i jak po tym jest ok to wraca do klienta (wiem to od kumpla serwisanta) - a jak nie to wtedy dopiero wymieniaja pozatym takie uszkodzenia - niestabilne sektory - lubia sie robic jak wysiadzie prad i brak jest UPS-a - najczesciej w takiej sytuacji padaja dyski... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiacynty Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) Ok jutro zadzwonię do sklepu (Data-store - www.data-store.pl ) i się wypytam czy jest jakaś szansa na wymianę dysku na nowy ;) Ten sklep mieści się u kolesia w domu i jak z nim gadałem to spoko był więc może coś się uda zrobić :) Jak coś poinformuje Was jak to się potoczyło i dziękuje za zainteresowanie... Jakby były jeszcze jakieś sugestie to piszcie proszę... :P Jak coś poczekam bo gwarancji jeszcze 2 lata i 6 miesięcy bodajże :D Także pewnie coś się jeszcze pojawi :) Edytowane 11 Lutego 2008 przez kwiacynty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 a jak myslisz co serwis robi na dzien dobry z takim dyskiem? Low Level Format i jak po tym jest ok to wraca do klienta (wiem to od kumpla serwisanta) - a jak nie to wtedy dopiero wymieniaja Minimalizacja strat sklepu przez serwis. Sami w serwisiku sklepowym pewnie to robia , nie mysle sie , prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Minimalizacja strat sklepu przez serwis. Sami w serwisiku sklepowym pewnie to robia , nie mysle sie , prawda?tak, bo jak wysla do serwisu producenta taki dysk i oni zrobia LLF to jeszcze im wlepia koszty serwisowania, wiec dysk musi byc naprawde trafiony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...