jezol Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam Składam kompa, i zastanawiam sie nad taka konfiguracja ? Co Wy na to ? Konfiguracja Komp do 3400 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Lipa. Mobo i GPU do wymiany na P5K PRO lub Blood Iron i 8800GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Za 3400zł nie dostanie 8800GT ;). Musiałby dołożyć conajmniej 300-400zł. Ale MoBo do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 GPU może być jak nie ma kasy na nic lepszego to ok.MOBO do wymiany.Lepiej weź jakiegoś samsunga jako DVD bez light scribe bo to mało jak dla mnie uzyteczne a kasę z niego i to co zostało dołóż do płyty i kup albo P5K Pro w komputroniku za 390 zł albo jakiegoś Gigabyta DS3R bądź też Abita P35.Ja bym nawet z tych głośników zrezygnował bo sam miałem 5.1 Creativa i to trochę lepsze a teraz mam 2.1 logitecha i szczerze wole te 2.1.I wiedz że komputer projektuje się od płyty bo to ona wszystko co masz ciągnie.Zasilacz też możesz dać mniejszy 500 W albo 450 wystarczy E8200 nie bierze tyle prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) GPU może być jak nie ma kasy na nic lepszego to ok.MOBO do wymiany.Lepiej weź jakiegoś samsunga jako DVD bez light scribe bo to mało jak dla mnie uzyteczne a kasę z niego i to co zostało dołóż do płyty i kup albo P5K Pro w komputroniku za 390 zł albo jakiegoś Gigabyta DS3R bądź też Abita P35.Ja bym nawet z tych głośników zrezygnował bo sam miałem 5.1 Creativa i to trochę lepsze a teraz mam 2.1 logitecha i szczerze wole te 2.1.I wiedz że komputer projektuje się od płyty bo to ona wszystko co masz ciągnie.Zasilacz też możesz dać mniejszy 500 W albo 450 wystarczy E8200 nie bierze tyle prądu. Ja bym zaproponowal tak: Intel Core 2 Duo E8200 /2.66GHz, 6MB, 1333MHz, BOX/ 599zł Asus P5K /Intel P35/ 350zł Palit GeForce 8800GT 512MB DDRIII /256bit/ HDTV 2xDVI 699zł OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL4 Platinum rev.2.0 169zł Western Digital 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII [3200AAKS] 250zł Tacens VALEO Smart 480W 289zł Cooler Master Centurion 5 Black/Silver (bez zasilacza) 199zł Liteon LH-20A1L SATA Lightscribe (black) + Nero 95zł Alps 1.44MB Black 25zł Samsung 940BW (1440x900, 4ms, DVI) 690zł Creative Labs SBS 580 (5+1) 130zł Razem: 3495zł Chyba te 100zl jest do przejscia;) jesli nie mozna gorszy dysk lub ram dac. ;) Mozna dac jak wspomniano wyzej jakiegos abitka na p35 no i glosniki jednak bym bral tez inne ale jednak 5.1 sporo daje w grach i w filmach tylko na tych to za bardzo nie odczujesz... Edytowane 11 Lutego 2008 przez Pietrro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittlePaulie Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 zestaw powyzej mi sie podoba, a jesli chcialbys zaoszczedzic z 200zl to kup tanszy zasilacz typu amacrox warrior 450pnf (w zupelnosci wystarczy) i obudowe cooler master elite rc-331 i teraz juz wszystko git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) Zasilaczto może Corsair 450 Edytowane 11 Lutego 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) zestaw powyzej mi sie podoba, a jesli chcialbys zaoszczedzic z 200zl to kup tanszy zasilacz typu amacrox warrior 450pnf (w zupelnosci wystarczy) i obudowe cooler master elite rc-331 i teraz juz wszystko git :) :) A za zaoszczedzoną kase wez lepsze pamieci (ocz reaper lub najlepiej cos z allegro na micronie) i jakies lepsze chlodzenie (Ac Freezer 7 Pro) choc na penrynie i na boxie do 4ghz dojdziesz jak przesmarujesz go lepszą pastą ;) Co do zasilacza amacrox jest dobry ale trudno dostepny w wiekszosci sklepow, a ten tecans testowalem u kumpla, jest nieslyszalny a ciagnie u niego Q6600 i GTX i trzyma napiecia jak diabli :) chifftec ktory kolega zaproponowal to juz nie to, kiedys szef robil dobre zasilacze ale ostatnio jest wiele lepszych opcji. no i jest potwornie glosny w stosunku do alternatyw. kiedys mialem szefa gps450aa i byl najglosniejszym elementem mojego zestawu. musialem zrobic maly mod i zamienilem mu wentylator na jakis bardziej przyjazny dla mojego ucha;) Edytowane 11 Lutego 2008 przez Pietrro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Jak ma montowane dyski ten Cooler Master Centurion, zalezy mi zeby byly montowane od boku, czasami biore dysk ze soba, tak bedzie latwiej go wykrecic. Aktualizacja konfiguracji: http://jezool.w.interia.pl/komp2.JPG I tak juz mocno przekroczylem limit kasy, wiec teraz limit to 3800 i ani 1 zl wiecej Bede calosc kupowal w znaku w Poznaniu wiec mam ograniczony wybor, ZNAK nie ma w ofercie zasilaczy ktore polecacie. Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi Edytowane 12 Lutego 2008 przez jezol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Mobo które wybrałeś to P5K PRO tak? Dysk Western Digital 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII [3200AAKS] Jakoś mało słyszałem o tym zasilaczu więc nie wiem czy dobry czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 To jest zwykłe P5K weź zmień minimum na P5K Pro bo ten zwykły to nie najlepsza płyta.Zasilacz wez chiefteca też kosztuje te same pieniądze a jest znany i polecany(sam mam 500 W od chiefteca i jestem zadowolony).Poza tym chyba ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 No chyba że zależy Ci na Ciszy to Be quiet ,amacrox albo corsair Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez1982 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Mam tego szefa i nie jest taki głośny jeśli to jego pierwszy markowy zasilacz to bedzie i tak dla niego cichy.Ja może bym go usłyszał jak bym miał cały komp na passive ale u niego to pewnie albo grafa albo wentylki będą głośniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezol Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Pozmienialem na PRO i AAKS, co do zasilacza to sam nie wiem co wziac Chyba wezme Chifteca 500W bo ma w miare cene. AMACROX nie ma w ofercie znaku. http://jezool.w.interia.pl/komp3.JPG Ewentualnie wezmie dysk 160 albo 250 jesli nie bede mial tyle kasy. Edytowane 12 Lutego 2008 przez jezol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Pozmienialem na PRO i AAKS, co do zasilacza to sam nie wiem co wziac Chyba wezme Chifteca 500W bo ma w miare cene. AMACROX nie ma w ofercie znaku. http://jezool.w.interia.pl/komp3.JPG Ewentualnie wezmie dysk 160 albo 250 jesli nie bede mial tyle kasy. No szef 500 moze byc:) link nie dziala. przede wszystkim pamietaj zeby brac 8800gt a nie gs. EDIT: powinno byc tak :) Edytowane 12 Lutego 2008 przez Pietrro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...