daniel11111 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 witam! normalnie dirt mial 1600x1200 na grafie ultra 40fpsow a teraz wlaczam kompa wlaczam gre i tnie sie w cholere :/ 10fpsow. wlaczam 3dmarka tak samo wszystko wiele razy wolniej ;/ zainstalowalem jeszze raz directa i stery i nie pomaga ;/ co to moze byc??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) Sprawdz np. CPU-Z czy PCI-E nie przestawilo sie w tryb pracy 1x.. mialem podobny problem na Gigabyte'ie 965p-Ds3, pomoglo podniesienie napiecia dla mostka oraz zmiana taktowania PCI-E na 101MHz. EDIT: literowka Edytowane 11 Lutego 2008 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 a P5K PRO podobno takie fazy też miał, trzeba chyba dovoltować NB ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Jak już to GPU-z. Jak nie pomoże to wyjmij kartę zrób Clear CMOS i włóż. Mnie tak pomogło w przypadku Glalaxy ,a też miałem ustawione PCI-e na x1. wynik w 3DMakru06 to miałem z 6000 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 ok. bylo 1x... przestawilo sie samo. dalem biosa na defaul i potem spowrotem podkrecilem i jest ok. 16x i dziala wszystko dobrze :) dzieki a powiedzcie mi. bo mam 8x500 na auto napieciach plyty. a jak bym musial przestawic ktrore napiecie na plycie zeby bylo 8x512 i zeby grafika sie nie przestawiala na x1?? ile jest bezpieczne na codzien to NB? i cos jeszcze musialbym przestawic zeby bylo to x16 przy wyzszym fsb(512 mnie interesuje bo potem slyszalem ze strapa jakiegos dostaje gorszego czy cos a w ogole pamieci i tak juz by chodzily na 1230mhz) jakby co to strapa mam ustawionego 333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...