Janekk Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Mam problem w tym miejscu, co mam tu robić ? bo wciskam ctrl + prawy klawisz myszy i nic. Czy da się ustawić tu AA, bo w ustawianiach nic takiego nie znalazłem. screen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 AA masz do wyboru - tak lub nie :] a zeby przeskoczyc musisz nacelowac na sciane na przeciwko i trzymajac ppm wcisnac ctrl. wtedy przeskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Mam problem w tym miejscu, co mam tu robić ? bo wciskam ctrl + prawy klawisz myszy i nic. Czy da się ustawić tu AA, bo w ustawianiach nic takiego nie znalazłem. Celujesz w miejsce do którego chcesz się odbić (prawy przycisk myszy) a dopiero później wciskasz CTRL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) ? :| MariuszDW wlasnie konkretnie i rzeczowo sie wypowiedzial, ma cie przeprosic ze ma inne zdanie o grze od ciebie? troche [ciach!]a kultury ludzie. gierka jest w porzadku ale do klimatu sh2 to jej niestety sporo brakuje. pierwszy i ostatni raz przestraszylem sie jak mi sie trup podniosl z podlogi i zrobil "buuuuuuuuu". od tego momentu od razu wiadomo ktore trupy to alieny, a ktore nie i za bardzo nie ma czego sie bac. Ale i tak polecam bo tytul zacny. Może się zbulwersował, bo dalej zaszedł. Gierki jeszcze nie oceniłem. Tego tekstu nie ma sensu komentować. Cały czas jest coś nowego: bronie, zadania, lokacje (ładne). Zacząłem piąty rozdział i robi się co raz trudniej. Edytowane 26 Października 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) wrocilem w koncu do domu paczuszka juz czekala na mnie od wczoraj no i jak narazie gra robi na mnie w miare dobre wrazenie :) straszna ta gra raczej nie jest jednak milo sie gra (jak narazie 2h). w 2 rozdziale doszedlem do wyrwy w statku i widok ktory zobaczylem wyzwolil ŁAŁ z mych ust :D widok choc nie jest jakis piorunujacy jednak cos w nim jest ;] zas co do sterowania nie jest zle wrecz intuicyjne, nawet smiem powiedziec ze podobne do chocby naszego rodzimego wiedzmina i innych gier. Edytowane 26 Października 2008 przez nuO3-Lzuruha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 jak z wymaganiami ma ta gra ? ruszy na moim lapku w miare plynnie w 1280/800 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 AA masz do wyboru - tak lub nie :] a zeby przeskoczyc musisz nacelowac na sciane na przeciwko i trzymajac ppm wcisnac ctrl. wtedy przeskoczy. Celujesz w miejsce do którego chcesz się odbić (prawy przycisk myszy) a dopiero później wciskasz CTRL. Dzięki, działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 no i kurna pieknie wiekszość pozytywnych opini , wymagania małe tak że wiekszosc popyka na starszych konfigach, cza brać widze nie czekać. a gra ktoś na padzie na pc ,jak to tam się steruje , bez problemów w konfiguracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Właśnie skończyłem grę co zajęło mi 13 godzin. Wrażenia niesamowite, zakończenie super. Gra wessała mnie i nie chciała puścić. Grałem dwa dni czyli wychodzi że siedziałem przy niej po 8 godzin dziennie. A normalnie to gram sobie godzinkę i już się nudzę bo gra mnie nie wciąga. Prowadzenie akcji - rewelka, upgrade broni - rewelka, pomysł z grawitacją, wykorzystanie telekinezy - rewelka. Fabuła jednoznacznie podpowiada że nie problemem jest zrobić kontynuację co zapowiedzieli już sami autorzy. Teraz taki mały supriz. Po zakończeniu gry otrzymujemy: » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - > - kombinezon wojskowy - dzienniki wstępne - 50000 kredytów - 10 węzłów - odblokowany tryb niewykonalny A i jeszcze jeśli gramy na tym samym poziomie trudności to mamy wszystko to co mieliśmy na końcu gry z upgrejdami włącznie. Dostępne są już polskie napisy do filmu. Edytowane 26 Października 2008 przez Keniger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Ma ktos na radeonie (4850) problem z karta graficzna nie odpowiadajaca na polecenia sterownika? Pierwsze dwa chaptery przeszedlem bez problemu ale teraz co pare minut wyskakuje mi vpu recovery co w innych grach nie ma miejsca. Zmiana sterownikow na najnowsze nie pomogla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że ruchy myszą w DS są trochę bezwładne/opóźnione? Wyciągam stałe 60fps a czuję jakbym grał z lagiem. Gregor 100fps niestety jest dla mnie nieosiągalne ;) Edytowane 27 Października 2008 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Właśnie to zauważyłem też, że takjakby te 60 fps dla tej gry to za mało. Dziwne , bo takie odczucia miałem po włączeniu vsync. Powyżej 100 fps nie ma już takiego wrażenia. Jeśli ktoś lubi grając podszlifować język obcy w moim przypadku język francuski to można spotkać - zwłaszcza w znalezionych nagraniach - straszne byki w pisowni, bo w wymowie jest ok. ( np qu`est-ce qui c`est passe takie banalne zapytanie , a w grze jakiś twór normalnie z tego zrobili nie z tej ziemi). Spoko lecę dalej nie zwracając na babole językowe. Edytowane 27 Października 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że ruchy myszą w DS są trochę bezwładne/opóźnione? Wyciągam stałe 60fps a czuję jakbym grał z lagiem. Gregor 100fps niestety jest dla mnie nieosiągalne ;) Próbowałeś wyłączyć / zmniejszyć poziom (jeżeli masz włączony) AA? Miałem tak kiedyś w Doomie 3 - klatek było >60, a mysz miała spore opóźnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Mnie bardziej przestraszył twój post bo ludzkiej głupoty boję się najbardziej. IV.12 Milego ZPP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Próbowałeś wyłączyć / zmniejszyć poziom (jeżeli masz włączony) AA? Miałem tak kiedyś w Doomie 3 - klatek było >60, a mysz miała spore opóźnienia. Piwo dla Ciebie ;) miałem włączone AA (w menu skitrał się pomiędzy bloomami, hdr i tego typu ustawieniami). Teraz jest lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Przy użyciu miotacza ognia to dopiero fps spada , coś zchrzanili :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 tak w ogole to ten miotacz jest na cos skuteczny? zaluje, ze go kupilem. wyprobowalem na zmutowanym noworodku i zero efektu. moze ktos cos polecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartopl Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Owszem, miotacz ognia jest przydatny, m.in. do zabijania tych małych stworów, na większe osobniki nie ma co tracić paliwa. Nie wiem jak daleko zaszedłeś, ale ja mogę polecić nawet pierwszą piłę plazmową, ulepszona zawsze daje radę, polecam też karabin, ten to dopiero daje radę. Edytowane 27 Października 2008 przez bartopl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Takie male spostrzezenie. AA w tej gierce daje takiego blura (mowie o tym ustawieniu w menu), ze gra wyglada jakbym gral z teksturami w 800x600. Wylaczylem to cholerstwo i w koncu grafika wskoczyla na inny poziom :) A co do samej gry to musze przyznac, ze od dawna mnie tak gra nie wciagnela swoim klimatem (cos ala Event Horizon ;)) Wczoraj wieczorem obejrzalem film, a dzis gierke i ledwo sie oderwac od niej moge :) Edytowane 27 Października 2008 przez Karas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Polecam mocny Lullaby Trailer - jak ktoś nie widział i nie ma gry (bo robi za intro). Pisałem, że gra nie straszy, ale jak tą piosenkę usłyszałem podczas rozgrywki, to trochę ciarki przeszły :D Co do broni, to preferuję piłę-rozpruwacz. Rzeźbię podczas spędów - ze stazą lub bez. Edytowane 27 Października 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Pisałem, że gra nie straszy, ale jak tą piosenkę usłyszałem podczas rozgrywki, to trochę ciarki przeszły :DJak ta gra nie straszy, to ja nie wiem co ty wciagasz ;) Ja nie gralem jeszcze w nic podobnego, nawet pikanie sonaru marinem w AvP to pikus przy tym to tu sie wyprawia. Pierwszy level robilem 1:45 i bynajmniej nie dlatego ze lubie pozwiedzac lokacje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) kto mi powie jak dziala cell cos tam (mam ang wersje gry) probowalem na kilku stworach i narazie zaluje ze wydalem 11k. byscie skojarzylo co to za bron to podobno strzela jakims rodzajem energi o duzej sile (taki opis ma ta bron w grze) Edytowane 27 Października 2008 przez nuO3-Lzuruha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Dobry tyuł, lubie takie klimaty, straszno i krwawo :D Narazie końcówka 3ciego rodziału, ale się rozkręca dopiero wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektra Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Chzba kpui ten tztu. Skoro tak go chwalicie. Ile czasu na przejście? Są jakieś zagadki? (choćby proste i dla dzieci?). A jak historyjka i sposób narracji? Pomóżcie mi się zdecydować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Takie male spostrzezenie. AA w tej gierce daje takiego blura (mowie o tym ustawieniu w menu), ze gra wyglada jakbym gral z teksturami w 800x600. Wylaczylem to cholerstwo i w koncu grafika wskoczyla na inny poziom :) A co do samej gry to musze przyznac, ze od dawna mnie tak gra nie wciagnela swoim klimatem (cos ala Event Horizon ;)) Wczoraj wieczorem obejrzalem film, a dzis gierke i ledwo sie oderwac od niej moge :) O właśnie dzięki za film na dzisiejszy wieczór. Dawno go nie oglądałem - Event Horizon poprostu majstersztyk! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 kto mi powie jak dziala cell cos tam (mam ang wersje gry) probowalem na kilku stworach i narazie zaluje ze wydalem 11k. za taka sume to ja widzialem tylko palnik :) film bardzo fajny. ma sie po nim smaka na gre. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 kto mi powie jak dziala cell cos tam (mam ang wersje gry) probowalem na kilku stworach i narazie zaluje ze wydalem 11k. byscie skojarzylo co to za bron to podobno strzela jakims rodzajem energi o duzej sile (taki opis ma ta bron w grze) Chyba ci chodzi o Laser Stykowy. To taka niby snajperka dużego kalibru. Nie nadaje się na krótki dystans. Bardzo dobra do kasowania boss'ów. Moim zdaniem wręcz niezbędna na ostatniego. Gierkę dzisiaj skończyłem. Bardzo dobra. Porządnie zrobiona, bez jakichś widocznych bugów. Taki dreszczowiec-strzelanka z kilkoma "mamy cię". I nie zawsze wystarczy wybić klientów. Czasami trzeba pod presją szukać wyjścia z sytuacji, inaczej można zużyć amunicję i nic nie wskórać. Dużo też zwiedzania i rozwiązywania zagadek. Widowiskowa końcówka i "mocny" finał. Polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Letaja Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Jak włączyć AA w tej grze? To w opcjach nic nie daje a rozmywa dodatkowo natomiast wymuszenie przez CCC nic nie dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 AA działa, ale nie wygładza idealnie. Niektóre gry tak mają. Np. w Mass Effect choćby włączać co raz mocniejsze AA, to i tak w niektórych miejscach ząbkuje.. W Dead Space przynajmniej nie ma spadku wydajności. Nie wiem czemu tak wielu osobom przeszkadza rozmycie. Maskuje niedoskonałości grafiki i dodaje "fotorealizmu" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Letaja Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 To AA które jest w opcjach nic nie wygladza i nadal mamy piramidy majów ale dodatkowo jescze rozmywa textury. Wlaczylem najmocniejsze AA pzez CCC i chyba cos lepiej jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...