Aquarium Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Hę? Ja też od '97 gram na kierunkowych i WSADa omijam szerokim łukiem. Przyzwyczajenie i tyle. Bardzo przyjemnie się gra wykorzystując klawisze dookoła kursorów. Fakt że w Dead Space nie da się skonfigurować po swojemu klawiszologii jest śmieszny - takie rzeczy były dostępne dobre piętnaście lat temu :P ... Akurat w tym przypadku to mi to ryba, w konwersje z konsol gram na Dual Shocku. Pozdrowienia dla pykających w Devil May Cry na klawie - trzeba mieć naprawdę anielską cierpliwość i zręczność małpy żeby zrobić coś nie korzystając z automatica ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Niedzielni gracze czy co?... to jakby mieć telewizor sprzed 10 lat czy telefon bo ja nie potrafię nowych urządzeń obsługiwać gdyż przyzwyczaiłem się do tych starych... litości Niby jak grając na kierunkowych mógłbym w niektórych grach się wychylać, kiedy normalnie używam do tego celu Q i E ? musiałbym odrywać dłoń od klawiatury, wokół WASD jest znacznie większa dostępność klawiszy, dzięki temu gracz jest po prostu lepszy, szybciej reaguje. Edytowane 2 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Niby jak grając na kierunkowych mógłbym w niektórych grach się wychylać, kiedy normalnie używam do tego celu Q i E . Niedzielni gracze czy co?... to jakby mieć telewizor sprzed 10 lat czy telefon bo ja nie potrafię nowych urządzeń obsługiwać gdyż przyzwyczaiłem się do tych starych... litości :lol: ;] Ja w ET/QW grałem na strzałkach mimo ze jestem prawo ręczny. Niedzielnym graczem raczej nie byłem bo dawno dawno temu w euro cupie CB doszliśmy do półfinałów. Ja mam starą klawe gdzie nie ma przerwy między del,pgdn a strzałkami dlatego na tym zawsze miałem leana ;]. I tak powstał czokapik ;o. Ofc to było wielkie OT wiec nie bić :). Oj dużo bym dał aby zagrać w DS ale kompletnie nie mam kapuchy teraz ;p a nie dość ze gra droga to jeszcze tylko sp ;d. Edytowane 2 Listopada 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryfmz Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Niedzielni gracze czy co?... to jakby mieć telewizor sprzed 10 lat czy telefon bo ja nie potrafię nowych urządzeń obsługiwać gdyż przyzwyczaiłem się do tych starych... litości Niby jak grając na kierunkowych mógłbym w niektórych grach się wychylać, kiedy normalnie używam do tego celu Q i E ? musiałbym odrywać dłoń od klawiatury, wokół WASD jest znacznie większa dostępność klawiszy, dzięki temu gracz jest po prostu lepszy, szybciej reaguje. No popatrz, mój tv ma z 10 lat, a telefon ma z 5(se w 810i) i niedzielnym graczem nie jestem. Gram normalnie, lewa ręka na klawie a prawa na myszce. W tym roku przeszedłem sporo gierek, większość fps i tps. Twoje porównanie co do obsługi nowych urządzeń jest dla mnie też jakieś dziwne. Może też każesz mi zainstalować wiśte bo to w końcu nowy system i już każdy go używa, a ja stary piernik siedzę nadal na xp. Dla mnie granie na wasd poprawia jedynie ergonomie bo grając na kierunkowych 1/3 klawy wystaje mi za stół i na lanie pewnie nie miałbym miejsca. Może skończymy ten offtopic, bo to zaczyna przypominać dywagacje nad wyższością świat Bożego Narodzenia nad Wielkanocnym. Edytowane 2 Listopada 2008 przez gryfmz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Ja jestem leworeczny i nie widze problemu z oblsuga wsad. Nie wiem wogole jak mozna grac w fpp'ki na strzalkach... Moze kiedys to byl standard jak do obslugi gry wystarczyly 4 klawisze :rolleyes: Chcialbym zobaczyc jak gracie np. w americas army na strzalkach i w innych grach z mocno rozbudowana klawiszologia gdzie dotatkowo na niektore akcje mamy mniej niz sekunde. Zeby na temat cos dac Dead Space milo mnie zaskoczyla wreszcie cos nad czym jestem wstanie zarwac noc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Ja jestem leworeczny i nie widze problemu z oblsuga wsad. Nie wiem wogole jak mozna grac w fpp'ki na strzalkach... Moze kiedys to byl standard jak do obslugi gry wystarczyly 4 klawisze :rolleyes: Chcialbym zobaczyc jak gracie np. w americas army na strzalkach i w innych grach z mocno rozbudowana klawiszologia gdzie dotatkowo na niektore akcje mamy mniej niz sekunde. Co wy ludzie macie, jakiś uraz do kursorów? ... Czym się różni czas reakcji klawisza W od kursora? LOL.... W FPP pykam od zawsze, ba nawet swojego czasu było się osiedlowym mistrzem UT :D Dookoła strzałek jest w zasięgu palców jakieś 15 klawiszy - to i tak więcej niż na padzie. To tylko i wyłącznie kwestia przyzwyczajenia i nawyku grania po ciemku ;) Dead space nie ma jakiegoś pliku konfiguracyjnego który można by edytować? Edytowane 3 Listopada 2008 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) nie no spoko :) ale wokół WSAD mam więcej klawiszy bliżej palców, oraz co wg mnie najważniejsze klawiatura leży bardziej naturalnie, jednak co kto lubi ^^ ... ja mogę grać tymi i tymi, jednak w strzelankach preferuję WSAD a w zręcznościówkach kierunkowe i spacja jako skok. co do czasu reakcji chodzi o to że Q E, spacja, shift, alt... są tuż tuż, a na wielu klawiaturach wokół strzałek nie ma nic... trzeba albo odrywać dłoń albo niepotrzebnie sięgać palcami daleko do klawiszy. Edytowane 3 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 nie no spoko :) ale wokół WSAD mam więcej klawiszy bliżej palców, oraz co wg mnie najważniejsze klawiatura leży bardziej naturalnie, jednak co kto lubi ^^ ... ja mogę grać tymi i tymi, jednak w strzelankach preferuję WSAD a w zręcznościówkach kierunkowe i spacja jako skok. co do czasu reakcji chodzi o to że Q E, spacja, shift, alt... są tuż tuż, a na wielu klawiaturach wokół strzałek nie ma nic... trzeba albo odrywać dłoń albo niepotrzebnie sięgać palcami daleko do klawiszy. True true ;). I tym miłym akcentem kończymy już to OT bo nas mody zabiją ;]. klockowa solucja Dead Space i w ogóle poradnik: http://www.gamespot.com/features/6200144/i...g=topslot;img;2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Fuck.. ma ktoś przypadkiem save z początku chaptera 3 i ładuje w piłe plazmową? Pojechałem w chapterze 3cim jakaś kolejką (jak jeszcze nie musiałem, jest tam na "wysepce" jakieś coś do stazy magnetycznej chyba (magnes na tym) i nie mogę wrócić :lol: Nie mam też save z początku tylko jak ostatni debil zasaveowałem na tej wysepce.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) a nikt nie wpadl na pomysl, zeby dodac opcje restartu chaptera :angry: Edytowane 3 Listopada 2008 przez Pigipon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLY Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Mam pytanie, jak zatrzymac dwa krecace sie "cosie" trzymajace kawałek metorytu z ktorego wydobywaniy jest surowiec... wylaczylem dwa napedy strzelajac miedzy mechanizmy, lecz pozstaja jeszcze dwa ktorych nie umiem znelsc... a jak probuje zwolnic i postawic na nim bombe to i tak mnie przecina w bok :/ Edytowane 3 Listopada 2008 przez GoLY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) black musisz podejść do tego blisko i tymi czarami :lol2: ściągnąć wajchę na dół. save poszukaj na cheatchappens,lub gamecopyworld. jak się zaciemnia text. Edytowane 3 Listopada 2008 przez elfuego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 /up dzięki ;) Poradziłem sobie w sumie sam, bo nic nie zrozumiałem z Twojej wypowiedzi :) Nabrała nowego sensu dopiero jak sam to rozkminiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 na wszystkie zagadki czarami atakować , ja tak robie. z tym tez miałem problem , bo trzeba było to przesunąć e duł . jak sie robi zaciemnienie textu- to do starych i młodych wyjadaczy forumowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Mam pytanie, jak zatrzymac dwa krecace sie "cosie" trzymajace kawałek metorytu z ktorego wydobywaniy jest surowiec... wylaczylem dwa napedy strzelajac miedzy mechanizmy, lecz pozstaja jeszcze dwa ktorych nie umiem znelsc... a jak probuje zwolnic i postawic na nim bombe to i tak mnie przecina w bok :/ » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "A to nie jest bomba tylko nadajnik SOS :D (tu masz podpowiedź)" wybiegnij po meteorycie na zewnątrz, tam w spokoju założysz nadajnik SOS. Na zewnątrz również znajdują się kolejne dwa promienie trzymające meteoryt. Wszystko ułatwi Ci stasis (spowalnianie). Jak juz uwolnisz meteoryt to nie bój się nie odlecisz z nim, musisz z powrotem się wrócić do konsoli i odblokować. A potem juz tylko czekamy aż ktoś odbierze SOS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Jestem na początku gierki i jeżeli kogoś ona nie przestraszyła chociaż raz, to ja nie mam pytań - słuchawki, ciemno w pokoju i można trochę poskakać na krześle jak za czasów AvP :D Klimacik wycieka z monitora po prostu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 mnie wciągła maxymalnie właśnie skończyłem i mogę zabierać się za projekty :) ile wam zeszło na gre? mi niecałe 13h ale często biegałem i szukałem czy coś nie leży leborg ja sie wystraszyłem i to nieraz :) tylko potem jak już jesteś dopakowany i od nowa się zaczyna (poszedłem badnąć zbroje nową) to troche za łątwo padają jak muchy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Kurde, jestem pod koniec 4 rozdzialu [tak mi sie wydaje przynajmniej] i mam isc walic z tego dziala ale dostaje wiadomosc zebym cos znalazl pod czym moznaby sie schowac zeby mnie meteoryty nie zjadly no i wlasnie nic nie moge znalezc pod czym sie schowac - jak to zrobiliscie?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "odp" No masz po drodze parę osłon. Biegniesz od jednej do drugiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Właśnie ukończyłem gierkę na poziomie "trudny". Krótko i zwięźle. Ocena 8/10 (za 99 zł, a nie 129 zł bo inaczej jeden punkt mniej). Nie wiem, ale ze mną chyba coś nie tak. Gra trzyma klimat, grafika niezła, dźwięk duży plus, a mimo to nie miałem ani jednego momentu, aby choć przez chwilę skoczyło mi ciśnienie :-|. Nawet słuchawki i ciemno w pokoju nie pomogło. Leci na Allegro, a nie na półke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Ja bałem się tylko na początku, potem od czasu jak dopakowałem sobie bronie, przyzwyczaiłem się do gry i skopanego celowania nie straszny mi Dead Space. Ale z kolei to ze mną musi być coś nie tak, w 5akcie zaczął mnie chyba nużyć DS. Dzisiaj go wyłączyłem bez przymusu, z własnej woli :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 mi skoczyło ciśnienie nie raz ale gram na klocku podpiętym pod X-fi z cmss headphone + słuchawki ciemno w pokoju + na 32 calach i można podskoczyć oj można, szczególnie na początku potem to co najwyżej się spocisz jak musisz manewrować aby uniknąć tego tura co go tylko w plecy daje radę ale początek jest super :) grałem u kolegi w to na PC i mehh jakoś wole na padzie rozłożony na kanapie 3 metry od ekranu :) łatwiej się wczuwam niż przy klawierce ale może to moje zwichnięcie tylko. Swoją drogą 8/10 zasługuje i na PC strasznie lipne to sterowanie myszką trzeba się przyzwyczajać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 No właśnie, że po zadokowaniu do ISS Ishimura, powinni troszkę dłużej potrzymać gracza w niewiedzy i większym strachu, niepewności. A tam od razu wpada monster i pozamiatane. Dobry przykład - "Event Horizon". Co do sterowania, to faktycznie kiepsko. ------------- Chyba odpalę AvsP 2 i sieknę kampanię marines. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "odp" No masz po drodze parę osłon. Biegniesz od jednej do drugiej. Dzieki, w sumie nie pomyslalem wogole ze za tym moznaby sie schowac. A co do straszenia to na poczatku troche strasznie ale teraz to juz schemtycznie troche to wyglada wszystko. Poczatek rozdzialu 10 obok miejsca w ktorym mozna zasejwowac jest taka skrzynka na scianie, otwieram i jest tam jakas karta ale nie moge jej podniesc - jakis bug czy? Edytowane 11 Listopada 2008 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 weź ją przyciągnij celując i wciskając f a potem na e jak już się pojawi info o niej dziś se pograłem trochę z dopakowanym ekwipunkiem i pomimo że byłem drugi raz w tych samych lokacjach to ze dwa razy sie przestraszyłem :) Nie czaiłem trochę tej gierki z piłką może ktoś wyjaśnić dokładnie ile trzeba punktów zdobyć co by dostać jakieś bonusy, miałem 18 chyba nie za dużo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 weź ją przyciągnij celując i wciskając f a potem na e jak już się pojawi info o niej dziś se pograłem trochę z dopakowanym ekwipunkiem i pomimo że byłem drugi raz w tych samych lokacjach to ze dwa razy sie przestraszyłem :) Nie czaiłem trochę tej gierki z piłką może ktoś wyjaśnić dokładnie ile trzeba punktów zdobyć co by dostać jakieś bonusy, miałem 18 chyba nie za dużo :) Ja nastukalem chyba 17 i otworzyla mi sie pierwsza szawka od lewej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 to ja chyba slepy jestem :) albo mialem mniej punktów i coś mi sie pomieszało co do sterowania do mam pada z xboxa podpiałem po 3 misiach na klawie troszke pograłem i wróciłem do klawy jakoś dla mnie lepiej sie gra w gry "strzelane" myszką i klawą, ale kto co woli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 weź ją przyciągnij celując i wciskając f a potem na e jak już się pojawi info o niej dziś se pograłem trochę z dopakowanym ekwipunkiem i pomimo że byłem drugi raz w tych samych lokacjach to ze dwa razy sie przestraszyłem :) Nie czaiłem trochę tej gierki z piłką może ktoś wyjaśnić dokładnie ile trzeba punktów zdobyć co by dostać jakieś bonusy, miałem 18 chyba nie za dużo :) Na ekranach masz podany swój wynik i najlepszy, który masz pobić. Wystarczy, że szybko będziesz trafiał do "kosza", a nagroda trafi do ciebie. Są bodajże 4 rundy. Nie wiem dlaczego wam sprawia to tyle problemu :P są banalnie proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZATOICHI Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Gra mogłaby mieć oceny nawet 11/10, mogłaby być gra stulecia, ale co z tego. Widzisz, ja przyzwyczaiłem się do grania na kierunkowych, i granie na wasd doprowadza mnie do białej gorączki:) Panowie, nie róbcie ze mnie jakiegoś niedorozwiniętego smarkacza :oops: Jestem praworęczny i w gry wyścigowe muszę grac prawą ręką, bo lewą mi nie idzie coś :) Klawirke mam a4tech evolution i wymieniłem kierunkowe klawisze na te gumowane co byly na wasd'zie:P Rozwiązaniem twojego problemu jest kupno tej klawy (polecam też grającym na laptopach) http://www.cybersnipa.com/eu/products/cybe...d-mouse-pad.php Działa to jak zwykła klawiatura a ten krzyżak na środku to własnie klawisze WASD oraz QE (do wychylania w niektórych grach). Sam mam poprzednią wersję tej klawy (to jest druga wersja: GAMEPAD 2), w poprzedniej wersji było mniej przycisków na górze. W sumie polecam to wszystkim (duzo wygodniejsze imho od zwykłaj klawy), można to kupić w polsce (Google się kłania). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 (edytowane) Gra przeszedlem w 4 dni, 2 lajtowego grania i 2 troche konkretniejszego. Poczatkowo fajnie nawet sie gra, ale szybko zaczyna wiac nuda i schematycznoscia, obrot spraw w koncowce troche zaskakuje i to w sumie tyle, drugi raz grac juz mi sie nie chce - a wracajac do ceny gry to jak za to co oferuje to wg mnie powinna kosztowac 69-79zl w maksie, bo za taka kase to oferuja stanowczo za krotka zabawe. Edytowane 12 Listopada 2008 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...