Skocz do zawartości
xpektor

Kable Av

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moj TV sprawuje sie swietnie (ps50c91h), jednak przyszla pora aby wykorzystac jego pelne mozliwosci. Niedawno zmienilem kompa wiec postanowilem jak narazie puszczac z niego sygnal HD.

Jesli chodzi o sygnal Video to sprawa jest prosta 8800GT dvi->hdmi i do TV... i mam najlepsza jakosc obrazu. Sprawe komplikuje Audio. Na plycie glownej Abit Ip35 (z zintegrowana karta muzyczna) mam zlacze SPDIF out - cyfrowe oraz standardowe Jackowe wyjscia Audio - czarne, zielone, pomaranzowe itd. Jesli dobrze mysle najlepsza jakosc bedzie przez optyczne, jednak w TV brakuje takiego wyjscia, a przejsciowki ... nie istnieja bo to technicznie nie wykonalne.

Pozostaja wiec Jack'i - gdzie je wcisnac, do ktorego zlacza na TV? Do PC IN - Audio... a hdmi np. do hdmi 1?

W przyszlosci planuje kupno ampli, wiec optycznym poleci do niego, wiec po problemie, jednak potrzebuje jakiegos tymczasowego rozwiazania.

taki staff mialem przy grafice, cos przyda sie do... audio?

http://www.icomp.pl/thumb.php?sz=500...1199952789.jpg

Tak wogole do kompa najchetniej uzlbym wejscia HDMI3, tylko nie wiem czy audio podlaczone gdzies z tylu bedzie dzialac jak nalezy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącz kablem minijack-2rca pod wejscie audio odpowiadające użytemu slotowi HDMI :)

W przyszłości jak kupisz ampli to podłączyć będziesz musiał i tak i tak :P

do muzyki, filmów- optyk

do gier - analog

btw w twoim linku są "..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem problem z podłączeniem PC IN jak mam kabel DVI-HDMI i dźwięk nie śmigał. Na DVI-DVI śmiga dźwięk ale to mi nic nie dało ale jeszcze lepiej teraz mam bo najpierw szkoda mi było trochę prądu :P i chciałem używać tylko TV ale jednak teraz podłączyłem kablem Jack-Chincz do kina domowego i jestem zadowolony (wiadomo stereo ale dźwięk jest ok)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi