KrOOliK89 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) Z góry chciał bym przeprosić za lenistwo. Mam problem z dyskiem. Mój zasilacz nie dawał rady z kompem, miałem pare samoczynnych restartów itp. Wczoraj wymieniłem zasilacz i postawiłem system od nowa. Dziś chciałem "odzyskać" linuxa. Więc odpaliłem livecd żeby odzyskać gruba. Jednak GParted pokazywał, że dysk nie ma partycji. Zdziwiłem się trochę. I odpaliłem windowsa, aby zobaczyć co z partycjami. Oto co tam zobaczyłem: Dysk taki jak w podpisie - 250GB. Czym to naprawić? Zaraz zgram na inny dysk danne, tak na wszelki wypadek. Oraz mam zamiar poczytać faq. Normalnie sam bym próbował, ale zależy mi na czasie, a napewno ktoś wie ocb. ---- edit Nie bardzo mogę znaleść coś na forum w faq. Wiem że jakieś moderator miał w opisie coś na ten temat:0 Edytowane 20 Czerwca 2009 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Problem może rozwiązać TestDisk. Gdyby sobie nie radził, to programy do partycjonowania/naprawy partycji z Hiren's Boot CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...