Pawcioo Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 (edytowane) Witam, Mam taki problem, że w niektórych programach i grach wyskakuje mi taki komunikat: Instrukcja spod "tutaj za każdym razem inny numer wyskakuje" odwołuje się do pamięci pod adresem "to samo, pokazuje za każdym razem inny numer". pamięć nie może być "read". Na google szukałem żeby nie było i robiłem tak: -sprawdzanie dysku, błędów -sprawdzałem RAMY programem memtest -skanowałem antywirusem -przeinstalowywałem sterowniki Co jeszcze mogę zrobić? Proszę o pomoc gdyż mam to w wielu przydatnych programach... (no i w grach) Pozdrawiam Zamieszczam poniżej screena z tym całym komunikatem: Aha no i jak klikam zarówno i na OK i na ANULUJ to za każdym razem nic się nie dzieje. Edytowane 11 Lutego 2008 przez Pawcioo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Generalnie chodzi o próbę dostępu do obszaru pamięci, do którego dana aplikacja nie ma uprawnień. Błąd może mieć wiele źródeł, np: IE, bios, drivery, tweaki omijające ochronę portów (like UserPort.dll), cracki, antywir (HIPS, skaner pamięci), itd. Jeśli błąd występuje przy różnych aplikacjach, to trzeba spróbować usunąć antywira, spróbować innych sterów chipsetu, wyłączyć wszystko co działa w tle (również w rejestrze), sprawdź też loga systemowego (dziennik zdarzeń) Oczywiście to tylko w sytuacji, gdy sprzęt jest na 200% stabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...