Skocz do zawartości
Pawcioo

"pamięć Nie Może Być Read/written" Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem, że w niektórych programach i grach wyskakuje mi taki komunikat: Instrukcja spod "tutaj za każdym razem inny numer wyskakuje" odwołuje się do pamięci pod adresem "to samo, pokazuje za każdym razem inny numer". pamięć nie może być "read".

Na google szukałem żeby nie było i robiłem tak:

-sprawdzanie dysku, błędów

-sprawdzałem RAMY programem memtest

-skanowałem antywirusem

-przeinstalowywałem sterowniki

Co jeszcze mogę zrobić? Proszę o pomoc gdyż mam to w wielu przydatnych programach... (no i w grach) Pozdrawiam

Zamieszczam poniżej screena z tym całym komunikatem:

Dołączona grafika

Aha no i jak klikam zarówno i na OK i na ANULUJ to za każdym razem nic się nie dzieje.

Edytowane przez Pawcioo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Generalnie chodzi o próbę dostępu do obszaru pamięci, do którego dana aplikacja nie ma uprawnień. Błąd może mieć wiele źródeł, np: IE, bios, drivery, tweaki omijające ochronę portów (like UserPort.dll), cracki, antywir (HIPS, skaner pamięci), itd. Jeśli błąd występuje przy różnych aplikacjach, to trzeba spróbować usunąć antywira, spróbować innych sterów chipsetu, wyłączyć wszystko co działa w tle (również w rejestrze), sprawdź też loga systemowego (dziennik zdarzeń)

Oczywiście to tylko w sytuacji, gdy sprzęt jest na 200% stabilny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi