Junio_r Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam! Mam problem z instalacją Linuxa Mandrivy 2006 i/lub 2007. Wcześniej, gdy miałem starego kompa, to DVD i HDD było podpięte pod dwa oddzielne sloty ATA na MOBO i Linux śmigał jak należy. Teraz, gdy mam DVD i HDD podpięte pod jeden slot (HDD Master, DVD Slave), to na samym początku instalacji systemu wyskakuje mi bug: No CD-ROM device found, czy jakoś tak. Co z tym fantem zrobić? Dysk na S-ATA wymienię dopiero za kilka miesięcy... Oczywiście Winda chodzi Pax! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter10 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Mandriva 2006 i 2007 jest przestarzała i nie obsługuje nowszych chipsetów płyt głównych. Zainstaluj Mandrivę 2008 lub ogólnie szukaj jakichś najnowszych dystrybucji Linuksa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...