Skocz do zawartości
beavis89

Mobo Na P35?

Rekomendowane odpowiedzi

wyczytalem ze z E sa jednak lepsze o wyposazenie. ma wiecej firewire i raid bodajze.

hmm na egieldzie nie ma testow tego asusa. pewno nowy jest i dlatego.

abit dostal 9/10

co tu wziac abita czy asusa?

nie wiem jakie ma wady asus ale tyle lepiej ze ma port LPT i COM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Za Abita IP35 przyjdzie nam zapłacić dziś około 390 zł. Płyta stanowi doskonałe rozwinięcie IP35-E dla użytkowników, którzy zechcą mieć 6 portów Serial-ATA oraz RAID lub niezbędny jest im port FireWire."

zwracam honor, zle czytanie boli ;p

dobra ale co wziac :D poradzcie, nie moge przekonac sie do asusa nic nie wiedzac o nim

Edytowane przez beavis89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

każda płyta na P35 ma cos co potrafi zniechęcić...

Abity maja kiepski support i nadal brak biosu dla IP35/-E do prawidłowej obsługi E8xxx (ogromny Vdroop) ponadto jazdy z cold boot i dual boot. Asus P5K Pro jest dosc problematyczny i lubi strzelic focha (poczytajcie topic o tej plycie). Fox P35A-S mnie przynajmniej ostro irytuje pod wzgledem sposobu mocowania chlodzenia (haczyki jak za czasow gdy prym wiódł P4 i mobasy na i865/875).

To wszystko niby drobiazgi, ale nie kupuje sie plyty na miesiac tylko IMHO raz a dobrze. Jak ma byc niedrogo to chyba bralbym MSI lub DFI BloodIron

Osobiście poszedłem w strone DFI (mobo w sigu), bo choc tez ma swoje bolączki, to jednak bardziej mnie przekonuje niz cala wesoła gromadka powyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyczytalem ze z E sa jednak lepsze o wyposazenie. ma wiecej firewire i raid bodajze.

Nooo cooo ty gadasz hehe E - Economy nie mają lepszego wyposażenia od wersji bez E z resztą pomyśl wersja z E czyli niby z bogatszym wyposażeniem była by tańsza od wersji z słabszym wyposażeniem ???? Ale namieszałem

aaa nie aktualne widzę że już doczytałeś

Moja skromna rada weź DFI lub MSI - żuć monetą

Edytowane przez MarKov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki macie racje. bez E jest lepsza.

MSI i DFI odpadaja u mnie. nie jestem do nich przekonany po przeczytaniu testow w porownaniu do ceny.

widze ze bazujesz na testach egieldy :) (nie zebym mial jakies ale do ich rzetelności..po prostu czasami warto poczytac opinie wiekszej grupki posiadaczy ww. )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz abita - niedawno byłem w podobnym dylemacie z tym , że miałem okazję każdą z wymienionych płyt obadać. Ewentualnie msi ;) , co do dfi nie wypowiadam się nie widziałem, nie badałem - może okazać się lepsza.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz abita - niedawno byłem w podobnym dylemacie z tym , że miałem okazję każdą z wymienionych płyt obadać. Ewentualnie msi ;).

to posadz na tym IP35 Penryna i looknij na Vcore :rolleyes:

IP35Pro to jedyny godny uwagi Abit z modeli na P35, jedynym jego minusem jest cena

beavis89, od paru dni sam ostro badalem temat bo szukalem plyty dla siebie ....jesli planujesz w przyszlosci posadzic jakiegos E8xxx to daruj sobie najtansze abity bo bedziesz sie irytowal

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro mam do wyboru plyte za 300 i za 550 o podobnych wymaganiach rozniacych sie troszeczke to nie ma co sie zastanawiac wezme ten tanszy. ten komp ma posmigac jakies 2-3 latka.

ale to nie jest tylko kwestia wyposażenia ...poczytaj topic o abitach, inne PCB, inne biosy itd.

Aczkolwiek jesli planujesz tam wsadzic cokolwiek innego niz E8xxx to kazda plyty omawiana w tym topicu bedzie smigac jak najbardziej poprawnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z wami to jak z dziecmi, przez 2 miesiace sledze forum, kazdy kup P35 wsadz E2160 i podkrec! kup 8800GT i bedzie super! a Ty mi wyskakujesz ze kit. wezcie skonczcie, co w tym kitowego? co mam se kupic penryna odrazu?

Chłopie nie ciskaj sie kolega Vip odpowiedział że do procka który planujesz kupić jeden kit jaką płytę weźmiesz z tych wymienionych.

Ale nie wiem po co pytasz bo widzę że i tak dokonałeś już wyboru - nie chcesz MSI ani DFI a podoba ci się Abit to bierz na pewno będziesz zadowolony.

Edytowane przez MarKov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to nie jest tylko kwestia wyposażenia ...poczytaj topic o abitach, inne PCB, inne biosy itd.

Aczkolwiek jesli planujesz tam wsadzic cokolwiek innego niz E8xxx to kazda plyty omawiana w tym topicu bedzie smigac jak najbardziej poprawnie

Możesz jaśniej??? Właśnie mój kol kupił abita Ip35 i siedzi na nim e8200 bez kłopotów, aczkolwiek wszystko na def pókico.

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz jaśniej??? Właśnie mój kol kupił abita Ip35 i siedzi na nim e8200 bez kłopotów, aczkolwiek wszystko na def pókico.

pzd

IP35 i IP35-E nie maja w 100% potwierdzonego wsparcia dla e8xx (co innego IP35Pro) w swoich biosach. Problem objawia sie sporawym Vdroopem po zapieciu takiego proca w socket, ktory to nie wystepuje na starszych CPU. Trzeba czekac az chlopaki z Abita rusza pupy i wezma sie do roboty

narazie to jest klops

wystarczy wpisac w google np. "IP35+E8400+support" - http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=251729

procek jest wykrywany prawidlowo i dziala, ale problem zaczyna sie po OC (nie mowi ze jest niemozliwe, ale ze wzgledu na duuuzy Vdroop jest mocno utrudnione)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam asus p5k pro na biosie przed ostatnim (0601) ma juz wsparcie dla e8xxx u mnie stabilnie e8400 8x500 1.38V reszta napiec na auto. ram dual 1200mhz 5-5-5-5 2.24V ale przy wyzszym napieciu albo lepszym ramie spokojnie wyzej jeszcze mozna ustawiac.

/jakby co to nie wgrywajcie biosa 0701 bo w ogole ramu nie da sie krecic/

plytka fajna ja nie mam zadnych problemow. po przetaktowaniu komp sie uruchomi na standardowych ustawieniach i nie trzeba zworkami resetowac czy cos. dobre chlodzenie- nie grzeja sie mostki. lala :) za niecale 400zl to git plytka na P35 i ICH9R

jakby co to nawet na biosie starym komp sie wlaczy z e8xxx tyle ze wyskoczy napis ze zeby wykozystac w pelni moc to trzeba zrobic aktualizacje biosa ;P (wgrac 0601 :) )

aha i umiejscowienie wejscia na zasilanie 24 jak dla mnie to normalne miejsce :P gdzies musi byc mi akurat nie przeszkadza

a najlepiej to bierz jakiegos zajebiaszczego DFI za 7stowek ;P - zartuje :D

e2160 na 2-3lata... troche slabo. teraz to lepiej pomysl o e8200 i go przetaktuj na okolo 4ghz 2x1gb ramu i 8800gt i komp do grania gitara :D ( dirt 1600x1200 na ultra ale wygladzanie zmienione z 4x na 2x okolo 40fpsow)

pozdro 600 xD

Edytowane przez daniel11111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IP35 i IP35-E nie maja w 100% potwierdzonego wsparcia dla e8xx (co innego IP35Pro) w swoich biosach. Problem objawia sie sporawym Vdroopem po zapieciu takiego proca w socket, ktory to nie wystepuje na starszych CPU. Trzeba czekac az chlopaki z Abita rusza pupy i wezma sie do roboty

narazie to jest klops

wystarczy wpisac w google np. "IP35+E8400+support" - http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=251729

procek jest wykrywany prawidlowo i dziala, ale problem zaczyna sie po OC (nie mowi ze jest niemozliwe, ale ze wzgledu na duuuzy Vdroop jest mocno utrudnione)

No to ktoś tu dał trochę ciała,a konkretnie Miguel707 poleca zestaw z ip35-e na e8200. Wprawdzie jak już pisałem na def wszystko działa jak trzeba, ale skoro to forum O/C i zestawy są też składane m.in. pod tym kątem to trochę dziwne,aby polecać zestaw, który będzie się kaszanił po o/c.

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi