badgod89 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Szukałem, szukałem, radziłem się, ale nic nie pomagało, mam nadzieje, że Wy okażecie się bardziej pomocni. Sprawa wygląda tak: Dostałem zew ip od isp - po bezpośrednim podłączeniu neta do kompa wszystko śmiga. Wszystko komplikuje się, gdy podłączam net do routera D-Link DI-624. Zgdonie z radami zawartymi na www.portforward.com konfiguruje virtual server, wpisuje wszystkie dane, zapuszczam uTorrenta, sprawdzam przekierowanie portu i ERROR... porty dalej zablokowane. Co w tym wypadku zrobić?? Pomóżcie!! Dodam jeszcze, że w ustawieniach WAN wpisuje 192.168.129.x, a dopiero ISP przekazuje mi zew IP 78.157.190.y. Wszystkie testery rozpoznaja moje zew ip. Admin kazal w ustawieniach virtual servera wpisywac jednak 192.168.129.x. Wszystkie moje pomysly sie wyczerpaly... HELP!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Tez miałem ten sam problem i nie udało mi się go rozwiązac. Kiedys polecałem ten router ale po roku użytkowania uznałem, że jego oprogramowanie to błąd na błędzie. Gdzie czegoś nie ustawie w opcjach to albo nie działa albo sie router wiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość znafca Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 po pierwsze kupiles najgorszy router jaki jest na rynku. Po drugie sprobuj na automacie, tzn DHCP czy jakos tak, niech router sam zczyta dane z servera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 haha najgorszy router.....bez przesady po pierwsze po co ci virtual server?jak nie stawiasz jakis uslug u siebie o go olej wszystko co masz zrobic to sklonowac w ustawieniach wan(bez podlaczonego netu z modemu) adres mac swojej karty sieciowej z kompa kompletnie nic wiecej nie wpisujesz - zadnych ip ani nic - ustaw tylko dynamiczne przydzielanie adresow ip dla sieci i discard pingu ze strony wan no i dhcp z automatu - reszta zostanie pobrana z wan jedynie zakres ip dla laczacych sie komputerow musisz wpisac potem podpinasz net i wsio powinno smigac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...