KiMR Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Witam mam dziwny problem z prawdopodobnie kartą graficzną kompa z sygnatrurki. Od jakiegoś czasu zaczęły mi się pokazywac na ekranie takie czerwone kropki Kropki te pojawiaja sie w losowych miejscach, czasmi jest tylko jedna a czasami jest ich cała masa. One pojawiają podczas zlicznia ramu, uruchamiania windy, oglądania filmów i stron. Są widoczne tylko na ciemnym tle. Napewno nie jest to wina monitora bo na drugim jest to samo. Wiecie co to może być? Temperatury mam w normie, napięca mierzone miernikiem też, pamięć i procesor przetestowane. Gry się nie zawieszają, smarki przechodzą z normalną ilością pkt. Edytowane 12 Lutego 2008 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Spróbuj zmienić wersję sterów od GPU. Weź GPU i idz do kumpla sprawdzić czy jest to samo u niego, ale instaluj tą samą wersje sterów na których występuje ten problem u Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Za mocno podkrecone/padajace pamieci na karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Spróbuj je odkręcić. Znaczy się poniżej def. taktowań. To są objawy pamiątek. Miałem kiedyś coś podobnego na legendarnym 9800 PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Na deflaucie to samo. Chyba, że juz nie ma znaczenia zmiana taktowania. Jedynie zostaje sprawdzić u kumpla. Czy podchodzi to pod gwarancje? Edytowane 12 Lutego 2008 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Na deflaucie to samo. Chyba, że juz nie ma znaczenia zmiana taktowania. Jedynie zostaje sprawdzić u kumpla. Czy podchodzi to pod gwarancje?objawy tylko w windzie? czy w biosie/dosie/linuxie to samo? jesli tak to na 100% wina padnietych pamiatek na karcie i to jak najbardziej podchodzi pod gware.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 bios/dos też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 bios/dos też.to ewidentnie wina pamiatek na karcie - gwarancja BTW. chodzi o grafe z sygnaturki? Galaxy 7900gs? szajs jakich malo, kupe ludzi reklamuje ta karte, sam taka mialem i poszla do serwisu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Czy ja wiem czy taki szajs. Sprawdze jeszcze u kumpla i jak będzie to samo to reklamacja. Edit. Dzięki, to naprawde była karta graficzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...