Michaelius Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Jakie młotki :s To pewnie nagroda za brak konieczności aktywacji. Próbowałem dzisiaj to odpalić. Istalacja ładnie poszła. Dopiero przy uruchamianiu wyskoczył komunikat "włóż oryginalny dysk". Musiałem przeinstalować grę. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie czekać na polski dubbing. Hehe oczywiscie , ze bedzie trzeba. I pewnie na patche tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Jak by, nie ten patch, który jest zawarty/niezbędny w dodatku, dałoby się pewnie grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 (edytowane) Czyli co nie ma szans ? cd projekt dał [gluteus maximus] bo musiał zwoje logo wstawić nawet do w pełni angielskiej wersji ? EDIT: Z po przeczytaniu forum gram.pl wychodzi na to ze cd projekt nawet chciał dobrze, bo dodatek nie działa z powodu zmiany systemu zabezpieczeń z aktywacji internetowej na zwykły autoryzacji płyty, co raczej jest pozytywną zmianą, tym bardziej że gdzieś tam doczytałem że taką grę można przez net 3x aktywować, a ja na przykład często system wywalam i od nowa... to tyle dobrego co można powiedzieć... w skrócie dodatek kiedyś ma być ale nie wiadomo kiedy za godzine, za dzień za tydzień, za miesiąc... W skrócie obecnie sobie dzisiaj po powrocie do domu z pracy nie pogram Edytowane 31 Lipca 2008 przez ceek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Czy po przejściu wątku głównego można wykonywać misje poboczne, chodzi mi o to latanie po planetach i zbieranie tych różnych rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Nie. Możesz robić misje poboczne dopóki nie polecisz na ILOS, albo zacząć nową grę z poprzednią, dopakowaną postacią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Hey, sprawa taka dziwna. Bo u mnie ludzie maja nie białe oczy, a różowe... tzn. z odblaskiem różowego też tak macie? niestety na screenie nie widac tego jak u mnie w grze. Nie wiem czego to może być wina. Druga zaś rzecz to jest taka, iż u mnie są też dziwne cienie. Strasznie poszarpane, "podziurawione" najczęściej cień padający od nosa na twarzy postaci. Czy kombinezonu, rzuca się strasznie na oczy i zaczyna denerwować. Bo przecież mam ustawione wszystko na max, filtrowanie anizotropowe i 1280x1024 rozdzielczość. też tak ktoś ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 U mnie tez cienie na oczach sa syfne i poszarpane. Albo to norma albo radeony maja jakies problemy z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Normalne w tej grze. Na NV też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Grał już ktoś w dodatek?? Jeśli tak to czy fabuła jest ciekawa czy wymyślona na odpieprz sie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 z tego co czytałem na na obcych forach to dodatek za długi nie jest... więc rewelacji nie ma ale jak ktoś tak jak ja 3 razy grę przechodził to zawsze coś nowego.... ale pamiętaj gdyby dodatek był naprawdę potężny to byś za niego 49,90 płacił a nie ściągał za jakiś czas z netu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Bring Down The Sky the godzina-poltorej grania. "Dodatek" to za duze okreslenie IMHO - na X360 to zwykle DLC do sciagniecia z Marketplace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Refleksja bardziej ogólnej natury...jako, że ostatnimi zacząłem grać w ME. Gra zaskakuje in plus. Mimo pewnych uproszczeń uznać trzeba ją za bardzo udaną, jeżeli nie wybitną (na tle obecnej miernoty w świecie gier). Cieszy rzetelne podejście do fabuły i powiązanych z nią dialogów; do tego ogólnie dobre dopracowanie i znośna strona techniczna (nie to co np. Gothic 3); poza tym szcześliwie nie jest to przerost akcji i ładnej grafiki nad wszystkim innym (vide min. nieszczęsny TES IV Oblivion). Moim subiektywnym - obok Wiedźmina (któremu nieco ustępuje) to obecnie najlepszy crpg. POLECAM (choć mocny komputer jest tu niezbędny). Takie gry sprawiają, że nadal chce się bawić komputerem:)...więc się bawię. Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 No i ukończyłem ME. Gra z początku strasznie mnie nudziła (jakieś to wszystko było zbyt oczywiste, wręcz naiwne), ale okazało się, że mniej-więcej od połowy zaczęła się rozkręcać (hehe, decydowanie o losie całej rasy... mniaam, szkoda, że tego typu decyzje nie pociągały za sobą jakichś zmian w fabule). Ogólnie całkiem mile spędzone kilkadziesiąt godzin, poza kilkoma minusami. Po pierwsze opcje dialogowe (a raczej ich nieudolne tłumaczenie - grałem z polskimi napisami) często nijak się miały do tego, co Shepard mówił po ich wybraniu. Po drugie przyjęty sytem broni/pancerzy zupełnie do mnie nie przemawiał (wiem, wiem, po odkryciu efektu masy inna broń niż rozpędzane do niewyobrażalnych prędkości porcje różnego rodzaju metali/stopów nie była już potrzebna). Po trzecie wszechogarniające uczucie, iż jednak jest to "konsolówka" (uproszczenia w sterowaniu, brak pełnej kontroli nad postacią, pewna "schematyczność"). Reasumując, ME to gra dobra, ale daleko jej do prawdziwego cRPG i miana gry wybitnej - pod tym względem przegrywa według mnie stanowczo z KOTOR'ami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektra Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Jeszcze nie ukończyłam. Gra mi się podoba. Jest sporo uproszczeń i kilka niedociągnięć, ale jest o.k. Tak jak pisał Jake79 - jest niezła fabuła i niezłe dialogi, a to jak na dzisiejsze rpg bardzo dużo. Uważam, że od Wiedźmina Me jest sporo gorszy (głównie przez uproszczenia i lekką schamatyczność, no i nie ten klimat, ale to już tylko i wyłącznie rzecz gustu. Ja na przykład lubię fantasy). Mr Dorociński trochę zepsuł ścieżkę dźwiękową. Facet jest zupełnie beznamiętny, zero jaj :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Wam tez sie wywala gra w momencie minimalizacji do paska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) Wam tez sie wywala gra w momencie minimalizacji do paska? Czasem przy alt-tabie w V64 sie zwiesza. PS. Ja polecam zenski glos z angielskiej wersji imho najlepszy. Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 MI zawsze przy minimalizacji sie wysypuje. Nie wie ktos moze jak wyglada sprawa z patchem do wersji PL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 No, mogę się pochwalić, skończyłem ME :] Jak dla mnie gierka świetna. Szczególnie na wyższych poziomach trudności. Czekam na kontynuacje, mam nadzieję, że będzie co najmniej tak dobra jak oryginał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Ja czekam az cholerny cd-projekt laskawie ruszy 4 litery i w koncu wyda dodatek dzialajacy z gra sprzedawana w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Też na to czekam, można by do nich dzwonić, pisać, męczyć e-mailami. To może wtedy się do tego zabiorą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Ja słyszałem nawet chyba na purepc, że ten dodatek to 2-3h gry, więc IMHO nie ma sensu czekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Bo to sa ok. 2h gry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Nie jesteśmy sami we wszechświecie. Nigdy nie byliśmy i nigdy nie będziemy. Taką tezę stawia zapewne każdy, kto ma odrobinę wyobraźni i nadziei, że gdzieś wśród niezliczonej ilości galaktyk, miliony lat świetlnych od układu słonecznego, rozwijają się, rodzą i umierają inne cywilizacje. Przestrzeń kosmiczna jest zresztą inspiracją dla wielu: pisarzy, malarzy i muzyków. Nie inaczej sprawa wygląda z grami komputerowymi, które wydają się wymarzoną formą nowoczesnej sztuki do przedstawienia hipotetycznych scenariuszy, kiedy to ludzkość odnajduje odpowiedzi na kilka z najbardziej nurtujących ją pytań. To piękne marzenia, aby kiedyś zobaczyć ziemię z orbity, postawić nogę na obcej planecie lub poczuć się”bliżej gwiazd”, bez konieczności włączania na Polsacie w sobotni wieczór „Jak oni śpiewają”. Tym, którzy nie mogą lub nie zdążą za życia wyrwać się z domu w taką podróż, pozostaje odpalenie Mass Effect, gry role playing autorstwa BioWare osadzonej w realiach s-f, wydanej i zlokalizowanej przez rodzimy CD Projekt. Tak na marginesie, jakiś czas temu ubolewałem, że od dość długiego czasu nie było na rynku produktu, który wypełniłby lukę pozostawioną przez wszelkiej maści fantasy RPG. Moje wołania zostały wysłuchane. Czego więc można spodziewać się po kolejnym projekcie autorów Baldur's Gate, Neverwinter Nights i Knights of the Old Republic? To proste - wszystkiego co najlepsze, oczywiście! Pełna treść publikacji pod tym linkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_brother Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Czy wiadomo już coś na temat kolejnej części trylogii, prócz tego, że będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Będzie ale chyba tylko na konsolach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Liczę że na PC pewnie tez będzie - w końcu jak się powiedziało A, wypadałoby powiedzieć B :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Raczej będzie na PC, jeśli będzie dalej na silniku Unreal Engine to konwersja nie będzie trudna. Bądźmy dobrej myśli :] BTW, przeszedłem grę 2gi raz, dobiłem do 54 Levela, zaliczyłem romans :D Wg mnie z tą grą może tylko się równać Wiedźmin jeżeli chodzi o RPG ostatnich lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 W końcu jakieś bardziej konkretne info na temat dodatku: (od konsula cd projekt na gram.pl) Witam, tak, ten dodatek bedzie w polskiej wersji. Na pytanie kiedy jest trudna odpowiedz, bede sie staral, zebysmy go wydali na koncu pazdziernika/poczatku listopada. Wiem, ze na ten dodatek bylo wiecej pytan w drugim konsulacie, tak wiec napisze o tym dodatku cos wiecej. Zaczalem sie tym dodatkiem zajmowac juz od poczatku, zaraz po wydaniu ENG wersji dodatku (nie tylko przygotowaniem wersji PL, ale i CZ, HU i RU). Niestety w tym czasie sie pokazalo, ze musimy na ten dodatek uzyskac dodatkowa licencje. Wszyscy do tej pory myslelismy, ze licencja na to jest automatycznie razem z gra Mass Effect, bo poczatkowo ten dodatek mial byc nieodlaczna czescia PC wydania gry. Tak wiec niestety jakis czas trwaly negocjacje w sprawie licencji. To bylo pomyslnie zalatwione, w miedzyczasie dostalismy od Bioware aktualizowane ENG teksty, te przetlumaczylismy i powrzucalismy tez do PL tekstow poprawki, ktore nam zglosili gracze (przy okazji - dziekuje wszystkim, ktory poslali znalezione bledy do poprawki). Te teksty byly potem odeslane do Bioware, to bylo mniej wiecej w polowie wrzesnia, i czekalismy na dokonczenie negocjacji i implementacje. W miedzyczasie juz ja dyskutowalem czasowy plan przygotowania PL/CZ/HU/RU dodatkow z Bioware - tutaj sie nie zgadzalismy z Bioware, ja widzialem prace na cca 2 tygodnie, Bioware na cca 2 miesiace. Co by znaczylo, ze nasze dodatki beda wydane gdzies w drugiej polowie listopada. Jak nam, tak i Bioware zalezy bardzo na jakosci, tak wiec szukalismy jakiegos kompromisu, zeby wszystko dzialalo w porzadku, ale zeby gracze az tak dlugo nie czekali. Aktualna sytuacja juz jest taka, ze juz mamy dzialajacy ENG dodatek na PL wersji gry, teraz sie przygotowuje jego PL wersja, orientacyjnie bysmy chcieli zaczac testy PL wersji dodatku koncem tego tygodnia lub poczatkiem przyszlego. Potem pare dni testow, znow pare dni na implementacje, potem finalny test w CDP i akceptacja w Bioware. Jesli wszystko pojdzie bez problemow technicznych, to bedzie finalna wersja dodatku BDtS PL na koncu pazdziernika, przy nieoczekiwanych problemach moze o pare dni pozniej, ale doloze wszelkich staran, zebyscie dlugo nie czekali. Dziekuje za zrozumienie. Niestety u tego dodatku sie tez pokazalo, ze bardzo duzy bonus dla graczy, ktory sie nam udalo zalatwic - zmiana zabezpieczenia gry z Securom online na Safedisc - nakoniec byl przyczyna dalszych problemow, bo ENG patch 1.01 sie nie nie dal uzyc na PL/ENG wersji gry. Jest to dla nas dobrym ponauczeniem do przyszlosci, u innych gier z zabezpieczeniem Securom online bedziemy bardzo rozwazac, czy ma sens walczenie za zmiane zabezpieczenia, czy to sie nakoniec nie pokaze byc minusem dla graczy. Jeszcze tylko dopelnie, ze pisalem o dodatku, ale razem z dodatkiem bedzie oczywiscie i patch 1.01a, wydamy to jako jeden patch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 OT: gosciu jest jakims rosjaninem, czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 OT: gosciu jest jakims rosjaninem, czy co? Cholera wie , ale to jeden z pracujacych nad polonizacjami gier cd projekt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...