rafa Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Uuu ale mnie giera wczoraj wsysła przed kompa na długo :) Mam pytanie odnośnie ładowni normandii, osiągnął ktoś limit miejsca na surowce? Ile tego można zebrać? Bo paski wypełniają się przy ok 30000 a dalej można zbierać surowce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Hmmm czy limit jest tego nie wiem - ale jak juz wczesniej pisalem zebralem wszystkiego procz element zero ponad 200k - paski niby zapelnione ale zbiera dalej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Chyba nie ma limitu, ja miałem grubo powyżej 500 tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pupu2 Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Siemka, mam pytanie. Czemu instalka Mass Effect angielskiego ma 14GB, a polskiego 11GB? Czy w dwójce się wczytuje jakos postać/savy z jedynki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Tak, jest opcja importu postaci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pupu2 Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Czyli warto się cofnąć savem i nabić lvl na pobocznych questach i explorować planety różne? Skończyłam grę mając raptem 38lvl. Chyba mało, jak u was? Czemu instalka Mass Effect angielskiego ma 14GB, a polskiego 11GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crion Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Witajcie Mam taki mały problem. Od kilku dni gram w ME1. Mój sprzęt to laptop Asus G1s [C2D 2,2GHz, GF8600GT 256MB, 2GB RAM]. Teoretycznie spełnia on minimalną a nawet po części zalecaną specyfikację sprzętową. Mimo wszystko gra na ustawieniach jakichkolwiek niż minimalne jest bardzo nieprzyjemna. Ostatnio przesiadłem się na Windowsa 7 a Asus nie wspiera już tego modelu jeżeli chodzi o stery do W7 w związku z czym wszystko co jest zainstalowane na nim jest raczej kombinowane. Czy ktoś może ma takiego laptopa i może mi powiedzieć jak z płynnością gry na Viście na tym sprzęcie przy oryginalnych sterownikach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Czyli warto się cofnąć savem i nabić lvl na pobocznych questach i explorować planety różne? Skończyłam grę mając raptem 38lvl. Chyba mało, jak u was? Jak dla mnie to questy poboczne tylko zamulają grę i odwracają uwagę od fabuły, ale jeśli masz dużo czasu na granie to zaliczaj wszystkie dostępne questy jakie się da. Ja wykonuję te poboczne tylko jeśli są mi one po drodze z wykonaniem wątku głównego, a to całe sondowanie planet, zbieranie minerałów zostawiam. Nie mam zwyczajnie tyle wolnego czasu na granie, ile bym chciał. A jeśli chodzi o poziom postaci po zakonczeniu gry, to też nie co się tym przejmować, gdyż trudność walk dostosowuje się do poziomu gracza. Ważne żeby czerpać radość z grania, bez względu ile ma się na to czasu i ja się tego trzymam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Witajcie Mam taki mały problem. Od kilku dni gram w ME1. Mój sprzęt to laptop Asus G1s [C2D 2,2GHz, GF8600GT 256MB, 2GB RAM]. Teoretycznie spełnia on minimalną a nawet po części zalecaną specyfikację sprzętową. Mimo wszystko gra na ustawieniach jakichkolwiek niż minimalne jest bardzo nieprzyjemna. Ostatnio przesiadłem się na Windowsa 7 a Asus nie wspiera już tego modelu jeżeli chodzi o stery do W7 w związku z czym wszystko co jest zainstalowane na nim jest raczej kombinowane. Czy ktoś może ma takiego laptopa i może mi powiedzieć jak z płynnością gry na Viście na tym sprzęcie przy oryginalnych sterownikach? Nie posiadam takiego laptopa ale na moim starym PC (chyba trochę lepszym) ME1 ledwo zipiało, i to na XP. Edytowane 19 Lutego 2010 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pupu2 Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Ale ja już ukonczyłam jedynkę, tylko się zastanawiam czy cofnąć się z savem i nabić wyższy lvl postaci ukanczając poboczne questy, zanim wczytam postać do ME2. Przy instalacji ME2 mam taki error: Zarówno na angielskiej jak i polskiej edycji gry: Tutaj coś piszą o tym problemie: http://social.bioware.com/forum/Mass-Effec...r-785085-1.html Ale słabo znam angielski. :(( Edytowane 6 Lutego 2010 przez Pupu2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Nie musisz się cofać by nabić xp. Ja zaimportowałem postać, którą dwa razy przeszedłem fabułę w jedynce. Też się męczę narazie na słabym lapku, ale na 1024x600 da się grać na domyślnych ustawieniach. Zresztą koncentruję się na grze bardziej niż na wydajności ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) To samo. 1024x600 detale na low (oprócz blooma i grainingu) i wciąż wygląda ładnie a śmiga jak głupie. Tylko że hd4570 ddr3 jest szybsze od m8600gt. Gra jest genialna i nie mam pojęcia czemu wcześniej nie zwróciłem na nią w ogóle uwagi, a jedynkę całkiem olałem ciepłym moczem. Wgniotło mnie w fotel poprostu. Siadłem zagrać na chwilkę i nawet nie wiem kiedy czwarta rano się zrobiła. Bardzo miłe zaskoczenie! Edytowane 7 Lutego 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Siemka, mam pytanie. Czemu instalka Mass Effect angielskiego ma 14GB, a polskiego 11GB? Czy w dwójce się wczytuje jakos postać/savy z jedynki? Poniewaz wersja angielska zawiera wiecej dubbingowanych wersji jezykowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) Jedna z lepszych gier jakie wyszły, jednak posiada kilka błędów, na które nie zwraca się zbytnio uwagi dzięki świetnej fabule. Mam nadzieje ze w ME3 poprawia te dziwne zachowania postaci wraz z ich znikaniem i pojawianiem się zaraz znowu. Tak samo w polskiej wersji spotkałem się już z fragmentem tekstu do którego nie ma nagranego dubbingu :P (postać stoi jak kolek). A tak na boku, tez macie czasem napisy na tle czarnego koloru? (nie chodzi tu o tlo otoczenia, tylko ze tekst jest wyrozniony czarnym kolorem). EDIT: Zapomnialbym. Uproszczenia w sprzecie jak i skanowanie planet sa moim zdaniem o wiele lepszym rozwiazaniem niz te z jedynki. Edytowane 7 Lutego 2010 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Też zwróciłem uwagę na to czarne tło w niektórych partiach tekstu. To chyba miało przeciwdziałać zlewaniu się liter z tłem w niektórych momentach, chociaż czasami wydaje się "chybione". Znowu miałem "wspominki" z jedynki. Takie epizodziki z drugoplanowymi postaciami, gdy można poznać konsekwencje poprzednich decyzji, wzmacniają poczucie kontynuacji historii. Po prostu banan na twarzy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) Walka finałowa jest świetna... teraz tylko czekać na ME3 albo jakieś większe DLC... A tak poza tematem :trochę mnie to rozśmieszyło ;) wiem, wiem można grać jako woman, ale... Edytowane 7 Lutego 2010 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pupu2 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) 1 błąd już na wstępie znalazłam. Poświęciłam w jednej z misji w 1 części gry, Kaidana, a nie Ashley, a w ME2 pytają się mnie o śmierć Ashley. :D Mam pytanie.. czy w ME2 pociski będę się kończyć, czy jednak będą bronie działające tak jak w ME1? Jak włączyć AntiAliasing w tej grze na karcie HD4770? Edytowane 7 Lutego 2010 przez Pupu2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Ja podziękuję. Na pewno mogło być gorzej ale mnie to razi. Joker to jakaś tragedia, dla mnie to już musi być Seth Green. ;) Shepard mówi z irytującą emfazą. Wiadomo jednym odpowiada dubbing innym nie, ale jak słyszałem w Hyper tv Sonia Bohosiewicz opowiadała jak wykonywali podkład polskiej wersji językowej to aktorzy mieli na słuchawkach tylko dźwięk orginalny, nie widzieli obrazu, nie mogli pograć, nie wiedzieli nic o rzeczywistości ME2. Nie wiem czy jest to standard, ale wydaje się, że bez obrazu ciężko zrobić dobry dubbing i może stąd inny odbiór gotowego produktu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Tak z ciekawości powiem, że odpaliłem sobie ME1 i różnica w grafice jest bardzo duża na korzyść ME2 oczywiście ;) Więc jak ktoś pisze, że podobna do ME1 to nie wie co mówi i zapewne grał dawno w ME1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Mam pytanie.. czy w ME2 pociski będę się kończyć, czy jednak będą bronie działające tak jak w ME1?Tak, mamy system magazynków. Jednak nie martw się - z martwych przeciwników zbieramy sobie "magazynki" ;] Jak włączyć AntiAliasing w tej grze na karcie HD4770?Napisałemt o już wcześniej, chociaż nie wiem czy u wszystkich zadziała. Idziesz do ATI Catalyst Control Center, wchodzisz w zakładkę "3D" i wchodzisz w Anty-Aliasing Wybierasz "Filter" jako BOX, wybierasz wartość i! to jeszcze nie koniec! Wyłącz Adaptive-Anty-Aliasing! I zastosuj. Powinno już działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pupu2 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Ok, spróbuję, mam z kolei inny problem. klawiszem Q sie rozkazuje jednostkom aby poszli w jakies miejsce mam 2 kompanow, a tylko jeden z nich idzie gdzie mu każe ;/ Da się włączyć autoprzyklejanie do ścian jak było w ME1, czy ciągle muszę wciskać odpowiedzialny za kucanie/przyklejanie klawisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Klawisz dla drugiego kompana to 'E'. Z przyklejaniem to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pupu2 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Ok, dupna ta klawiszologia wszystkiego od nowa trzeba sie uczyc, to z ME1 było złe? ;/ Interface też nowy całkiem. ;/ Dali ciała z tymi magazynkami i kucaniem/przyklejaniem. Konieczność istnienia magazynków to krok technologiczny w tył. Nie działa u mnie AA opisaną metodą. :( Nie ma innej? Taka dobra gra, a nie ma AntiAliasingu. Co to ja chciałam...a, gdzie jest mapka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Co to ja chciałam...a, gdzie jest mapka?Standardowo klawisz M... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) Wciskam M i nie wyskakuje zadne okno z planami pomieszczenia. Tylko pojawia się kompas, ale kompas to nie mapa. Działa komuś to AA w tej grze? Czytałam, że Sandbox (a więc silnik, na któmy opartych jest wieeleee obencych gie,r m.in Mass effecty), nie ma wsparcia dla AA. :| niewiarygodne Mam nowsze drivery 10.1, jest jakis hotfix,a le dla crossfire: http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages...-Crossfire.aspx Edytowane 7 Lutego 2010 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) nie ma AA w tej grze.... wymuszenie z poziomu sterowników nic nie daje..... BTW: kurde kobieta na forum :) Edytowane 7 Lutego 2010 przez sly44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 BTW: kurde kobieta na forum :) Nie. eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pupu2 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) Elo Orgiusz, dobra, mam AA. Pomimo, że nie mam Crossfire, to patch pomógł! Wskazówki ArreatPL również pomogły. ME vs ME2: Edytowane 7 Lutego 2010 przez Pupu2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 nie ma AA w tej grze.... wymuszenie z poziomu sterowników nic nie daje..... BTW: kurde kobieta na forum :) bo musisz zmienic MassEffect2.exe na UT3.exe, wtedy AA bedzie dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 bo musisz zmienic MassEffect2.exe na UT3.exe, wtedy AA bedzie dzialac bez jaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...