Skocz do zawartości
Gość Olka1991

Mass Effect 1 / 2 / 3 / Andromeda - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszedłem właśnie jedynkę, niesamowita gra ; )

Ale mam jedno pytanko... po przejściu gry i powrocie do menu głównego dałem resume (chciałem zobaczyć co się stanie : P ) i wczytało mi ostatnio save'a jeszcze z walka z sarenem, czy teraz jezeli kupie mass effect 2, zainstalujeużyje i użyje tego save'a czy znajdzie to, że zakończyłem grę i dokonałem na końcu pewnego wyboru spoiler: wybrałem kapitana Andersena na członka rady, to czy w 2 częsci będzie on tam w radzie czy muszę jeszcze raz przejść i nie dawać resume po powrocie do menu ?

Z góry dzięki za odp, pozdro.

Edytowane przez Reyals

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zaimportujesz sejwy z jedynki do dwójki, to decyzje podjęte w pierwszej części gry znajdą swoje odzwierciedlenie w dwójce (a decyzje w jedynce i dwójce mogą zmienić kilka rzeczy w trójce).

edit. Eee? Pomijając to, że twój post jest napisany mało czytelnie - tak, znajdzie go.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc wybór o którym mówisz jest jednym z największych baboli Bioware - po prostu nie zapisuje się w Savie który przenosisz do ME2 (nigdy się nie zapisuje). Zawsze w każdej grze ta decyzja to:

wybór Udiny do rady.

Tak więc nie przejmuj się jak zaczniesz ME2 i nie zobaczysz tego czego będziesz oczekiwał...

Edytowane przez Thomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze w każdej grze ta decyzja to:

wybór Udiny do rady.

ORLY? 37:40

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=PEwEjl4Khkk

@Reyals

Te decyzje z grubsza nie mają znaczenia. Jakbyś był zainteresowany to jest edytor sejwów: http://social.bioware.com/project/4373/

Tylko nie przeginaj z cyferkami, bo gra traci urok.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki mały odkop.

Odświeżam sobie właśnie serię.

Wcześniej grałem z polskim dubbingiem, teraz angielski + napisy.

Jestem w pierwszej części i muszę przyznać, że napisy są do [gluteus maximus]. Czy wersja angielski lektor + angielskie napisy jest taka sama czy nasi tłumacze polecieli fantazyjnie?

Wybieram jakąś kwestię dialogową i rzadko się zdarza, żeby tekst odpowiadał wyborowi.

Czy angielskie napisy są idealnie dopasowane do angielskiej wersji? Da się to ewentualnie zmienić bez reinstalacji?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko się oderwać jak człowiek już zacznie.

Ja zbliżam się do końca pierwszej części. Teraz dla testu zainstalowałem wersję z napisami. Tłumacze trochę troszeczkę polecieli w kulki choć w inną stronę niż bym się spodziewał. W filmach często słowa typu f..k off tłumaczą na spadaj itp.

Tutaj zupełnie inaczej. Rzucają mięsem w dużych ilościach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na razie na urlopie. Niedługo wracam i biorę się za końcową cześć pierwszej części.
Znając życie skuszę się na dwie pozostałe :-)

p.s.

ME1 już za mną. Teraz jeszcze jedno pytanie.

Po przejściu gry wczytałem ostatni autozapis. Wczytała się ostatnia walka. Żeby nie robić powtórki wyłączyłem grę. Czy w save jest zapisane info, że ostatnia walka się już odbyła?

Edytowane przez hot_lopez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to, że nie jest podpięta pod origin ? Wejdź na live chata EA, poczekaj godzinkę i później pogadaj z hindusem, który będzie godzinę "sprawdzał to dla Ciebie" ale powinno się udać, podasz kod z pudełka ewentualnie każe wysłać skan boxa itp. Ja to ostatnio przerabiałem tylko miałem inny problem, bo zniknął mi me2 z origina i w rezultacie dostałem nowy kod aktywacyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi pewnie o to że ma gołą bez dodatkowych ficzerów...

Udało się bez hindusa. Teraz kolejny problem -> przy próbie zakupu dodatku pojawia mi się biała plansza i nic dalej nie da się zrobić. Jakieś sugestie odnośnie tego problemu ?

Rejestracja na serwisie BIOWARE + kupno kredytów aby mieć DLC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Wersja prawie golas. Z tym, że w aplikacji Origin kiedy klikam na kup teraz wyświetla mi się okno z tytułem "Dodatki do gier" i w tym oknie nic nie ma (żadnego przycisku, żadnego pola do wpisania)

edit.

Sprawdziłem jak jest w przypadku ME3. Tutaj przy wciśnięciu kup teraz pojawia się to samo okno, ale jest w nim treść (można robić zakupy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się. Wersja prawie golas. Z tym, że w aplikacji Origin kiedy klikam na kup teraz wyświetla mi się okno z tytułem "Dodatki do gier" i w tym oknie nic nie ma (żadnego przycisku, żadnego pola do wpisania)

edit.

Sprawdziłem jak jest w przypadku ME3. Tutaj przy wciśnięciu kup teraz pojawia się to samo okno, ale jest w nim treść (można robić zakupy)

http://social.bioware.com/page/me2-dlc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Jeszcze jedna kwestia.

Na podanej stronie przy próbie zakupu np. Przybycia mam napis

Niestety, nie wydamy w tym regionie modułu "Przybycie". Przepraszamy za wszelkie związane z tym niedogodności.

Całkiem się nie da czy można to jakoś legalnie obejść?

Edycja.

Dla tych, którzy będą kiedyś próbować. Wygląda na to, że wystarczy zmienić język strony BioWare na angielski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jakiś czas temu przechodziłem całą serię ME i kupowałem wszystkie DLC. W 2 zmieniłem też język na angielski, bo niektórzy pisali, że mogą się te nie spolszczone DLC bugować, ale nie jest to 100% pewne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz sobie poradziłem i gram z dodatkami.

Postanowiłem spróbować na najwyższym poziomie trudności (w jedynce miałem tylko przedostatni).

Wczoraj z nerwów rzuciłem o ścianę butelką... Szczęśliwie po kefirze :-)

Szturmowiec bez broni dalekiego zasięgu sprawia spore problemy choć teraz z pomocą przyszła mi szarańcza.

Możecie mi przypomnieć kiedy dochodzą do załogi postaci z me 1?

Jest to kwestia przechodzenia fabuły czy mam ich szukać?

Na razie zająłem się postaciami z dodatków bo te są dla mnie całkiem nowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wracając do problemów z DLC.

Po zakończeniu misji lojalnościowej dla Kasumi pokazują się statystyki misji. Po wyjściu z nich ekran robi się czarny i pojawia mi się okienko windowsowe appcrash.

Gra bez modów i z normalnej długości loading screenami.

W tle cały czas leci muzyka z ME.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz sobie poradziłem i gram z dodatkami.

Postanowiłem spróbować na najwyższym poziomie trudności (w jedynce miałem tylko przedostatni).

Wczoraj z nerwów rzuciłem o ścianę butelką... Szczęśliwie po kefirze :-)

Szturmowiec bez broni dalekiego zasięgu sprawia spore problemy choć teraz z pomocą przyszła mi szarańcza.

Możecie mi przypomnieć kiedy dochodzą do załogi postaci z me 1?

Jest to kwestia przechodzenia fabuły czy mam ich szukać?

Na razie zająłem się postaciami z dodatków bo te są dla mnie całkiem nowe.

W ME2 z poprzedniej części w ekipie możesz mieć tylko Talli i Garrusa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi