ojejku Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Da sie ustawic angielskie napisy ? Jak ? Bo to by mnie ratowalo przed tygodniowym czekaniem az gre z UK przysla. Da się ustawić napisy jak i dubbing angielski. Działa, tylko trzeba sobie w nHancerze wymusić :wink: Zgodność AA "080100C5: Unreal Engine 3" Przykład z 16xQ AA Ale mówisz o nvidi ? Ja pisałem o ATI. Wymuszenie w sterach zarówno Multi-sampling jak i Super-sampling AA nie daje żadnego efektu. Żeby było śmiesznie niektóre modele są tak jakby nie potrzebowały AA a na niektórych aż razi ząbkowanie. Narzekacie na ten brak statystyk broni tak jakby ME1 było RPG, przecież tak naprawdę te statystki można było o kant d.py obić. Wiadomo, że lepiej jakby były ale tak naprawdę one nie ratują ME1 jako gry RPG. Zamiast statystyk jest napisane, że zwiększają obrażenia np o 20%, więc coś chyba dają ;) (tak samo jakby było napisane +5 do obrażeń na armor i kto to zweryfikuje czy rzeczywiście tak jest ? Chyba jak kod zdekompilujecie to wtedy zweryfikujecie czy rzeczywiście tak jest. Efekt placebo). Edytowane 27 Stycznia 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ale mówisz o nvidi ? Ja pisałem o ATI. Wymuszenie w sterach zarówno Multi-sampling jak i Super-sampling AA nie daje żadnego efektu. Żeby było śmiesznie niektóre modele są tak jakby nie potrzebowały AA a na niektórych aż razi ząbkowanie.Jak zmienisz nazwę exe na UT3.exe to też nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) me2 to gra konsolowa, czego sie spodziewales...Sory, ale co to ma do rzeczy? :mur: Dragon Age jest na konsole i jakos nikt nie psioczy, ale jak cos nie pasuje to oczywiscie "zly wplyw konsol na branze". Zal. BTW. Moglby ktos wrzucic testy wydajnosci, szczegolnie te ze slabszymi kartami? Edytowane 27 Stycznia 2010 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Da się ustawić napisy jak i dubbing angielski.Ale jak sie ustawia napisy angielskie ? Już nie ważne znalazłem ;) Edytowane 27 Stycznia 2010 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 BTW. Moglby ktos wrzucic testy wydajnosci, szczegolnie te ze slabszymi kartami? Ja gram bez problemu all max w 1440x900. Czasem jak jest dużo dymu jakies boom to gra zwolni ale nie przeszkadza to w zabawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 A moglbys sprawdzic jak sie sprawuje na 1680x1050? W sensie czy jest w ogole grywalne czy jednak trzeba zjechac z detalami itd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Komp w podpisie, grafa stock, win7 64bit, 1920x1200, opcje wszystkie on (poza film grain, nie lubię tego) i można bez problemów pograć. Nie ma się solidnej porcji fps ale nie odczuwam klatkowania, przycinania się itd. Sama gra? W skrócie: Więcej akcji, mniej rpg; O ile ME1 stawiał na bardziej zawiłą fabułę, większe możliwości rozwoju postaci/broni tu mamy nacisk na akcję; Mi to osobiście nie przeszkadza. Ale odczuwam intensywnie, że to nie jest tak rozbudowana gra (pod względem ilości misji, dialogów itd) jak ME1. Myślę, że to taki "przerywnik" łączący ME1 z ME3. EDIT: Główny wątek done i... zwracam honor grze; Spokojnie kontynuuje poziom 1. części gry, dawno nie czułem się tak związany z wydarzeniami na ekranie... dawno - ostatnim razem w ME1. Poprostu "Give me more!". Apetyt na 3. część gry wzrósł niebotycznie. Edytowane 27 Stycznia 2010 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Musze przyznać że niesamowity jest ME 2, mam Ek i zrobiłem sobie angielskie dubbingi+ polskie napisy i klimat jest fantastyczny, no i nie liniwowść i inne aspekty gry-rewelacja. Opłacało się czekać, jedyneco mi się jak narazienie podoba to to że jak ma się hełm to w cut scenkch jest on również założny, albo pancerze jako DLC/Terminus/Dragon Armor itp.A hełmy dają dodaktowe kilka procent do żywotności.Pewnie w patchu zmienią to ich siedzenie na głowie non stop :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ja uważam że mimo swoich błędów, to ME2 jest niesamowicie wkręcającą grą, naprawdę warto pograć. Poza tym, która gra nie ma żadnych wad ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 (edytowane) Właśnie wróciłem z Media (Czeladź), gra na półkach ma cenę 129zł, a przy kasie dowiedziałem się, że jest promocja i gre mam za 99zł :) Edytowane 29 Stycznia 2010 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witajcie, mam następując problem. Zainstalowałem Catalysty 10.1 no i nie mogę uruchomić ME2, kiedy się ładuje wyskakuję mi błąd " Program Mass Effect 2 przestał działać" Zainstalowałem wcześniejsze stery i to samo, zrobiłem reinstalkę ME2 i nadal nic. Wcześniej mi działał, ale stery zainstalowałem 10.1 i zaczęło się tak dziać. Gra oryginalna edycja kolekcjonerska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Pograłem chwilę i dubbing bardzo mi się podoba, ale ja z czym innym. Czy ta gra wspomaga DX10 ?, gram z załączonym EVGA Precision i cały czas mi pokazuje, że aktywny jest DX9 :mellow: (Win7 64bit) Edytowane 30 Stycznia 2010 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Nie sądzę, to konwersja z konsoli... Raczej nie robili równolegle dopieszczonej wersji na PC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Pograłem chwilę i dubbing bardzo mi się podoba, ale ja z czym innym. Czy ta gra wspomaga DX10 ?, gram z załączonym EVGA Precision i cały czas mi pokazuje, że aktywny jest DX9 :mellow: (Win7 64bit)A po co ci ten dx10?? Gdzieś tam w cfg da się pewnie wymusić dx 10(jak np. ut3 czy mirror edge) , tylko po co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 A tak z ciekawości, bo parę dni temu przesiadłem się na W7 i chciałem pograć w coś co wspomaga DX10 :), ale jak go nie ma to przecież się nie załamę, tyle lat grałem na XP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) Właśnie ukończyłem główny wątek ze wszystkimi misjami pobocznymi i powiem, że rewelacja jako gra w kategorii "dramat SF" :). Klimat jest rewelacyjny, lokacje są tak klimatyczne i tak pięknie zrobione, że non stop chodziłem i podziwiałem wszystko co się da. Nic mnie tak od dawien dawna nie wciągnęło (nawet DAO ;)), nawet nie pamiętam czasów, aby mnie gra wessała przez kilka dni doszczętnie, że musiałem w nią dalej grać, a lat trochę mam na karku ;). Główny wątek trochę zawodzi, ale mimo wszystkich mankamentów, chyba żadna gra nie oddała tak klimatów SF jak ME2. Majstersztyk w tej kwestii. posłuchajcie, IMHO genialna :) a najlepsze jest przejście w okolicach 1:11... Edytowane 30 Stycznia 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Właśnie ukończyłem główny wątek ze wszystkimi misjami pobocznymi i powiem, że rewelacja jako gra w kategorii "dramat SF" :) . Klimat jest rewelacyjny, lokacje są tak klimatyczne i tak pięknie zrobione, że non stop chodziłem i podziwiałem wszystko co się da. Nic mnie tak od dawien dawna nie wciągnęło (nawet DAO ;) ), nawet nie pamiętam czasów, aby mnie gra wessała przez kilka dni doszczętnie, że musiałem w nią dalej grać, a lat trochę mam na karku ;) . Główny wątek trochę zawodzi, ale mimo wszystkich mankamentów, chyba żadna gra nie oddała tak klimatów SF jak ME2. Majstersztyk w tej kwestii.Długo Ci to zajęło? posłuchajcie, IMHO genialna :) a najlepsze jest przejście w okolicach 1:11...O tak, muzyka już w jedynce była kapitalna... pamiętam świetny kawałek z końcówki (lub nawet samych creditsów). Narobiłem sobie smaku na ME2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) 43h ostatni save pokazuje. Ale przeszedłem dosłownie wszystko co się dało, każdy układ planetarny..., każdą misje poboczną i wracałem się na planety (miasta) kilka razy żeby podziwiać piękne widoki bo są przepiękne i takie klimatyczne. Powiem więcej, że żadna z misji pobocznych mnie nie znużyła ;) W dialogach też starałem się drążyć tematy aby dowiedzieć się jak najwięcej a nie wybierać najszybszą ścieżkę zakończenia dialogu. Tylko musisz wziąć na mnie poprawkę bo uwielbiam SF ;), ale pisałem tu o wadach ME1/ME2 i mimo wszystko oddałem się grze kompletnie. Edytowane 30 Stycznia 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Widoki... czasem się trafi bardziej "klimatyczna" lokacja ale nic mnie jeszcze, że się tak wyrażę, nie powaliło a tekstury w tej grze to pomyłka. Gra natomiast... jak to mówią: bomba, bombeczka. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Male pytanie: jak skanuję planety to ile można znaleźć surowców? W sensie, że tylko raz coś mogę znaleźć i koniec? Czy też po kilka sond się wypuszcza? Druga sprawa, parę razy zdarzyło mi się, że wypuściłem sondę, i mimo że niby coś powinienem trafić to było pudło. Stąd pytanie, czy to kwestia tego, że nie trafiłem, czy też nie zawsze coś się znajduje? Jeszcze jedna rzecz, widzę, że do rozwoju potrzeba sporo surowców, a na planetach jakiś wielkich ilości znaleźć nie można, to normalne? Czy coś może przegapiam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 posłuchajcie, IMHO genialna :) a najlepsze jest przejście w okolicach 1:11... ten początek (do 1:11) to normalnie jakby kawałek z pierwszego Deus ex-a był dalej to już nic nowego w jedynce już ta melodia była Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) To nie chodzi o to, że melodia już była w jedynce, tylko chodzi o to że jest piękna :). @qqrydza Tekstury są biedne (chociaż czasami są imho b. dobre) tak samo jak w 1, ale mimo wszystko efekty, filtry, zabudowa planet to nadrabiają i się nie zwraca uwagi na tekstury. Mnie to urzekło i twierdzę, że jest pięknie, klimatycznie i czuć, że każda planeta ma swoją "duszę" :). Edytowane 31 Stycznia 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Male pytanie: jak skanuję planety to ile można znaleźć surowców? W sensie, że tylko raz coś mogę znaleźć i koniec? Czy też po kilka sond się wypuszcza? Druga sprawa, parę razy zdarzyło mi się, że wypuściłem sondę, i mimo że niby coś powinienem trafić to było pudło. Stąd pytanie, czy to kwestia tego, że nie trafiłem, czy też nie zawsze coś się znajduje? Jeszcze jedna rzecz, widzę, że do rozwoju potrzeba sporo surowców, a na planetach jakiś wielkich ilości znaleźć nie można, to normalne? Czy coś może przegapiam? Tam gdzie sensory pokazują Ci górkę tam są surowce (na X360 dodatkowo wibruje pad). Średnio na każdej planecie jest 15-20 miejsc wartych wypuszczenia sondy. Surowce nie odnawiają się, ale po zbadaniu wszystkich planet będziesz miał ich spore nadwyżki (ja zbadałem może z 15 i było mnie stać na wszystko, co chciałem). Gra jest świetna. Jedna z niewielu, gdzie po przejściu pierwszy raz (35h, ale nie wszystko zrobiłem - badanie planet, w tym questy do odkrycia na tych planetach) od razu zaczyna się z przyjemnością drugi playthrough. Tak nawiasem, jako renegat gra się dużo przyjemniej, naturalniej :) Zakończenie jest świetne, epickie, dramatyczne, etc - przebija oczywiście to z jedynki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 O dzięki, no to widzę, że muszę wrócić i przelecieć jeszcze raz to co do tej pory odwiedziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Gram sobie i wciąga ale jednak razi uproszczenie wielu elementów- rozwój broni, leczenie druzyny, opcje dowodzenia itp... Tutaj jest to na poziomie fps-a... Ale i tak wciąga idę znowu pograć ;) Musze jeszcze obcykać jak aa włączyć bo czasem jego brak daje po oczach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Musze jeszcze obcykać jak aa włączyć bo czasem jego brak daje po oczach... Było pisane na poprzedniej stronie i nie tylko. Szukaj mojego posta z wklejonym screenem. Kartę masz taką jak ja. W 1280x1024 śmiga z 8xQ AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) Wczoraj pościągałem kilka DLC w tym: ME2_BloodDragon ME2_NormandyCrash ME2_Zaeed Pierwszy to raczej jasna sprawa, ale dwa pozostałe to będą dostępne w głównym lub pobocznym wątku, czy trzeba je jakoś osobno uruchomić ? Edytowane 31 Stycznia 2010 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 NodmandyCrash to dodatkowe miejsce do odwiedzenia, mozesz tam leciec praktycznie na samym poczatku gry. Zaeed to dodatkowa postac, ktora mozna przylaczyc do druzyny, siedzi na stacji Omega wiec tez praktycznie na starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Było pisane na poprzedniej stronie i nie tylko. Szukaj mojego posta z wklejonym screenem. Kartę masz taką jak ja. W 1280x1024 śmiga z 8xQ AA. U mnie bez problemu z aa płynnie zasuwa 1680x1050 - ta granie nie ma jakichś strasznych wymagań Dobrze ,że tak samo jak DA jest to gra korzystająca z 4 rdzeni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 U mnie bez problemu z aa płynnie zasuwa 1680x1050 [...] Wierzę na słowo - nie mam takiej rozdziałki w swoim monitorze :wink: :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...