Micro Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "@borsuczy_król" U mnie zginal Thane ktorego wyslalem do wentylacji :D (przemawialo za nim jego doswiadczenie :D) - no niestety zginal w glupi sposob :/- do statku wyslalem Legiona - w sumie mam save'a zaraz przed skokiem do systemu collectorow to moze kiedys sie pobawie. A ja jeszcze zapytam z iloma paniami spaliscie :D - mi udalo sie z Jack i Miranda - samara nie miala niestety ochoty na bezuczuciowy sex - a na zwiazek nie bylo szans z powodu jej powrotu do zycie pod dyktando jej kodeksu :D Edit... Z ciekawosci dokonczylem sobie dialogi z Tali, no i udalo sie (tzn zarzadala wyprostowania stosunku z miranda, ktora jak to brzydko powiem zaliczylem przed suicide mission, i co dziwne po jej wykonaniu dalej mialem opcje dialogowe z miranda z przed misji...), a co do samego stosunku z Tali - to nie wiem czy to byl juz ostateczny ? - bo to co ja widzialem to tylko sciagniecie maski bez jakiegokolwiek pokazania jej twarzy... Sam skonczylem gre w 32h na veteranie - wykupilem wszystkie upy - zrobilem wszystkie questy - jedyne co zostalo mi to przeskanowanie jakiejsc polowy galaktyki :D - co w sumie dla mnie jest bezsensowne bo juz teraz mam po 200k wszystkiego procz element zero ktorego mam jakies 80k. Edytowane 4 Lutego 2010 przez Micro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Gram już około 42 godzin (odwiedzam wzystkie planety, skanuje, kupuje wszelkie ulepszenia i bardzo dokładnie poznaje świat gry) No i miałem restart kompa (chwilowa utrata zasilania) po czym wchodzę do gry i nie mam w ogóle osiągnięć!. Z tego co wiem one dodają bonusy jakieś np skuteczność broni itp. Wie ktoś z Was jak edytować je?Pamiętam jakie miałem to sobie bym to odratował. Proszę o pomoc. Ewentualnie może mi ktoś podesłać plik z nimi? Napisze jakie to były bo pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "@borsuczy_król" U mnie zginal Thane ktorego wyslalem do wentylacji :D (przemawialo za nim jego doswiadczenie :D) - no niestety zginal w glupi sposob :/- do statku wyslalem Legiona - w sumie mam save'a zaraz przed skokiem do systemu collectorow to moze kiedys sie pobawie. A ja jeszcze zapytam z iloma paniami spaliscie :D - mi udalo sie z Jack i Miranda - samara nie miala niestety ochoty na bezuczuciowy sex - a na zwiazek nie bylo szans z powodu jej powrotu do zycie pod dyktando jej kodeksu :D Edit... Z ciekawosci dokonczylem sobie dialogi z Tali, no i udalo sie (tzn zarzadala wyprostowania stosunku z miranda, ktora jak to brzydko powiem zaliczylem przed suicide mission, i co dziwne po jej wykonaniu dalej mialem opcje dialogowe z miranda z przed misji...), a co do samego stosunku z Tali - to nie wiem czy to byl juz ostateczny ? - bo to co ja widzialem to tylko sciagniecie maski bez jakiegokolwiek pokazania jej twarzy... Sam skonczylem gre w 32h na veteranie - wykupilem wszystkie upy - zrobilem wszystkie questy - jedyne co zostalo mi to przeskanowanie jakiejsc polowy galaktyki :D - co w sumie dla mnie jest bezsensowne bo juz teraz mam po 200k wszystkiego procz element zero ktorego mam jakies 80k. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "" Pewnie ostateczny, w innym wypadku byłoby pisane na necie, screeny itp. Bo przecież nikt do tej pory nie wie jak wyglądają Quarianie. Może w trzeciej części pokażą. Podejrzewam, że w ostatniej odsłonie będzie jakaś większa akcja w Sol, np. finałowa. Podobno wpływ na to czy specjalista zginie czy nie ma odpowiedni dowódca drugiego teamu (ja wybrałem Samarę i ponoć nie jest to dobry wybór mimo, że Miranda go komplementuje). Ale nie testowałem innych opcji. Proponuję polatać i poszukać anomalii, pewnie znajdziesz jeszcze jakieś mini questy poboczne (ja znalazłem parę tylko tak sobie latając). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "@borsuczy_król" Ja wlasnie tez wybralem Samare na dowodce przez wzglad na jej doswiadczenie - no i wlasnie Thane ginie... - prawde mowiac nie widze innego lepszego kandydata - moze Garrus ? A co do anomalii to tak jak mowie - po przeskanowaniu jakis 50% juz pare wyskanowalem - oczywiscie mam zamiar w pozniejszym czasie przelatac 100% galaktyki, ale do premiery ME3 sporo czasu jeszcze ^^ Edytowane 4 Lutego 2010 przez Micro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Co to jest? Jak się używa sniperki? Jakiś zoom czy coś jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 To jest temat z ME2 - a screen ktory dales jest z ME1 :) - a jest to licencja na Zbroje firmy Haliat :D - po jej zakupieniu bedziesz mogl kupowac produkty tej firmy u swojego nadwornego sprzedawcy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Suicide Mission za mną.. God damn it!1 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Żem jest zły" 1) Łzy Jack. Poważny związek a nie przypadkowy seks. W sumie nie sądziłem że pokażą w niej uczucia. 2) Thane też mi tak zginął. Nie sadziłem że spec od infiltracji zginie w ten sposób. Wyścig z zaworami był dobry. Jedyna strata 3) Ostatni Żniwiarz był IMHO kształtem przeciągnieciem. 4) Prawdziwe imię Żniwiarza z jedynki, Geth w ekipie, ostatnie ujęcie przed napisami... Ślinię się na myśl o zakończeniu trylogii Sheparda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Suicide Mission za mną.. God damn it!1 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Żem jest zły" 1) Łzy Jack. Poważny związek a nie przypadkowy seks. W sumie nie sądziłem że pokażą w niej uczucia. 2) Thane też mi tak zginął. Nie sadziłem że spec od infiltracji zginie w ten sposób. Wyścig z zaworami był dobry. Jedyna strata 3) Ostatni Żniwiarz był IMHO kształtem przeciągnieciem. 4) Prawdziwe imię Żniwiarza z jedynki, Geth w ekipie, ostatnie ujęcie przed napisami... Ślinię się na myśl o zakończeniu trylogii Sheparda. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Orgiusz" Apropo ostatniej sceny - hmmm mysle ze ME2 ma pare zakonczen wiec moglbys przytoczyc swoje zakonczenie :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "spoiler" U mnie była flota Żniwiarzy lecąca w stronę galaktyki :) od razu powiedziałem oł shit 2 lata czekania na następną część :/ ale będzie masakra w ME3 wiedząc co nawywijał jeden suweren :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "spoiler" U mnie była flota Żniwiarzy lecąca w stronę galaktyki :) od razu powiedziałem oł shit 2 lata czekania na następną część :/ ale będzie masakra w ME3 wiedząc co nawywijał jeden suweren :) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Art385" A to musialo mi sie cos pokickac :D - bo ja mialem to samo hehe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Dokładnie to co napisał Art385. Do tego palacz na niebieskim tle czyli będzie otro :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "" Na team leaderów ponoć Garrus, Miranda, Jacob to dobre wybory. Geth mnie kompletnie zaskoczył (nie oglądałem za bardzo wcześniej trailerów ani nie czytałem na temat gry). Jak usłyszałem "Shepard-commander" to myślę sobie 'oo kur..". :D Zrobili go genialnie, zauważyliście jak się wypowiada? Precyzyjnie, poprawnie i zwięźle. Najlepiej mi się podobało jak Shepard go wypytywał o łatkę z N7, fragment poszycia starej Normandy. "...no data available". Szkoda, że mi zginął, pewnie jeszcze mogłem z nim więcej dialogów uzyskać. Z tego co widzę ME 2 wykorzystuje 4 rdzenie, tak przynajmniej sugerują wykresy w menadżerze zadań. Właśnie podmieniłem E2160 na Q6600 i przy tym samym taktowaniu gra dostała kopa. Wcześniej spadał mi framerate w pomieszczeniu taktycznym (tym z mapą), teraz śmiga. Przy wyborze drużyny, przejściu przez ekran postaci i ekwipunku wcześniej miałem przestoje, czarny ekran przez parę sekund - teraz nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Ostatni członek załogi" Mnie też prawie zabił. Miałem na twarzy wielkie WTF?! Zrobiłem zadanie na lojalność - przeprogramowałem pozostałe gethy ( oczywiście wciskając kij w mrowisko czyli Legion & Tali), pogadałem z nim - masakryczne wrażenie co do informacji. Trochę żałuję że wcześniej go nie zwerbowałem i nie rzuciłem do misji Tali. W sumie to pierwszy zwiastun ME2 był z Legionem. Co do sprzętu to na Q9550 pomiędzy 2,8GHz a 4.0GHz nie odczuwam różnicy. Hamulec pt. 9600GT i czasem spadki poniżej 40fps na low-res Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Ja się spotkałem z motywem, że w połowie gry miałem loady po nawet 2minut wyłączyłem wszystko z traya, wyłączyłem wymuszone AA i loady skróciły się do 5-10 sekund na podkręconym do 3,3gzh X2 545 a sama gra bardzo płynna. Jedyne co wkurzał,o że potrafiłem się zawiesić na wystepie i wisieć i dostawac strzały z ktorych ratowało umocnienie a po walce sposobem kazałem łazić swoim obok mnie to mnie spychali na glebe z tych dziwnych miejsc oprócz tego małe bugi podczas rozmów jak znikająca postać dziwne ruchy banią itd.. A sama gra dla mnie 10/10 przed samymi egzaminami zamiast się uczyć maniaczyłem po 8h dziennie :E dla mnie to GOTY albo najlepszy SF ever. Jak patrze z perspektywy czasu to przy ME1 to Bioware nie wiedziało w którym kierunku iść w ME2 już doskonale wiedza co robią a ME3 to będzie prawdziwy diament gra która wyznaczy standardy dla shooterów rpg. Shootery Rpg narazie mamy dwa Borderlands i ME oba super, czekam na więcej gier tego typu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Ja dopiero zaczynam ale mnie sie polski dubbing całkiem podoba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Gra jest genialna. Początkowo byłem na nie jeżeli chodzi o zmiany jakie zaszły, ale po 2h gry już zmieniłem zdanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Ja dopiero zaczynam ale mnie sie polski dubbing całkiem podoba :P Ja podziękuję. Na pewno mogło być gorzej ale mnie to razi. Joker to jakaś tragedia, dla mnie to już musi być Seth Green. ;) Shepard mówi z irytującą emfazą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) Mimo wszystko dubbing daje radę... jedynie Miranda mnie wkurza... ale za to EDI w wersji oryginalnej wygląda nicely ;) Edytowane 4 Lutego 2010 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Warianty zakończeń " Żeby Sheppard zginął nie można robić ulepszeń Normandii? Przeszedłem grę tak że mi Mordin padł(ale mam save przed misji to odratuje)A chcę na jeszcze pare spososó ją ogarnąć :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Warianty zakończeń " Żeby Sheppard zginął nie można robić ulepszeń Normandii? Przeszedłem grę tak że mi Mordin padł(ale mam save przed misji to odratuje)A chcę na jeszcze pare spososó ją ogarnąć :-) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "" Tali potrafi zginąć już na początku po przejściu przez Omega 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Ja dopiero zaczynam ale mnie sie polski dubbing całkiem podoba :PJako wykonanie i dobór jest spoko, ale często zdarza się, że ucinane są końcówki dialogów i musiałem załączyć napisy aby wiedzieć jak kończy gadkę dany NPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 To prawda że czasem brzmią jak lektor bez odpowiedniej intonacji i zaangażowania zamiast profesjonalnego dubbingu ale i tak nie ma tragedii. Gra jest super klimatyczna i to jest dla mnie najważniejsze. Fabuła wciąga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Właśnie dzisiaj kupiłem Mass Effecta 2 i to jeszcze poszalałem i kupiłem edycje kolekcjonerska i mam strasznie pilne pytanie bo teraz stoje przed wielkim dylematem, znaczy się czy jest opcja żeby zrobić tak żeby gra była cała po angielsku, w sieci znalazłem coś takiego ze zmianą nazw plików ale z podpisem że to zmieni tylko dialogi, znaczy audio, a napisy zostaną polskie, a ja chce full english, żadnych żałosnych form tłumaczenia go i spolszczania, czy to jest możliwe ? i jak to zrobić inaczej niż standaradowo, czyli oryginalna gra kupiona w polsce, nie oryginalna gra sćiągnieta nie wiadomo z jakiego kraju i ta druga zainstalowana i odpalana na polskiej plytce czy cd key-u ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Poszukaj w necie, potrzebujesz podmienić plik z napisami na taki z wersji EN, jaki dokładnie to ci teraz z głowy nie podam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 a ja mam problem.... zhakowałem kompy na Illinium( 2 kompy) polazlem do tej panny i nic... nie miałem opcji odpowiedzi,że wykonałem zadanie... OCB ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Musisz zhakować trzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 gdzie trzeci znajdę ;)? 2 zhakowalem tam gdzie Asari stoi przy taksówkach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 To chyba jakieś forum -15 - jak mam przejść, co mam zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 To chyba jakieś forum -15 - jak mam przejść, co mam zrobić? Zgodzę się. sly44 jak masz takie problemy to wystarczy Ci wątek główny. Nie przemęczaj się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Dziękuje za pomoc w moim problemie z 5 postów wyżej, wszystko udało się pięknie rozwiązać, zostaje tylko żal do wydawców za danie [gluteus maximus] i nie dania opcji wyboru wersji językowej, czego nie da sie w żaden sposób usprawiedliwić, jako że jedyny plik jaki trzeba wymienić zajmuje niecałe 2 mb :) wracam do gry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...