Skocz do zawartości
Gość Olka1991

Mass Effect 1 / 2 / 3 / Andromeda - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Spoiler"
Mi zginęła Talia mimo że była lojalna i miałem wszystkie ulepszenia bojowe statku (oprócz stacji medycznej) - wysłałem ją do kanałów. I znikneła mi gdzies Miranda (ale nie zauwazyłem kiedy :)) - straciłem jej lojalność po kłótni z JackDowódcą drugiej drużyny był Garrus, osłona - egzekutorka
Edytowane przez jotgie69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, Ciekawe czy u mnie Miranda była wciąż lojalna, bo się obraziła po kłótni z Jack. :P

W kanałach ci ... bo może nie w pore śluzy otwierałeś/zamykałeś???

Jack ma coś z Natalie Portman, odrobinę z Angeliny, ale chyba tez z Sigourney Weaver:

Dołączona grafika

Z kolei charakter żeńskiej Shepard, to wg mnie połączenie właśnie Sigourney Weaver z Aliens i Sary Connor z serialu Terminator: Kroniki Sary Connor (głównie jeśli chodzi o dialogi - misja najważniejsze, zero emocjonalności).

Edytowane przez Pussik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kanałach ci ... bo może nie w pore śluzy otwierałeś/zamykałeś???

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "spoiler"
wysłałem ja do kanałów, czyli wybrałem ją jako technika do otwarcia drzwi. Drzwi otworzyła, otworzyłem wszystkie śluzy na czas, żeby przeszła - zginęła zamykając drzwi.

A ja mam pytanie odnonie załogi , mam wszystkich oprócz jednej osoby . W katalogu jest jej miejsce pierwsze po lewej . Kto to i gdzie można go odnaleźc .

czyzby to był Legion? Pojawi się, ale nie napiszę nic więcej, tylko tyle żeby zaostrzyć ci apetyt, że jak dla mnie to jeden z najbardziej zaskakujących elementów w grze :)

Jak wam się podobał żart EDI? W takim momencie - myśłałem, że padnę ze śmiechu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Samara - lojalność"
W misji od Samary na jej lojalność zabiliście jej córkę, czy ją? Ja tym razem (druga gra) zabiłem Samare i zastanawiam się czy będą tego jakieś konsekwencje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki chłopaki . Chodziło o legiona :) . Swoją droga bardzo fajny akcent ze strony twórców . Zawsze chciałem miec własnego , no wiecie kogo :D . Mam nadzieję z save-y z me2 w me3 będą bardziej oddziaływac na grę niż te z me 1 .

Niestety mam pewnien niedosyt i wrażenie że jedynka była lepsza . Ten poscig za sarenem był pełen zwrotów akcji , niepewnosci . Zakończenie mocno mnie zawodzi wygląda to tak jakby twórcą się po prostu odniechciało w pewnym momencie . A końcowy boss - czy nie mogli wymyslec juz czegos lepszego ? Pomimo że me2 uznac mogę za grę gorszą od pierwowzoru jest to zdecydowanie najlepszy tytuł jaki grałem przez ostatnie 1.5 roku . Pozostaje tylko czekac na me3 i w miedzy czasie podzióbac jakies niedokończone misijki czy pohatrac inne klasy :) .

Pozdrawiam fanów Mass effect :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez wszystkie te rozmowy, że zakończenie jest ME2 jest gorsze od ME1, byłem mile rozczarowany. Chyba jestem jedyny ale mi się podobało :) I chyba też jeden z nielicznych, który uważa że dwójka jest naprawdę fajna i lepsza od jedynki. Może jestem dziwny, ale przyznam, że mi się naprawdę lepiej grało w dwójkę.

ps. i piszę to świeżo po przejściu ME1, które to zrobiłem w ramach oczekiwania na ME2.

Edytowane przez makak_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie?

Bo właściwie każdy z członków może zginac, jeden, dwóćh, trzech. Mogą zostać też co najwyżej postrzeleni. Sami też decydujemy co zrobimy z .. no wiadomo czym. :) Pod koniec gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "zakonczenia"
bo albo wysadzisz albo nie i albo przy tym zginiesz albo przezyjesz, nie wliczlalem do tego sceny przy trumnach bo to wtedy daje nam chyba dodatkowe 3 mozliwosci. a 3 bo shepard ginie dopiero wtedy gdy nikt z druzyny nie przezywa wiec joker i tak stoi przy 11 trumnach. a zakonczenie to ostatnia rozmowa Ilusiv Men'a z shepardem/jokerem

Edytowane przez Szela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez wszystkie te rozmowy, że zakończenie jest ME2 jest gorsze od ME1, byłem mile rozczarowany. Chyba jestem jedyny ale mi się podobało :) I chyba też jeden z nielicznych, który uważa że dwójka jest naprawdę fajna i lepsza od jedynki. Może jestem dziwny, ale przyznam, że mi się naprawdę lepiej grało w dwójkę.

ps. i piszę to świeżo po przejściu ME1, które to zrobiłem w ramach oczekiwania na ME2.

Przed chwilą skończyłem - 26 godz. gry z małym haczykiem (ale nie przechodziłem wszystkich zadań pobocznych).

Samo zakończenie imo jest gorsze niż w jedynce, ale ogólnie grę ocenię lepiej. Większa grywalność przede wszystkim, a to się liczy najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi