rafa Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 (edytowane) Nie macie wrażenia że Antyaliasing działa na postaciach a na obiektach jak tło ściany itp czasem jakby go nie było? Czy mi się wydaje? @Orgiusz Kelly to przede wszystkim naciskam :lol2: Edytowane 2 Marca 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Nowe drivery NVidii niby dodają wymuszenie AA dla ME2. Do tej pory grałem ze zmienioną nazwą pliku na UT3 i też zauważyłem podobny efekt. Zobaczymy dzisiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 No i gra skończona. 57h z haczykiem mi to zajęło. Kelly nie zdążyłem...bo żniwiarze szybciej ja dorwali... Może zagram ponownie tylko teraz będe bardziej negatywna postacią. Zrobienie tylko najważniejszych wątków powinno pójść znacznie szybciej. Czekam na 3 część. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 (edytowane) Heh. Ja też wczoraj skończyłem. Zginął tylko Thane - a że i tak wybierał się na tamten świat, to przynajmniej zginął jak bohater. Zaliczone wszystko co się dało - ponad 30h, co jest bardzo miłym wyjątkiem wśród ostatnich "hitów". Niestety ładnych parę godzin straciłem na zbieranie durnych minerałów - myślałem że najlepsze upgrejdy będą wymagać dużych ilości surowców - a tu zonk. I druga rzecz która mnie wkurzała, to stopień skomplikowania wszelakich questów i misji pobocznych. Poziom dla orangutana i obraza dla gracza :(. Tyle pracy włożyli w historię i dialogi, a tu taka lipa. Dobrze że zakończenie jest mocne i wynagradza godziny nasiadówki. No i bardzo się cieszę że Garrus pojawi się jeszcze, to moja ulubiona postać w tej grze :) Edytowane 6 Marca 2010 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciekawostek Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Witam. Wczoraj przeszedłem ME2, trwało to około 4 godzin (ME1) nie przechodziłem. Byłem Sheppardem, klasa żołnierz. Mam do Was pytanie, wciąż mam mało tej gry, uważam, że jest świetna. Jakie przywileje dostane po nowym rozpoczęciu gry ? Co zrobić, aby rozgrywkę jeszcze bardziej zróżnicować ? Słyszałem o osobach grających 30h+, a ja 4 h i już :D ? Ciutke za mało. Czekam na Wasze opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Dostajesz dodatkową kasę i surowce, odblokowane masz specjalne zdolności pod warunkiem ich odblokowania za pierwszym podejściem. Zrób wszystkie misje poboczne, zbierz wszystkie ulepszenia, wykonaj misje lojalnościowe i zajmie ci to trochę więcej czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 (edytowane) Nie wiem jak można to zrobić w 4 godziny, chyba na trybie easy bez połowy załogi waląc tylko scenariusz. Ja gram drugi raz, mam już kolo 20 godzin gry a jeszcze mam do zrekrutowania Tali i chyba 3 misje poboczne, odnalezienie Reaper IFF no i poźniej dokończyć storyline. Już nie wspomnę o eksploracji kosmosu bo tego mi się akurat nie chce robić. :P A i niestety grając drugi raz tą samą postacią na statku collectorów nie można drugi raz przejść "advanced weapon training". Za pierwszym razem wziąłem assault rifle, chciałem się wzbogacić o sniper rifle ale w miejscu gdzie za pierwszym razem były bronie (o ile się nie mylę to było przy ciele tego collectora na statku) teraz nie było nic. Edytowane 8 Marca 2010 przez Kacimiierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Troche szkoda... Z drugiej strony, majac pistolet maszynowy za Assault Rifle nie tesknie. A ja jestem wlasnie po misji lojalnosciowej Tali i powiem krotko; masakra, chyba najlepsza jak dotad misja. Bardzo lubie takie konfrontacje, w DA:O tez mialem banana na twarzy podzcas Landsmeet. Misje Garrusa i drella tez byly bardzo klimatyczne, niczym z dobrych filmow akcji. I love this game :D EDIT: przejscie tego w 4h to chyba na kodach jakichs albo bez czytania dialogow, bo nie widze mozliwosci, zeby grajac normalnie przejsc te gre w tak krotkim czasie, nawet skupiajac sie tylko na glownej linii fabuly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciekawostek Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Witam. Chce ściągnąć dodatki do ME2 ( najemnik Zeed itp. ). Trzeba je ściągnać do pliku z grą i rozpakować, czy jak to będzie wyglądać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 To są normalne instalki. Samo się robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Wczoraj na Cerberus Network pojawila sie nowa ciezka bron - Arc Projector - strzelajaca lukiem elektrycznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 (edytowane) Dawno sie tak dobrze nie bawilem jak przy tej grze! Przypominaja mi sie czasy podstawowki gdy cale wieczory spedzalem przy X-Com Terror From The Deep, tak teraz miodnie czas uplywa przy ME2. Oprawa muzyczna tej gry jest genialna! Jeszcze nie gralem w taka gre, w ktorej muza zrobila na mnie takie wrazenie... A o czesci 1 w ogole nie slyszalem :P Edytowane 12 Marca 2010 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Dopisze sie i tu, a co :) Wczoraj skonczylem :) na licznik nie spojrzalem, ale mysle, ze cos kolo 45h. Nie spieszylem sie za bardzo. Gra jest boska, zdecydowanie jeden z lepszych tytulow tego roku. Mialem cicha nadzieje, ze po Suicide Mission cos jeszcze bedzie, a nie misja wykonana i siup ale trudno sie mowi, i tak bylo fajnie :) Skonczylem na 28lvl z wymaksowanym Paragon i Renegade w okolicach 70% (na oko). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Dopisze sie i tu, a co :) Wczoraj skonczylem :) na licznik nie spojrzalem, ale mysle, ze cos kolo 45h. Nie spieszylem sie za bardzo. Gra jest boska, zdecydowanie jeden z lepszych tytulow tego roku. Mialem cicha nadzieje, ze po Suicide Mission cos jeszcze bedzie, a nie misja wykonana i siup ale trudno sie mowi, i tak bylo fajnie :) Skonczylem na 28lvl z wymaksowanym Paragon i Renegade w okolicach 70% (na oko). 45h? Postawiłeś sobie za punkt honoru zebranie każdego grama minerałów w znanej galaktyce czy co? :) Swoja droga przy tak dlugiej grze to ile załogi uratowałeś w bazie collectorów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Nie, w pewnym momencie olalem skanowanie planet, tzn. przed Omega 4 przelecialem po calej galaktyce szukajac anomalii na planetach, na tym mi troche zeszlo, no i troche na kreceniu sie w te i nazad za questami. A co do pytania ze spoilera: Uratowalem wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Dziwne myślałem , że Porwanie zalogi ze statku triggeruje sie automatycznie w okolicach 18-20h gry a potem im dluzej sie grzebiesz tym mniej ich ratujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) Dziwne myślałem , że Porwanie zalogi ze statku triggeruje sie automatycznie w okolicach 18-20h gry a potem im dluzej sie grzebiesz tym mniej ich ratujesz 'Triggeruje się' bodajże po zdobyciu IFF Edytowane 23 Marca 2010 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Podaję za gram.pl Już jutro pojawią się dwa nowe dodatki do Mass Effect 2. Pierwszy, darmowy – nazwany Firewalker Pack - zawiera nowy pojazd i kilka misji przeznaczonych tylko dla niego. Drugim jest pakiet strojów dla trójki postaci towarzyszących Shepardowi w jego kosmicznych przygodach. Nowe ubranka dostaną Thane, Subject Zero oraz Garrus. Zainteresowani będą musieli wyłożyć na nie 160 punktów Microsoftu/BioWare. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Dziwne myślałem , że Porwanie zalogi ze statku triggeruje sie automatycznie w okolicach 18-20h gry a potem im dluzej sie grzebiesz tym mniej ich ratujesz Kiedy sie to triggeruje to Ci juz borsuczy_król napisal, a co do reszty; zle Ci sie wydawalo. Jedno z drugim nie ma nic wspolnego. @Wreq - grrr.... czemu jutro, jak na zlosc. No trudno, bedzie zajecie na weekend :) EDIT: Na X360 juz byl dzisiaj... slabizna IMHO, mechanika ruchu pojazdu lepsza niz Mako (strafing), ale co z tego, skoro DLC jest po protu slabe? 5 misji, w ktorych latamy sobie stateczkiem i okazjonalnie z niego wychodzimy. Nawet chyba maja jakas fabule ;) Niestety, nie daja one zupelnie zadnej frajdy, moze poza jedna, w ktorej walka wyglada jak trzeba. A tak, to staje sie z daleka i trzyma spust az wrog padnie. Hammerhead tez jest jakis taki nijaki: niby jest strafe, ale za to wiezyczka sie nie obraca, jest tylko jeden rodzaj broni (jakies naprowadzane rakiety, wiec nawet celowac nie trzeba szczegolnie uwaznie), nie ma zoomu, nie da sie dobrowolnie wysiasc(!). Ogolnie taki jakis bezplciowy ten dodatek. Dobrze, ze ejst darmowy, bo wolanie za to pieniedzy byloby policzkiem dla graczy. Jakies 2.5-3h i po krzyku. I jeszcze @Michaelius - lekko sklamalem, bo po przejsciu powyzszego DLC mam na liczniku idealnie 44h. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 Marne to DLC. Nie przeszedłem wszystkich misji, ale z tych, co widziałem to nuda. I fabuła i grywalność. Jakieś jazdy na czas, a jak dochodzi do walki, to wszystkich można z daleka rozwalać naprowadzanymi pociskami. Nie wiem na co liczyłem, może na ruski tank z BF2142. Zamiast tego dali takiego latawca, który nie ma żadnej masy i odbija się od wszystkiego jak by był z plastiku. Może miał być taki zwrotny, ale jakoś dziwnie się steruje, a misje nie wymagają zręczności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witajcie, od kilku dni mam cały czas komunikat o niemożliwości połączenia się z serwerem bądż miniętym czasie oczekiwania kiedy włączam grę. Nie miałem czegoś takiego wcześniej , nie mogę się połączyć z Cerbersuem ale wszystkie DLC działają. Na jednym z forów czytałem że ludzie rownież mają problemy. Wiecie coś na ten temat? Wersja oczywiście oryginalna ,edycja kolekcjonerska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Mi tak wyskoczyło, jak zainstalowałem Kasumi-Lost Memory. Zainstalowałem chwile przed uruchomieniem gry i się pluła, że nie może zweryfikować uprawnień do DLC. Uruchomiłem drugi raz i poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 No ja nie miałem z tym problemów, wywaliłem wszystkie DLC i nic to nie daje. Napisałem do EA w tej sprawie, ciekawe co mi odpiszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Taka prośba. Zaczynam grać w ME 2 i kurczę usunąłem niestety swoje stare savy z jedynki. Może ktoś wrzucić swój dla postaci fightera raczej idealisty (biorąc pod uwagę zakończenie)? Podobno przekłada się to na dwójkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dermi Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Przekłada się, ale zmiany są raczej kosmetyczne. A co do save'a to zobacz tutaj: Home - Masseffectsaves.com - ludzie wrzucają tu różne zapisy z ME1 i chyba wszystkie warianty Szeparda są dostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Czy da sie w tej grze jakos zaznaczyc miejsca, w ktorych juz bylem ? Chodzi mi o ta mape, gdzie mam uklady sloneczke i planety, ni ch... nie pamietam, czy gdzies juz bylem, czy jeszcze nie bylem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 jak zaczac gre w dodatek Bring Down The Sky? Mam edycje rozszerzona, ale w menu nie widze zadnego 'dodatku'... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Normalnie, wejdz do gry i powinienes dostac info o nowej misji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 (edytowane) Normalnie, wejdz do gry i powinienes dostac info o nowej misji. ktory zapis wczytac? bo na koniec mam napisy, a jak biore nowa gre - postac 50lvl - to zaczyna gre od nowa... niby mam plytke z edycji rozszerzonej, ale moze trzeba dograc cos recznie? edit. no nic nie mam, na starym wpisie - przed ostatnia bitwa z Sarenem w Cytadeli nie mam zadnej misji, a po wczytaniu nowej gry - 2 przejscie - zaczynam od Eden Prime - i na liscie misji tez nie mam zadnej dodatkowej... Edytowane 5 Maja 2010 przez ernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Nic nie trzeba dogrywac (chyba), dowolny save powinien wystarczyc, Bring Down The Sky to jest jedna dodatkowa misja na 2 godzinki grania, wiec zadnych powaznych zmian w grze nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...