maxymili Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 Płacić za 7 letnią grę nie zamierzam ;) ale fabuła jest bardzo ciekawa i pobawię się tym co jest, a potem zapomnę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 ja tam sobie cala trylogie przed marcem odswiezylem... niestety me1>me2>>me3 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Pewnie już zauważyliście, że MassEffect 2 totalnie nie jest przystosowane do myszek z wysokim DPI (za wysoka czułość, bez możliwości regulacji i wynikająca z tego niska precyzja celowania - widać jak celownik w 1680x1050 skacze co kilka pikseli). Na szczęście udało mi się znaleźć rozwiązanie tego bubla: 1) Ściągamy program Notepad++ https://notepad-plus-plus.org/ dzięki któremu będziemy mogli edytować i prawidłowo zapisać plik konfiguracyjny gry (windowsowy notatnik po edycji i zapisaniu pliku ucegla grę - sprawdzałem) 2) Uruchamiamy Notepad++ i edytujemy plik C:\Program Files (x86)\Origin Games\Mass Effect 2\BioGame\Config\PC\Cooked\Coalesced.ini 3) Wyszukujemy frazę: MouseSensitivity=1.0 i zmieniamy na np. MouseSensitivity=0.3 (akurat tyle wpisałem, bo na myszce mającej 3000dpi gra mi się najprzyjemniej gdzieś pomiędzy 0.2 a 0.3 ... niestety nie można wpisać 0.25, czyli wartości z dokładnością do 1/100, bo taki wpis ... ucegla grę) 4) Zapisujemy tak wyedytowany plik i gotowe - czułość będzie odpowiednio niższa Edytowane 11 Lutego 2017 przez Kyle 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...