Skocz do zawartości
Bolek_Lodz

Problem Z Podłaczeniem Tv Jako Drugiego Ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otóz mam problem z podłączeniem odbiornika TV pod Powercolor Radeon X1950 GT DDR3 512 MB PCI-E. Telepudło mam podłaczone do komputera od wielu lat i nie było żadnych problemów, pojawiły się one już jakiś czas temu (po jakiejś aktualizacji catalystów) jeszcze na poprzedniej karcie (Palit Radeon X1300 Pro AGP) ale po wielu bojach udało się podłaczyć komputer z TV, natomiast teraz ni cholery nie idzie :mur: Objawy problemu są otóż takowe... zarówno w ccc jak i w windowsowych właściwościach ekranu po próbie włączenia drugiego monitora na moment monitor podstawowy gaśnie (czernieje) i po 2-3 s. wraca pierwotny obraz nie wykrywszy drugiego monitora (TV) :cry: Dodam że próbowałem różnych sztuczek na najnowszych catalystach i sterownikach "omegi" i jedynie udało mi się uzyskać na "omegach", że mogę mieć obraz wyświetlony albo na TV albo na monitorze ale na takiej wymuszonej zasadzie, że działa albo monitor komputera albo telepudło :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem rozwiązany... przyczyna była bardzo zaskakująca otóż trzeba podłączyć monitor główny do gniazda DVI-I karty graficznej i wtedy dopiero system wykrywa TV jako drugi monitor, jeśli zaś mamy monitor główny podłączony do gniazda D-SUB wsio się pierniczy i nie można podłączyć telepudła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi