cavarr Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Specyfikacja: Wymiary: 115(L) x 161(W) x 20(H) mm [tylko radiator] Wymiary: 115(L) x 161(W) x 30(H) mm [z wentylatorami] Heat pipe: 4 x 6 mm Materiał podstawy: Miedź Materiał heat-pipe: Miedź Materiał żeberek: Aluminium Ilość żeberek: Waga: 330g Gwarancja: 3 lata Kompatybilność: ATI: 3870, 3850, 3650, 2600, 2400, X1950XT, X1950GT, X1950Pro, X1900, X1800, X1650, X1600, X1300, X850, X800, X600, X300 series nVIDIA: GeForce 8800GTS 512MB, 8800GT, 8800GS, 8600, 8500, 8400, 7900, 7800, 7600, 6800, 6600 series Specyfikacja wentylatora: Wymiary: 2x 80x80x10mm Kolor: niebieski Napięcie zasilające: z karty graficznej - 1x 3-pin Molex (12V) Prędkość obrotowa: 2000 obr/min +/-10% Przepływ powietrza w CFM: Poziom hałasu: 18dB(A) Regulacja obrotów: Żywotność: W zestawie: RAM- & VR-heatsinks, 3:4-pin Adaptor, Thermal Paste, Installation Manual Artykuły: Coolink GFXChilla vs. Thermaltake DuOrb Coolink GFXChilla GPU Cooler Review Strona producenta Edytowane 4 Czerwca 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Jeśli ten spód wygląda tak w realu, to za taką cenę producent w ogóle się nie postarał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Ale bestia, ciekawie się zapowiada. Troszku przy dużo mają obrotów te wentyle i cicho to nie będzie. B-) Edytowane 12 Lutego 2008 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Ale bestia, ciekawie się zapowiada. Troszku przy dużo mają obrotów te wentyle i cicho to nie będzie. B-)obroty zawsze można zredukować,tylko ciekawe czy in poland będą dostępne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Jeśli ten spód wygląda tak w realu, to za taką cenę producent w ogóle się nie postarał.Lepiej, żeby pomalował podstawę, co by na recenzentach wrażenie robić? Podstawa ma być równa przede wszystkim, a to, że nie będzie lustra, w niczym nie przeszkadza. Polerka do lustra ma bardziej znaczenie marketingowe niż faktyczne. Ale bestia, ciekawie się zapowiada. Troszku przy dużo mają obrotów te wentyle i cicho to nie będzie. B-)2000rpm dla wentylatorów 10mm to bardzo rozsądna wartość, żeby ładnie schłodzić grafikę. Jeśli ktoś ma inne potrzeby to może sobie za grosze dokupić przejściówkę czy kontrolerek. Gdyby ustawiono fabrycznie niższe obroty to już w drugą stronę nie byłoby jak... a niektórzy oczekują wyższej wydajności. :) A sam Coolink bardzo mi się podoba... zwłaszcza w charakterze konkurencji dla Accelero od AC. Obawiam się tylko, że Coolink nieco zbyt wiele sobie za niego zażyczy :unsure: Pozdrawiam Edytowane 12 Lutego 2008 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Coolink zapewne będzie drogi, ale jak i tak czekam na Xigmatek BATTLE-AXE VD964 :D po tym co pokazał HDT-S1283 możne to być nowy cenowy/wydajnościowy HIT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Na konkurencyjnym serwisie przeczytałem że 30 euro więc na dzień dzisiejszy około 110zł. Jakoś kiepsko widze tą konkurencję co do Accelero, chociaż ten Coolink w standardzie ma dwa wentyle. Mogli wydać wersje bez wentylatorów za 80zł to bym sie skusił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 accelero S1 i 2 x 120mm wiatraki Arctic Cooling = ok 95 zl wniosek prosty - S1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Coolink GFXChilla GPU Cooler Review http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardw...ler-review.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Do kupienia na allegro, a TU kolejna recenzja (tłumaczenie babelfish). A oto dotychczasowe wyniki mojej zabawy z Coolinkiem (podziękowania dla Włodka z ProPC za egzemplarz): Gięcie wyszło jak trzeba i heatpipe przeżyły operację, teraz jest wreszcie miejsce na chłodzenie pamięci. Radiator jest wykonany całkiem nieźle, lepiej niż Evercool Turbo / Revoltec Freezer. Wentylatory dają radę, szczególnie po spowolnieniu (jeden niechętnie startuje na 5V), ale i tak idą do wymiany na standardowe osiemdziesiątki. Listki upakowane są gęsto, ale powietrze spokojnie przechodzi nawet przy minimalnym nawiewie. Jak skończę pochwalę się rezultatem i postaram się zrobić porównanie do standardowego chłodzenia GTS 512. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Czekamy, czekamy :D, a masz może S1 lub TR GT, do porównania B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Czekamy, czekamy :D, a masz może S1 lub TR GT, do porównania B-)Tr GT już nie i pewnie nie będę miał, S1 może uda się załatwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 czy da sie to zamontowac radiatorem na grzbiecie karty tak jak hr03? bo po zmianie mobo odleglosc miedzy xfi a turbina od silencera to jakies 1mm i czasami turbina ociera o rog karty wydajac przy tym nieprzyjemny dzwiek. jaka wysokosc ma caly zespol z wentylami 25mm w pozycji do dolu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Do kupienia na allegro, a TU kolejna recenzja (tłumaczenie babelfish). A oto dotychczasowe wyniki mojej zabawy z Coolinkiem (podziękowania dla Włodka z ProPC za egzemplarz): Czym wygiales te heatpipe`y?:) chyba nie mlotkiem... ?;) :razz: Jak mi paczka przyjdzie to tez wrzuce temp... Edytowane 19 Marca 2008 przez RaKLeZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Ile slotów zajmuje chłodzenie po gięciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 czy da sie to zamontowac radiatorem na grzbiecie karty tak jak hr03? bo po zmianie mobo odleglosc miedzy xfi a turbina od silencera to jakies 1mm i czasami turbina ociera o rog karty wydajac przy tym nieprzyjemny dzwiek. jaka wysokosc ma caly zespol z wentylami 25mm w pozycji do dolu? Nie da się założyć na plecy, ciepłowody są za blisko radiatora i gięcie nic tu nie zmieni. Wysokość bez wentylatora masz w pierwszym poście: 20 + 25 = 45 mm Czym wygiales te heatpipe`y?:) chyba nie mlotkiem... ?;) :razz:Ręką. Ile slotów zajmuje chłodzenie po gięciu?Żeberka oddaliły się od podstawy o ~10 mm, więc razem z kartą i seryjnymi wentylami będą pewnie ze trzy sloty. Po wymianie na standardowe osiemdziesiątki może zahaczyć o czwarty. Jak będę w domu to zmierzę dokładnie. W teście który dawał cavarr są zdjęcia z założonym chłodzeniem i zmienionymi wentylatorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Wentylatory dają radę, szczególnie po spowolnieniu (jeden niechętnie startuje na 5V), ale i tak idą do wymiany na standardowe osiemdziesiątki. Chodzi Ci o to, że głośne są? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Ile slotów zajmuje chłodzenie po gięciu?Dokładnie 32 mm + wentylator (10 lub 25 mm). Tralala na zdrowie! Chodzi Ci o to, że głośne są?Nie są głośne, ale zawsze mogą być cichsze. I wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 "Pro" recka... :) Ogolnie jestem zadowolony... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Przed (wentylator 40%) / po zmianie chłodzenia: pulpit - 55 / 47 Crysis - 77 / 66 8800 GTS 512 @ 720/1050, 2x Scythe Kama Flex 2000 @ 5V, radiatorów chwilowo brak ("się robią"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Czyli generalnie nic specjalnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Wymiana wenta z suszarki Galaxy na GXF dała spadek temperatur idle 48>42 stres 76>51/52 ciągle skacze i nie może się unormować :wink: Klej tandetny, mimo odtłuszczenia kostek radiatorki z pamięci odpadły :angry: Ogólnie nie jest źle ale zostaje pewien niedosyt, a może jestem zbyt wymagający?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iipawel Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich ! Zakupiłem niedawno Diamond Viper 3850 512MB GDDR3/256bit kiedy ją podłączyłem okazało się że chłodzenie to jedna WIELKA PORAŻKA !!! Przepraszam że pisze wielkimi literami ale lepiej tak niż użyc jakiegoś przekleństwa :-) Hałas oryginalnego wiatraka spowodował że postanowiłem znaleźc coś zastępczego. Ponieważ znalazłem tutaj wasze opinie na temat Coolink GFXChilla postanowiłem coś napisac na jego temat. Hałas suszarki zamienił się na ciszę ! :lol2: Coolink GFXChilla to podobny system do Revoltec VGA Cooler Graphic Freezer Pro który miałem zresztą wcześniej na Galaxy 7300 GT ( przesiadka z Zalmana ) powód ten sam ... HAŁAS. Co do Coolink GFXChilla to stanowczo polecam przesiadkę z powodu : Bardzo cicha praca wentylatorów Mozliwośc zmiany na inne wiatraki ( bardzo szeroka gama np. na Allegro ) Temperatura - na etapie testów - w spoczynku średnio 35 st C Bardzo duża kompatybilnośc z wieloma nowszymi kartami ! Łatwośc montażu Miedź - 4 heatpipe'y + płytka świetne rozwiązanie Co prawda cena może odstraszac - 109 PLN - ale inwestycja sie opłaca Jedyny mankament to producent nie przewidział że na 3 kości pamięci (zaraz pod heatpipe-ami) nie wejdą radiatorki mimo że wrzucił do paczki także takie cieniutkie :-( Oczywiście można się bawi taka jak to zrobił Bartolomius ale to chyba duże ryzyko uszkodzenia Jestem zwolennikiem raczej ciszy niż ciapła dlatego uważam że nie ma co śrubowac temperatury bo wszystkie podzesoły poprostu tak czy inaczej muszą sie grzac. Na razie wykluczam OC raczej nie bawie sie takimi rzeczami ale jak zdecyduje sie na "zabawe" to też napisze jak sie sprawuje to chłodzonko :-) Zamieszczam kilka fotek może komuś to pomoże w dokonaniu wyboru... pozdro all Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez iipawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Miałem zakładać radiatorki na pamięciach mojego GTS'a, ale w stresie mają podobną temperaturę co na 7900 GS (mierzone termometrem Kama Thermo), więc chwilowo nie widzę sensu. To samo z układami PWM, delikatny nawiew zupełnie im wystarcza. @iipawel - do wyginania trzeba co prawda odrobinę wprawy, ale prędzej uszkodzisz sobie palce niż chłodzenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Zobaczymy jak to schłodzi moje gt kupiłem tego coolinka od Bartolomiusa cena bardzo przystępna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 myslicie ze to bedzie porownywalne z S1 ? jesli chodzi o jakosc wykonania to napewno lepiej jak u arctica ale z wydajnoscia to nie sadze aby byl wydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 http://www.silenthardware.de/reviews/vga/c...arts/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 czyli jednak to chlodzenie chvjem wieje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 czyli jednak to chlodzenie chvjem wieje ? No wygląda na to że tak :sad: . Nie ma to jak Acc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 dokladnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...