hulajnoga10 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam, dostałem z pracy służbowego laptopa marki Dell. Jest na nim postawiony system Vista. informatyk zablokował hasłem konto admina oraz zablokował BIOS. W związku z tym mam pytanie: Da rade to jakoś obejśc? Może ktoś ma pomysł jak usunąc hasło w Biosie? Nadmieniam, że laptop jest mój na własnośc a ta blokada jest po to bym nie instalował pirackiego oprogramowania. Chciałem jedynie podłączyc internet do niego a karta sieciowa jest wyłączona i nie da rady wejśc do panelu sterowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Chciałem jedynie podłączyc internet do niego a karta sieciowa jest wyłączona i nie da rady wejśc do panelu sterowania.Skontaktuj się z administratorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Właśnie sprawdziłem i internet działa u mnie w pracy a w domu nie. O co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 jestes pewny ze karta jest wylaczona? moze poprostu na sztywno wbil ip bramke itd. ewentualnie sprawdz czy nie jest ustawione proxy w przegladarce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 No dobrze tylko jak to sprawdzic? nie moge wejsc w ustawienia bo nie mam praw administratora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Nie lepiej poprosić administratora o odblokowanie BIOS'u i konta adm.? Bo skoro notebook jest Twoją własnością, to powinieneś mieć do niego pełny dostęp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...