Firen Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Witam! Ostatnio komputer zaczął mi się trochę mulić, więc postanowiłem, że go oczyszczę. Przejchałem go CCleanerem, Spy Botem oraz zrobiłem pełen skan avastem. Odinstalowałem nie potrzebne programy i mam teraz 115 GB wolnej przestrzeni. Jednak komputer nadal sie muli . Co mam zrobić? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Wyłącz programy z autostartu które są Ci nie potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Podaj konfigurację swojego kompjutra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firen Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Podaj konfigurację swojego kompjutra. Karta Graficzna : 8800 GTS 320 MB @ 625MHz / 960MHz Procesor : Intel Core2 Duo E4400 2.00 GHz BOX Płyta Główna : Gigabyte GA-P35-DS3 (Intel P35) [DDR2, PCI-E] Pamięć Ram : DDR2 2x1024MB PC-800 OCZ Platinum CL4 5-4-15 Dysk Twardy : Samsung SpinPoint 320GB Zasilacz : Chieftec GPS-500AB-A 500 W Naped optyczny : Asus DVD+/-RW LightScribe BOX System operacyjny : Windows XP Professional Z Autostartu wyłączyłem wszystko oprócz antywirusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Zrób defragmentacje, scan disk, przeczyść rejestr jakimś softem do tego. Edytowane 12 Lutego 2008 przez Pigmej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firen Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zrób defragmentacje, scan disk, przeczyść rejestr jakimś softem do tego.Zrobiłem defragmentacje , przeskanowałem avastem i ccleanrem przeczysiłem rejestr. Myślicie ,że to jakiś wirus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Myślicie ,że to jakiś wirus?To nie totolotek. Nie ma co gdybać. Jak nie wskazują nic antywiry to raczej nie wirus. Jak u Ciebie z RAMem? Spróbuj go trochę zoptymalizować. Są poradniki na forum jakie usługi wyłączyć itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Jeśli wynik defragmentacji Cię nie usatysfakcjonuje, to pozostaje reinstall :P ... Nie ma progsa który wyczyści z rejestru wszystkie niepotrzebne rzeczy, installery, czcionki, dlle... Z resztą widać od ręki na starszym kompie jak działa na czyściocha, potem zamulacze z win update, plus niezbędne aplikacje i już czas startu xxx% dłuższy. Pewnie, jak ktoś się zna i ma czas to zoptymalizuje okienka i usługi - nie ma w tym żadnej magii - poradniki masz w linku, który podał kolega. Najlepiej trzasnąć sobie obraz systemu z wszystkim co niezbędne i korzystać z niego raz na jakiś czas... Tym gorzej sys chodzi, im większy śmietnik na nim zrobimy... Co jest zwykle nie do uniknięcia w miarę upływu czasu i nie ma na to rady :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firen Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Jeśli wynik defragmentacji Cię nie usatysfakcjonuje, to pozostaje reinstall :P ... Nie ma progsa który wyczyści z rejestru wszystkie niepotrzebne rzeczy, installery, czcionki, dlle... Z resztą widać od ręki na starszym kompie jak działa na czyściocha, potem zamulacze z win update, plus niezbędne aplikacje i już czas startu xxx% dłuższy. Pewnie, jak ktoś się zna i ma czas to zoptymalizuje okienka i usługi - nie ma w tym żadnej magii - poradniki masz w linku, który podał kolega. Najlepiej trzasnąć sobie obraz systemu z wszystkim co niezbędne i korzystać z niego raz na jakiś czas... Tym gorzej sys chodzi, im większy śmietnik na nim zrobimy... Co jest zwykle nie do uniknięcia w miarę upływu czasu i nie ma na to rady :lol2: Długo to tego dysku nie ma ale prawda niezły syf nanim robiłem :P Dużo z neta sciagałem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 No właśnie, pewnie zassał się jakiś syf i teraz kompa zamula - wklej loga z HijackThis, to może coś się znajdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firen Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Mam jeszcze jedno pytanie mianowicie postanowiłem zrobić gruntowny skan z skanowaniem archiw ( nie zauwazyłem, ze tego nie zaznaczyłem) i okazało się ze vast nie moze przeskanowac niektórych plików. Co mam z tym zrobić? :mur: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Avast? Avg free nie lepszy? Ew. Avk ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...