Skocz do zawartości
bociczek

Nightwish W Krakowie !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Firekage

Mam to samo odczucie.

Tarja Turunen duzo bardziej mi pasowala....

Mi jej wokal :-P :D

Ktos pamieta ile ona miala oktaw? 6 albo 8? Od zawsze uwazalem ,ze jej odejscie jest koncem tego zespolu. Cos jak Kat bez Romka....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy Nightwish - faktycznie jest do bani !. Płyta solowa Tarji (imho) też jest do bani. Bardziej pasował mi jej głos w muzyce rockowej, niż takiej kościelnej, bo taką śpiewa na swojej solowej płycie... Jeszcze żałuję, że mnie nie było na koncercie "End Of An Era". Mam go na DVD - majstersztyk ! :). Imho większość utworów brzmi lepiej niż na płycie...

Edytowane przez bociczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem, że zaskoczyliście mnie swoimi opiniami. Na oficjalnym forum ludzie sobie chwalą nowego Nightwisha(fanatycy ;p). Sądzę podobnie jak Wy. Nightwish bez Tarji nie istnieje. To ona nadawała utworom też niepowtarzalny astralny klimat... Dlatego też nie wybieram się na koncert (chociaż Jukka'e na perce chętnie bym zobaczył :) ).

Edytowane przez Carkon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w temacie zbytnio nie jestem [; ale zespół znam z kilku kawałków, choć te nowe nie są złe, dość "popowe" / taki komercyjny rock, to jednak również uważam że poprzednia wokalistka nadawała grupie szczególnego charakteru.

Tarja Turunen i Ave Maria :)

http://pl.youtube.com/watch?v=O_vMEvcPDGs&...feature=related

głos nieporównywalnie lepszy od tej Anette,

no i Tarja jest raczej ładniejsza ...wg mnie ;] (lubię ostre babki hyhyhy^^)

reasumując zespół jako Nightwish się skończył [;

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w temacie zbytnio nie jestem [; ale zespół znam z kilku kawałków, choć te nowe nie są złe, dość "popowe" / taki komercyjny rock, to jednak również uważam że poprzednia wokalistka nadawała grupie szczególnego charakteru.

Tarja Turunen i Ave Maria :)

http://pl.youtube.com/watch?v=O_vMEvcPDGs&...feature=related

głos nieporównywalnie lepszy od tej Anette,

no i Tarja jest raczej ładniejsza ...wg mnie ;] (lubię ostre babki hyhyhy^^)

reasumując zespół jako Nightwish się skończył [;

No szkoda tylko, że nie wszyscy to zauważyli... Ave Maria... Początkowo się zastanawiałem, czy to rzeczywiście Tarja śpiewała w soundtracku z Hitmana, ale jednak chyba nie;p

PS. Załatwi mi ktoś autograf Tarji przy okazji majowego koncertu? ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi