meilbox Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Link do obudowy bez zasiłki. http://allegro.pl/item312112670__sharkoon_..._promocja_.html no 60zl taniej niz normalnie wiec sie chyba oplaca ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 To mi teraz zabiłeś ćwieka ... miałem w przyszłym tygodniu kupić CoolerMaster Elite 331 ... a tu w tej samej cenie (z wysyłką) jest Rebel 9. Przedtem problemu nie miałem, bo rebel 9 wychodził mi drożej ... a teraz ... Niby takie same pod względem pakowności chyba, al rebel jest cięższy ... ehh sam nie wiem :) Jeśli ktoś był 100% zdecydowany na Rebel 9 to ta aukcja jest rewelacja ... ciekawe tylko, czy nie przekręt (ostatnio sporo się słyszy o tym, że komuś skradziono konto allegro a potem żerując na jego reputacji okradało się allegrowiczów) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 mam nadzieje ze nie bedzie przekretu szkoda tylko ze gosciu nie ma zadnego nr tel podanego zeby chociaz zadzwonic ;p popoludniu zamawiam raz kozie smierc ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Czyli do soboty może dostaniesz jak wysyła na bieżąco :) Pochwal się jeśli to nie przekręt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) gosciu mi odpisal ze kurierem gls wysylaja wiec na piatek by byla ;p moze nawet na jutro jak przesle pootwierdzeine Edytowane 13 Lutego 2008 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) to jak będzie u Ciebie to ja chyba zamówię w poniedziałek (mam nadzieję, że jeszcze jakieś zostaną) bo czekam na kasę z procka i grafy :) Grubsza blacha i większa waga niż elite 331 ... kusi :) Do tego ta wersja silver mi się podoba :) --------- Edit --------- Tak sprawdziłem domenę absorpcja.pl ... została utworzona 21 stycznia 2008 ... albo robią promocję na otwarcie, by klienci ich poznali... albo to wałek ... Edytowane 14 Lutego 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 ciagle naplywaja do nich nowe pozytywne komentarze za towar typu grafika lub zasilka wiec raczej nie powinno byc problemu.... co do domeny wykupili zaloza sklep internetowy i wsio... jak bedzie wal to skonczy sie na policji ;p ale raczej watpie w takie zakonczenie sprawy poki co jest ok ... 1-3 dni na wysylke towaru wiec najpozniej w poniedzialek dostane bude ale licze na sobote ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Jak dostaniesz numer paczki to będzie znaczyło, że ok :) Mam nadzieję, ze jak w niedzielę wrócę z Inowrocławia będę mógł kliknąć Kup Teraz i pójść w Twoje ślady również stając się posiadaczem tejże obudowy :) Może on faktycznie chce ruszyć z interesem a taka promocja ma na celu zapewnienie mu paru pozytywów :) Bądźmy dobrej myśli :) Edytowane 14 Lutego 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 dzisiaj dostalem numer nadania paczki wiec luzik... pytanie tylko czy kurier paczke dowiezie na jutro czy juz nie ....;-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 dzisiaj dostalem numer nadania paczki wiec luzik... pytanie tylko czy kurier paczke dowiezie na jutro czy juz nie ....;-/w sobote nie nosza paczuch :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) witam tak wiec buda dotarła.... wrażenia... teraz jedyne co słysze to szum powietrza ;p na starym tracerze wibrowało jak wiertara z udarem ;p Przy przekładce 2 dysków z macierzy które były zamontowane na scythe hdd stabilizer x2 jest małe "ale" , niestety ale w sharkoonie nie ma mozliwości zeby na tej samej wysokości był zamontowany wentyl 12 z przodu... jedynie można na nowo nagwintować scythe hdd stablilizera ;-/ zeby byl mniejszy rozstaw śrub ale to raczej wina scythe. Do przodu zabudowałem wentyl 12 scythe z mojego kamabay na 12v niecałe 800obr. wiec cisza... z tyłu 2x80 sunonki @800obr. i też cisza ... jedynie pozostał swap w modecomie na jakas cicha 12 bo ta jednak daje nieprzyjemny dla ucha szum powietrza ;p Ogólnie jestem bardzo zadowolony z budy. Aha podkładki w budzie są plastikowe sic! ale to nie problem, podklejamy filcem badź wymieniamy na jakieś gumowe koszt paru zl ;p ps. co do niedawno wykupionej domeny... skelp ma nazwe madtech.pl wiec samo wykupienie domeny wiąże się razej z jej zabezbieczeniem z powodu nicka na allegro ;p Edytowane 18 Lutego 2008 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Nooo to zamawiam, bo takiej okazji już nie będzie :) Dzięki, że się podzieliłeś informacją :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Ta niebieska dioda przy włączniku nie przeszkadza?? I czy mógł byś dać fotke jaka jest odległość między płytą i koszykiem na napędy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Ta niebieska dioda przy włączniku nie przeszkadza?? I czy mógł byś dać fotke jaka jest odległość między płytą i koszykiem na napędy?? W tym teście masz takowe zdjęcie http://silentworks.pl/ArtID13,3,4,obudowy,do,250z%C2%B3.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Ta niebieska dioda przy włączniku nie przeszkadza?? I czy mógł byś dać fotke jaka jest odległość między płytą i koszykiem na napędy?? zawsze mozna zrobic swapa z dioda z dysku ;p Jeszcze raz polecam buda według mnie po zamianie nóżek na gumowe lub podklejenie filcem wypasik ;p Ps. gosciu ma juz wystawione w sumie 3 modele sharkoona ;p Edytowane 19 Lutego 2008 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 czy ktos jeszcze z forumowiczow zakupil ?? jakies opinie dla potomnosci ;p !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Ta blacha jest gruba? Z tego co mi wiadomo 331 to w sumie papier jak iboksy i inne szajsy , ten ma ponoc podobna :| Prawda to li? Pytanie numer 2 - widze , ze masz kolki na dysk , sa w zestawie czy samemu? Bo w takim wypadku to dysku sie tam nie wstawi.... Edytowane 26 Lutego 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Ta blacha jest gruba? Z tego co mi wiadomo 331 to w sumie papier jak iboksy i inne szajsy , ten ma ponoc podobna :| Prawda to li? Pytanie numer 2 - widze , ze masz kolki na dysk , sa w zestawie czy samemu? Bo w takim wypadku to dysku sie tam nie wstawi.... "Blacha ma grubość 0,8mm, co w przypadku tego przedziału cenowego jest miłą niespodzianką. Dzięki temu panele boczne zdejmuje się bez trudu, a cała konstrukcja jest bardzo sztywna. " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Niektóre testy mówią o 0,6, niektóre o 0,8. Może ktoś z użytkowników tego Sharkoon to sprawdzić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Jak dorwę suwmiarkę to sprawdzę. Swoją drogą - też zamawiałem z tej aukcji ... cała akcja trwała 3 dni robocze ... kliknąłem w niedzielę wieczorem, od razu wpłaciłem, w poniedziałek dostałem info na @, że kasa zaksięgowana (koło 18) ... we wtorek, że paczka wysłana + numer paczki, w środę paczka u mnie :) Wszystko jak najbardziej OK. Żadnych rys, złamań, uszkodzeń. W zestawie wszystko co potrzeba czyli śrubki (dużo), szyny do dysków, obudowa. Co do niebieskiej diody ... u mnie sprawę załatwił kawałek taśmy klejącej :) EDIT Sprawdziłem - grubość ścianki bocznej 0.6mm (na około jest zagięcie czyli takie jakby usztywnienie, czyli 1.2mm) Mimo wszystko buda nie wpada w wibracje, przynajmniej u mnie. Edytowane 26 Lutego 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 u mnie rowniez tasma klejaca przezroczystra plus 0.5x0.5 cm z wnetrza dyskietki 3.5'... material idealnie komponuje sie z kolorem budy plus jest przezroczysty w takim stopniu ze widac ze cos sie tam swieci ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Czyli wychodzi że wersja Value jest ciut grubsza niż Eco. W paru miejscach też widziałem że Value ma 0,8cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 0.8cm lol do by byla buda nie do zdarcia taki maly czolg ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Ja też mam tą obudowę i jestem bardzo zadowolony. Szybka dostawa, zero rys i zagięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Czy mógł by ktoś wymierzyć odległość od podstawki CPU do ścianki bocznej obudowy?? Bo zastanawiam się czy do tego Rebela wejdzie Thermalright HR-01. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 On się doczepił do 0.8cm Co do odległości http://silentworks.pl/ArtID13,3,4,obudowy,do,250z%C2%B3.html Według tego co tu mierzyli to 18cm :) Scythe Ninja (15cm*) - TAK Scythe Mugen (16cm*) - TAK Thermalright 120 Extreme (16,5cm*) - TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 On się doczepił do 0.8cmRacja racja ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni_or Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Jako że jestem autorem tekstu na silentworks.pl chciałem upewnić Was w tym że Elite ma 0,6mm a Rebel 0,8mm ;) P.S. Pamiętajcie że jak Rebel jest z wentylem na boku to Thermalright 120 Extreme może nie wejść, bo śmigło ma około 2cm grubości! Edytowane 28 Lutego 2008 przez juni_or Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Jako że jestem autorem tekstu na silentworks.pl chciałem upewnić Was w tym że Elite ma 0,6mm a Rebel 0,8mm ;) P.S. Pamiętajcie że jak Rebel jest z wentylem na boku to Thermalright 120 Extreme może nie wejść, bo śmigło ma około 2cm grubości! To może dopisz w artykule wzmiankę, że można spotkać wersję Eco, która ma blachę 0.6 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juni_or Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 To może dopisz w artykule wzmiankę, że można spotkać wersję Eco, która ma blachę 0.6 :) Coś mi się wierzyć nie chce.. sprawdź dokładnie w miejscu gdzie blacha jest równa i nie zagięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...