Kszysiu Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 witam jestem posiadaczem wieży panasonic sa-ak200 i mam pewien problem.... z wierzy tej wychodza kabelki do glosnikow - oddielnie bas oddzielnie sopran;/ i tu jest moje pytanie... czy da sie jakos podlaczyc inne glosniki w ktorych idzie to normalnie jednym kabelkiem?? z góry dzieks za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 a jesteś pewny, ze tak to idzie, ze to nie chwyt marketingowy? Takie zabiegi stosuje się w sprzetach wysokiej klasy, a ta wieża to pewnie zwykla z supermarketu (nie wiem, nie szukalem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) wlasnie to nie jet zaden chwyt;/ oddzielnie idzie bass oddzielnie sopran;/ kiedy ta wierza byla kupowana (okolo 3 lata temu) kostowala 999zl w media-markt tera nie wiem Edytowane 14 Lutego 2008 przez Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Tak zwany system bi-amp, napewno masz coś takiego napisanego na wieży lub na kolumnach. Żeby podłączyć inne kolumny z jednym kablem to hmmm. możesz podłączyć szeregowo kombinować i doczepiać kabelki ale możesz uszkodzić albo wieżę albo kolumny, bo różnią się w budowie troszkę te kolumny (coś ze zwrotnicą czy czymś tam) A z resztą po co ci jeszcze jakieś inne kolumny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 a ja mysle, że smialo mozesz połączyc kable, nic nie powinno się stać, ale glowy nie daje. A nie masz przełącznika albo opcji w menu, zeby przełączyć na zwykły system ? zapytaj na www.elektroda.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Dobra dzieki lepiej nie bede nic kombinowal bo jeszcze spale albo cos EDIT wlasnie zauwazylem z tylu jest nakleika (ta taka reklamowa co jak sprzet stoi na wystawie to jest gdzies z przodu naklejona) na ktorej jest napisane takie cos: powerful & clear sound with Bi-amp Bi-wiring ___________________________________________ pisze Nowego poniewaz ostatni pisalem okolo tygodnia temu!! Mam pomysl moj znajomy jak podlacza subwoofer w samochodzie to aby wzmacniacz mial wiecej mocy podlacze go pod "+" od jednego kanalu i pod "-" od drugiego kanalu... jak myslicie moze to cos da?? podlacze pod plus z bassu i pod minus z sopranu... chyba sie nic nie stanie, prawda?? ___________________________________________ Znalazlem sposob!! podlaczylem glosnik pod "+" od bassu i pod "-" od sopranu i wszystko ok:) napisalem to dla tych ktozy tez moga miec taki problem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...