Jonny2003 Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) Mam GF 8600 GT i zainstalowane stery forceware 169.21 czyli najnowsze plus Ntune 5.05.38. Na starych sterach nie miałem żadnego problemu podkręcić rdzeń karty z 600 na 660 a na nowych nie mogę nawet podkręcić o 20 mhz do 620 mhz, gdyż następują freezy i zwiechy albo komp się resetuje. Mój kolega ma podobny problem z najnowszymi sterami a ma GF 6600. Czy to wina sterów, Ntune, czy ustawień? W starszych forceware gdy dało się podkręcać bez tego dziadowskiego Ntune było wszystko ok. Ale do nowszych gier starsze stery to już nie bardzo. Co zrobić? Edytowane 19 Lutego 2008 przez Jonny2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 spróbuj jakieś drivery z tweaksrus.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Modowane stery tez nic nie daja, sprawdzałem. Pamięci kręcą się bez problemu,ale rdzeń po podkręceniu nawet tylko o 40 mhz praktycznie od razu albo zwiesza obraz, albo wyskakują arty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 Co sądzicie jakby zwiększyć napięcie karty w biosie? Może jest to spowodowane niedowoltowaniem karty. W sumie standardowe 8600 GT ma 540 mhz na rdzeniu a tutaj jest już 600 na starcie i może dlatego GPU się nie chce podkręcać? Napięcie w trybie 3D to 1,32 wolta jakby tak spróbować na 1,5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzovelionn Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 To napewno nie wina karty, jak moja 7600GT kręci się na 650 w nTune. Ale słyszałem że do kart 8xxx nTune nie jest tak optymalny jak do starszych wersji albo poprostu już nic nie wyciśniesz. Może to być jednak wina też temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonny2003 Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 To napewno nie wina karty, jak moja 7600GT kręci się na 650 w nTune. Ale słyszałem że do kart 8xxx nTune nie jest tak optymalny jak do starszych wersji albo poprostu już nic nie wyciśniesz. Może to być jednak wina też temperatury. Temperatury raczej nie bo na standardzie mam 48 stopni czyli tak jak w testach normalnie wynosi a pod obciążeniem jest ponad 60, ale poniżej 70 czyli też standardowo dla tego typu kart. Chyba się wkurzę i zrobię v-moda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Tez na 7600GS miałem problemy z artami i resetowaniem komputera na tych driverach , zmieniłem na sterowniki XTreme-G 171.23 i wszystko ładnie śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...